Napi tananyag: Zsinórban tíz győzelem

Zsinórban tizedik mérkőzését is megnyerte a San Diego State csapata, miközben a Utah State és az Air Force egy fantasztikus mérkőzést hozott tető alá.

A nap mérkőzése

# 21 San Diego State (11-1) – Colorado State (9-5) 71-61

A tegnapi játéknapon mindössze egyetlen rangsorolt gárda lépett parkettre a San Diego State személyében. A Xavier Thames (23 pont, 5 labdaszerzés) és Winston Shepard (17 pont) kettőse által fémjelzett Aztecs lényegében már az első félidőben eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. Thames három perc leforgása alatt szórt be két kulcsfontosságú triplát, amellyel pillanatok alatt magabiztos előnyre tettek szert a vendégek. A nagyszünetet követően elsősorban Daniel Bejarano (22 pont, 8 lepattanó) illetve J.J. Avila (15 pont, 6 lepattanó) révén próbált kapaszkodni a Colorado State, ezúttal azonban ez csak egy tíz pontos vereséghez volt elegendő. A San Diego State ellenben zsinórban a tizedik győzelmét aratta.  

A nap meglepetése

Utah State (10-3) – Air Force (7-5) 72-73

A játéknap egyik legjobb mérkőzését hozta a Utah State illetőleg az Air Force parolája. Lényegében ez volt a Mountain West konferencia első csoporton belüli összecsapása. A házigazda kezdte jobban a mérkőzést Marek Olesinski (21 pont, 7 lepattanó), Max Yon (21 pont) illetőleg Tre’ Coggins (14 pont, 4 lepattanó) hármasa révén. A Falcons a meccs elején rögtön egy 9-0-s futással ragadta magához a kezdeményezést. A nagyszünetet követően azonban megrázta magát a Utah State és Preston Medlin (19 pont), Spencer Butterfield (16 pont) valamint Jalen Moore (14 pont) triójával rövid időn belül kiegyenlítettek. Egy perccel a mérkőzés vége előtt Coggins szórt be egy büntetőt, amelyre a vendégeknek már nem volt válasza, így kisebb meglepetésre az Air Force nyerte az összecsapást.

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Charleston (7-7) spílere Willis Hall érdemelte ki, aki a Davidson (4-10) elleni 76-64 arányban megnyert mérkőzésből 26 ponttal és 21 lepattanóval vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus