Női NBI: A 8. forduló válogatottja

Binta Drammeh nagy meccse - soproni erődemonstráció - az első BEAC-siker főszereplője - a női NBI 8. fordulójának legjobb egyéni produkciói.

A 8. forduló csapata:

Fegyverneky Zsófia (UNIQA Sopron, 3) – Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424, 6) – Barnai Judit (ELTE-BEAC Újbuda, 1) – Alyssia Brewer (Aluinvent DVTK Miskolc, 3) – Krnjics Szara (UNIQA Sopron, 2)

Fegyverneky Zsófia (UNIQA Sopron)

Erődemonstrációt tartott a címvédő Sopron a Győr otthonában, hiszen már az első negyedben 34 pontnál jártak és már a nagyszünetre bepakoltak közte majd’ 30-at. Ahogy az idén újra megszokott, ezúttal is csapata élére állt Fegyverneky Zsófia, aki Iva Ciglarral párban kiválóan forgatta a soproniakat – ketten együtt 14 gólpasszt osztottak ki testvériesen osztozva. A magyar válogatott hátvéd gólpasszai mellett kiváló százalékkal is dobott, hiszen mindössze egyetlen mezőnydobást rontva 12 pontot gyűjtött. A védőoldalon is remekelt, mindezt kiválóan jelzi 3 blokkja is. Végül 29 perc alatt 30 VAL pontig jutott.

Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424)

„Elszabadult” a Cegléd elleni hazai bajnokin a pécsiek svéd sztárja, hiszen már az első húsz perc után nem kevesebb, mint 31 pontnál járt! A folytatásban kicsit szigorodott a ceglédiek védekezése a bedobón, aki azonban így sem állt meg 39 pontig – nem mellékesen a PINKK könnyedén győzte le ellenfelét. Drammeh 37 perce alatt egészen extra hatékony dobóteljesítményt nyújtott, hiszen 23 rádobásából 17-et értékesített (közte mindkét triplakísérletét), de emellett volt 6 lepattanója, 3 labdaszerzése és 1 gólpassza is. Végül 47 VAL pontot gyűjtött, amellyel egyértelműen a forduló MVP-je lett.

Barnai Judit (ELTE-BEAC Újbuda)

Három center is bekerült a forduló válogatottjába, akik közül kellemes meglepetés volt a BEAC fiatal magasembere, akinek a vezetésével megtörte nyeretlenségi sorozatát a fővárosi alakulat. Barnai egykori csapata, a Vasas ellen erős 18 pontos, 15 lepattanós dupla-dupláig jutott. Az Aho Ninát hosszabb időre elvesztő házigazda kisebb meglepetésre nagyon simán veszített Balogh Judit újonc együttese ellen. Barnai pontjait 7/11-es mezőnymutóval érte el és bár a büntetővonal mögül ezúttal sem remekelt (4/9), de 4 labdaszerzése és 3 gólpassza is bőven kompenzálta mindezt, lepattanóiról már nem is beszélve. Végül 33 perc alatt 36 VAL pontot szerzett.

Alyssia Brewer (Aluinvent DVTK Miskolc)

A forduló nyitómeccsén a miskolciak végig vezetve verték a most már bíztató jeleket mutató ZTE-t. Az amerikai Brewerrel azonban nem nagyon tudtak mit kezdeni a zalaiak, a center 33 perc alatt szerzett 27 pontos, 14 lepattanós dupla-duplája jelzi kiválóan tarthatatlanságát. Brewer ráadásul igen jó dobószázalékkal dolgozott (10/15 mezőnyből, közte 2/3 triplából), és bár öt büntetőt is elrontott, mindez bőven belefért. 4 labdaszerzésével és 2 gólpasszával együtt végül 40 VAL egységig jutott.

Krnjics Szara (UNIQA Sopron)

Győrben is folytatta idei remek játékát a soproniak centere, aki ezúttal szezoncsúcsot jelentő 23 pontig jutott. Szokás szerint igen jó hatékonysággal tette mindezt, hiszen 12 mezőnydobásából 8-at bedobott, míg mind a 7 büntetőjét értékesítette. Ráadásul volt 6 lepattanója és centerektől szokatlanul 5 gólpassza is (az egész soproni csapat 30-at osztott ki). Összességében 31 perc alatt jutott el 37 VAL pontig.


A 8. forduló magyar csapata:

Fegyverneky Zsófia (UNIQA Sopron, 4) – Nagy Dóra (ZTE NKK, 2) – Zele Dorina (PEAC-Pécs, 3) – Barnai Judit (ELTE-BEAC Újbuda, 1) – Krnjics Szara (UNIQA Sopron, 3)

Fegyverneky Zsófia (UNIQA Sopron)

Fegyverneky Zsófia teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Nagy Dóra (ZTE NKK)

Nagyon rosszul kezdte az idényt a ZTE, ám Miskolcon már úgy tűnt, az újabb vereség ellenére kezdenek rátérni a megfelelő útra. Idénybeli egyik legjobb játékát nyújtotta a zalaiak hátvédje is, aki 35 perc alatt szezoncsúcsot jelentő 24 pontig jutott (kifejezetten jól célozva, hiszen 7/11-es mezőny- és 6/6-os büntetőmutatót hozott, ráadásul 5 triplakísérletéből 4-et berámolt). 7 lepattanója mellett a negatív oldalon volt 4 eladott labdája, valamint kipontozódása, de 28 VAL ponttal így is helyet követelt magának a forduló magyar csapatában.

Zele Dorina (PEAC-Pécs)

Újfent egy szoros meccset veszített el a Szekszárd, ezúttal az immár Destiny Williamset ismét a soraiban tudó PEAC nyert a tolnaiak otthonában. Ennek pedig egyik fő „okozója” éppen az ex-szekszárdi Zele Dorina volt, aki a padról beszállva állt (ezúttal is) a pécsiek élére. 25 percet a pályán töltve szorgoskodott össze 22 pontot (8/11-es mezőnymutatóval, közte 3 hármassal), 3-3 lepattanót és labdaszerzést, valamint 1 gólpasszt. Végül 26 VAL ponttal zárt és vezette győzelemre övéit.

Barnai Judit (ELTE-BEAC Újbuda)

Barnai Judit teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Krnjics Szara (UNIQA Sopron)

Krnjics Szara teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Fotó: pinkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus