Női NBI: A 7. forduló válogatottja

Megszakadó ceglédi veretlenség, győri öröm - kiütéses sikerek - remeklő magyar fiatalok - ezt történt a válogatott szünet előtt a női NBI-ben.

A 7. forduló csapata:

Iva Ciglar (UNIQA Sopron, 1) – Laklóth Anna (CMB-Cargo UNI Győr, 1) – Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424, 5) – Jade Barber (Atomerőmű KSC Szekszárd, 2) – Határ Bernadett (UNIQA Sopron, 1)

Iva Ciglar (UNIQA Sopron)

A vártnál is nagyobb volt a különbség a címvédő és a Vasas összecsapásán, a hazaiak végül nem kevesebb mint 70 ponttal verték a fővárosiakat. Ennek megfelelően több jó egyéni teljesítmény is akadt soproni részről (hatan értek el legalább 20 VAL értéket), közülük ezúttal Iva Ciglart érdemes kiemelni. A horvát-magyar irányító 24 játékperce során igazi önzetlen játékkal igyekezett kiszolgálni társait, mindez 11 gólpasszban jelentkezett. 12 pontját csupán 4 rádobásból érte el, mivel volt 5 labdaszerzése, 4 lepattanója és 7 kiharcolt faultja is, így 37 VAL ponttal zárt, amely egyébként a forduló legmagasabb értéke is volt.

Laklóth Anna (CMB-Cargo UNI Győr)

Elvette a Cegléd veretlenségét a Győr, és ebben jókora szerepe volt Laklóth Annának. A győriek csapatkapitánya nagyon hatékony játékot nyújtott a Skoricsot nélkülöző CEKK ellen. 16 pontja mellett ugyanis kiosztott 9 gólpasszt is, utóbbi egészen kimagasló szám a bedobótól. Pontjait 5/8-as mezőnymutatóval érte el (közte 2 triplával), mindez pedig 26 VAL egységet jelentett számára. Laklóth kifejezetten jó formában érkezett tehát a válogatotthoz, amelyre fontos mérkőzés vár a héten.

Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424)

Ezúttal egy kötelezőt „hozott” a PINKK, hiszen az újonc BEAC-ot rendkívül magabiztosan, 41 ponttal verték a baranyaiak. Svéd bedobójuk az utóbbi néhány meccsen látott hatékonyabb játékát nyújtotta, hiszen 18 pontját 11 rádobásból érte el – csupán 23 percet játszva. Kiharcolt faultjaiból minden büntetőjét értékesítette (7/7), szedett még 9 lepattanót, volt 2-2 asszisztja és labdaszerzése, valamint egy sapkája is – 29 VAL pontot elérve újfent a forduló csapatába kerülve.

Jade Barber (Atomerőmű KSC Szekszárd)

Még október végén okozott majdnem jókora meglepetést a hetedik forduló előrehozott meccsén a Szekszárd Miskolcon, ám a hazaiak végül három ponttal kerekedtek felül. Bár Jade Barber is gyengén büntetőzött (4/8), és egy szoros találkozón ez mindig döntőnek bizonyul, mégis helyet követel a neve a forduló csapatában. Az amerikai magasember 32 percet a pályán töltve masszív center mutatókkal jelentkezett: 16 pontja mellett volt 8 lepattanója és 4 blokkja is. A védőoldalon a sapkák mellett kiemelendő 5 labdaszerzése is. Végül 27 VAL ponttal zárt.

Határ Bernadett (UNIQA Sopron)

Messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a Sopron Vasas elleni győzelméből, ám mégis jó volt látni, hogy a magyar válogatott fiatal centere igen hasznosan teljesített egykori csapata ellen. Ha az újonc BEAC elleni 13 percét nem számítjuk, akkor a bajnokság többi meccsén eddig összesen nem töltött annyi percet a pályán Határ Bernadett (23), mint tette azt a Vasas ellen (24). A bizalmat (illetve a kulcsemberek pihentetését) 19 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával hálálta meg, miközben kiosztott 3 blokkot is. Csak remélni lehet, hogy a jövőben kulcsmeccseken is láthatunk hasonlót Határtól… 


A 7. forduló magyar csapata:

Weninger Virág (UNIQA Sopron, 1) – Laklóth Anna (CMB-Cargo UNI Győr, 1) – Szélesy Judit (ZTE NKK, 1) – Nagy Dorottya (PINKK-Pécsi 424, 1) – Határ Bernadett (UNIQA Sopron, 1)

Weninger Virág (UNIQA Sopron)

Ahogy már a soproni játékosoknál említettük, más kategóriát képvisel a címvédő és a Vasas, ettől fügettlenül jó volt látni azt, hogy a fiatalok, kiegészítő emberek éltek a lehetőséggel. Így tett Weninger Virág is, a 18 éves hátvéd idénycsúcsot jelentő 25 percet töltött a pályán, 17 pontja (8/12-es mezőnymutatóval) szintén szezonbeli legjobbja volt. Volt még 4 labdaszerzése és 2 lepattanója is, végül 23 VAL pontot gyűjtött.

Laklóth Anna (CMB-Cargo UNI Győr)

Laklóth Anna teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Szélesy Judit (ZTE NKK)

Egészen furcsa mérkőzést játszott a ZTE a PEAC otthonában, hiszen a zalaiak az első három negyedben gyakorlatilag értékelhetetlen teljesítményt nyújtottak, hogy aztán a záró szakaszban talán idénybeli legszebb arcukat mutassák meg. A ZTE közel harmincpontos hátrányból jött vissza a meccsbe az utolsó negyedben, bár igazán szorongatniuk így sem sikerült. A feltámadásban kulcsszerepe volt a rutinos Szélesy Juditnak, aki a padról beszállva játszott 33 percet, amely alatt 23 pontot szórt (9/14-es mezőnymutatóval, közte 3 triplával). Emellett volt 2 pattanója, 1-1 gólpassza és blokkja is. 26 VAL pontot gyűjtött, de jó teljesítményét valószínűleg elcserélte volna a zalaiak idei második sikerére.

Nagy Dorottya (PINKK-Pécsi 424)

A felnőtt válogatott keretébe is meghívott fiatal pécsi tehetség folyamatosan nyújt kiegyensúlyozott teljesítményt a PINKK-ben – így volt ez a BEAC elleni meccsen is, ahol ezúttal a padról érkezve 24 percet töltött a pályán. Mindössze egyetlen mezőnydobást rontva 11 pontot szerzett, szedett 6 lepattanót és volt 3 labdaszerzése is. Végül 22 VAL egységig jutott.

Határ Bernadett (UNIQA Sopron)

Határ Bernadett teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Kép: gyorikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus