Női NBI: A 6. forduló válogatottja

Örömteli hír, hogy több magyar játékos egészen kiváló játékkal jelentkezett a női pontvadászat 6. fordulójában.

A 6. forduló csapata:

Horváth Bernadett (Aluinvent-DVTK Miskolc, 1) – Fegyverneky Zsófia (UNIQA Sopron, 2) – Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424, 4) – Cyesha Goree (CMB-Cargo UNI Győr, 3) – Krnjics Szara (UNIQA Sopron, 1)

Horváth Bernadett (Aluinvent-DVTK Miskolc)

Elvette a Győr veretlenségét a Diósgyőr, ráadásul tette mindezt idegenben. A miskolciak az egész idényben bő kerettel dolgoznak, ezúttal pedig nem a légiósoktól vagy a rutinos játékosoktól érkezett az extra, hanem Horváth személyében egy a felnőtt válogatott keretébe is bekerülő, még mindig csupán 19 éves tehetségtől. A hátvéd kimagaslóan hatékony játékkal vezette győzelemre övéit, hiszen mindössze 6 mezőnydobásból ért el 23 pontot – emellett 10 büntetőjéből 8-at értékesített és kiosztott 3 gólpasszt is. 34 perce alatt 29 VAL értékig jutott, amely élvonalbeli pályafutása legjobbja volt.

Fegyverneky Zsófia (UNIQA Sopron)

Rossz hír az ellenfeleknek, jó hír a soproniaknak: fordulók óta a „régi” Fegyvernekyt láthatjuk a pályán. A címvédő a múlt heti hazai vereség után hozta a kötelezőt a Zalaegerszeg otthonában. A hátvéd ezúttal is sokoldalú játékkal vezette csapatát, hiszen nemcsak pontszerzésben (16), hanem a társak kiszolgálásában (9 assziszt) is remekelt. Ugyan a távoli dobásai nem ültek (1/6), de büntetőit és közeli kísérleteit értékesítette, így 4 lepattanójával és 2 blokkjával együtt 28 VAL pontot gyűjtött 32 játékperce során.

Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424)

Presztízsmeccset nyert a PINKK a PEAC ellen, méghozzá a vártnál jóval nagyobb különbséggel. Az egész idényben hektikusan játszó hazaiak ellentmondást nem tűrően kezdtek, hiszen 19 pontjukra nem érkezett válasz a PEAC-tól… Kiválóan járt a labda az egész meccsen a 424-eseknél, és ezúttal igazi csapatként játszva Drammeh is sokkal hatékonyabban tudott csapata vezére lenni. 25 perc alatt jutott el 24 pontig, és ehhez most 17 rádobása elegendő volt. A svéd bedobónak volt még 4-4 gólpassza és lepattanója, valamint 8 kiharcolt személyi hibája. Végül 29 VAL ponttal zárt.

Cyesha Goree (CMB-Cargo UNI Győr)

Elvesztette veretlenségét ugyan a Győr, de az amerikai Goree ezúttal is nagyot játszott, hatodik meccsén negyedik dupla-dupláját szállította – mindez úgy kiemelkedő, hogy „legrosszabb” lepattanózása is 8-at jelentett eddig idén. Nem volt könnyű dolga, hiszen a túloldalon Horti, Jovanovics, Brewer és Szécsi is megdolgoztatta a palánk alatt, de így is eljutott 17 pontig (8/13-as mutatóval), 12 lepattanóig és 1 blokkig. 35 játékperce alatt mindez 30 VAL egységre volt elegendő.

Szara Krnjics (UNIQA Sopron)

Bátran kijelenthető, hogy nagyon jó szezont fut a soproniak honosított centere, hiszen az egész idényben nem volt még 20 VAL alatti mérkőzése – csapata zalaegerszegi győzelmekor pedig meg sem állt 33-ig, amellyel a forduló legértékesebb játékosának bizonyult. Ezúttal is igen hatékonyan dolgozott, mezőnyből 63%-kal célozva, miközben 9 kiharcolt faultját 10/13-as büntetőzéssel „honorálta”. Lekapott még 8 lepattanót és kiosztott 2 sapkát is 28 perc alatt.


A 6. forduló magyar csapata:

Horváth Bernadett (Aluinvent-DVTK Miskolc, 1) – Ruják Nóra (PINKK-Pécsi 424, 1) – Fegyverneky Zsófia (UNIQA Sopron, 3) – Adamecz Lilla (Vasas Akadémia, 5) – Krnjics Szara (UNIQA Sopron, 2)

Horváth Bernadett (Aluinvent-DVTK Miskolc)

Horváth Bernadett teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Ruják Nóra (PINKK-Pécsi 424)

Igazi csapatjátékot nyújtott a PINKK a PEAC elleni rangadón, ennek eredménye pedig kiütéses hazai siker lett. A PINKK-nél hosszú ideje vitatéma, hogy mennyire sikerül megtalálni a megfelelő egyensúlyt a légiósok és magyarok között, ezúttal ezen a téren is komoly produkciót nyújtottak – a kiosztott 25 csapatgólpassz pedig önmagáért beszél. A magyar játékosok közül Ruják Nórát kell kiemelni, aki sokoldalú játékkal 9 pontja mellett 5-5 lepattanóval és asszisztttal jelentkezett, de volt még 2 labdaszerzése is. 32 percet a pályán töltve végül 18 VAL pontot gyűjtött. 

Fegyverneky Zsófia (UNIQA Sopron)

Fegyverneky Zsófia teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Adamecz Lilla (Vasas Akadémia)

„Természetesen” ezúttal is helyet követelt magának a forduló magyar csapatában a Vasas bedobója, aki újfent masszív 15 pontos, 14 lepattanós dupla-dupláig jutott az éllovas Cegléd ellen. A Vasas végül szoros csatában, hazai pályán veszített a kulcsembereiket nélkülöző csapatok meccsén, és Aho hiányában többet is kellett vállalnia Adamecznek (5/16-os mezőnymutatóval zárt), de még így is eljutott 25 VAL pontig, köszönhetően 8 kiharcolt faultjának és 3 blokkjának is.

Szara Krnjics (UNIQA Sopron)

Szara Krnjics teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Fotó: dvtk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus