Fordulatos meccsen vereség

Hatpontos vereséggel kezdte a montenegrói négyes tornát női válogatottunk, amely egy fordulatokban gazdag összecsapáson maradt alul a horvát válogatottal szemben

Bálint Réka nem utazott el a csapattal, a mai meccsen Szamosi Amadea nem került be a mérkőzésre 12 nevezett játékos közé. 

A horvátok 9-0-lal indítottak, de ezt követően magára találtak, s Vajda Anna és Simon Zsófia vezérletével egy szédületes, 16-0-s "száguldást" mutattak be lányaink. Az ekkor kifejezetten jól játszó válogatottunkban Határ Bernadett is néhány ügyes megmozdulással vétette észre magát. A második negyedhez sajnos nem sok köze volt nemzeti csapatunknak, mind támadásban, mind védekezésben gyengélkedett a válogatott, s ezt a horvátok könyörtelenül kihasználták. Az első negyed után 7 pontos előnyből félidőre 10 pontos hátrány lett.

A harmadik negyedben összeállt a védekezés, s lányaink fokozatosan csökkentették hátrányukat, sőt, a záró szakasz elején rövid időre vissza is vette a vezetést csapatunk. A hajrában aztán a horvátok játszottak pontosabban, a mieinknél becsúszott néhány ki nem kényszerített hiba, így a fordulatos meccs vége a horvát válogatotté volt, tanulságos összecsapáson van túl a csapat, amely holnap Montenegró ellen lép pályára. Erre a mérkőzésre Fegyverneky Zsófia is elutazik, s pályára lép majd.

A meccs krónikájához tartozik, hogy Zsovár Orsolya összefejelt soproni csapattársával, a horvát válogatott irányítójával, Ciglar Ivával, de úgy tűnt, egyik játékos sérülése sem súlyos. 

Horvátország–Magyarország 73–67 (16–23, 25–8, 8–14, 24–22)

Magyarország: Honti 6, Zsovár 1, Raksányi 4, Vajda 21/9, Horti 6. Cs: Krivacsevics 4, Simon 15/6, Czank , Laklóth, Zele 2, Rasheed, Határ 8. 

A horvátok legjobb dobói: AIvezic 17/6, Zellous 14/3, Ivankovic 13, Ciglar, Sliskovic 11-11.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus