Manute Bol legtehetségesebb fia úton az NBA-be

A liga történetének egyik legmagasabb játékosa, Manute Bol fia, Bol Bol bemutatkozott az NCAA-ben, és a látottak alapján lotteryben kelhet el jövő nyáron.

Bol Bol 1999-ben Szudánban született, ahonnan el kellett menekülnie a családjával együtt, akik 2001-ben kaptak menedékjogot az Egyesült Államokban. Bol Bol még középiskolás sem volt, amikor kapott NCAA-s ajánlatot, a gimnáziumban viszont a legjobb egyetemi programok jelentkeztek be nála, többek között az Arizona, Kansas, Kentucky és a UCLA. Végül egy (kosárlabda szempontból) relatíve kisebb egyetemet, az Oregont választotta, ahol meg is volt a bemutatkozása: 23 ponttal, 12 lepattanóval és 4 blokkal zárt.

Bol Bol az ESPN által készített, 2018-as középiskolás végzősök rangsorában a 4. helyet foglalta el, center poszton az USA legjobb prospectjeként tartották számon. 2017-ben az utolsó rostán esett ki az U19-es világbajnokságra készülő Team USA keretéből, 2018-ban pedig ott lehetett a Nike Hoop Summiton, ahol a korosztályos amerikai válogatott az amerikai középiskolában végzős, USA-n kívüli játékosok válogatottjával csapott össze, és természetesen meghívták a McDonalds és Jordan Brand Classic tornákra is.

Bol Bol november 16-án tölti be 19. életévét, de már most legalább 218 centiméter magas (egyes források szerint már 221 centi), azonban 2010-ben elhunyt édesapjával ellentétben szinte hibátlan a fizikai felépítése, elképesztően mobilis játékos, akinek jó a középtávolija és le tudja ütni a labdát is. A blokkoknál pedig le sem tagadhatná, kitől örökölte a tehetségét...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus