Svéd búcsú vereséggel - de emelt fővel

A záró napra nem maradt vitás kérdés a soproni csoportban. Az első meccsen a svédek nagy hátrányból felállva tették izgalmassá a végjátékot a címvédő ellen, de végül alulmaradtak.

Spanyolország - Svédország 64-60 (25-16, 14-13, 11-9, 14-22)

Az elnyűhetetlen skandináv szurkolók úgy buzdították övéiket, mintha minden ezen a meccsen múlna. A tét nélküliséghez képest remek hangulatban kezdődött a meccs. Kedvenceik - talán Louiec Halvarssont leszámítva - nem "pörögtek" úgy, mint az eddigi meccseken, a spanyolok úgy is biztosan vezettek, hogy edzőjük igyekezett bőven lehetőséget adni az eddigi meccseken kevesebbet szerelő kiegészítő játékosoknak.

A második szakasz elején a svédeknél is a cseresor volt bent 4 színes bőrű játékossal. Ez az egység, Ashley Key vezérletével 7-0-lal kezdve a második negyedet, felhozta a skandináv válogatottat. Mondello spanyol mester nem szerette volna vereséggel zárni a csoportkört, visszahozta csapata klasszisait. Torrens, Ndour és Cruz jóvoltából újra elhúzott a címvédő egy 9-2-t bemutatva, s a szünetben 10 ponttal vezetett.

Bár erős ötössel kezdte a második félidőt a címvédő, a feltüzelt skandinávok Frida Eldebrink vezéletével 7-0-s rohamot "repesztettek". Időkérés után címvédőhöz méltó védekezésre váltott a spanyol csapat, s ismét ellépett. A negyed végén kiderült: Európa-bajnokok is csinálhatnak "csacskaságokat", azért kaptak technikait a spanyolok, mert hatan voltak a pályán... A szakasz végén 12 ponttal vezetett a címvédő úgy, hogy közel 8 percen át nem kapott pontot.

A szívós svédek - a mieinkkel ellentétben - nem estek szét a záró negyedre. Szépen szerettek volna búcsúzni, a címvédőt "elkapva". Danielle Hamilton villanásaival 6 pontra feljöttek a záró szakasz közepére. Frida Eldebrink triplájával bő 3 perccel a vége előtt egyetlen triplányira csökkent a spanyol válogatott előnye. Az utolsó percre fordulva Binte Drammeh büntetőivel 1 pontra zárkóztak fel a svédek - és a győzelemért támadhattak. Nem tudtak fordítani, Laura Nicholls kosár plusz büntetős akciója biztosította be a címvédő sikerét.

Ld: Crur (13/3 pont), Ndour (10/3-10 pont és lepattanó), Torrens (10 pont, 6 lepattanó), Martinez (10/3 pont) ill. F. Eldebrink (12/6 pont), Halvarsson (11 pont, 6 lepattanó), Hamilton (8 pont, 12 lepattanó).

A D-csoport végeredménye: 1. Spanyolország (4-0), 2. Szlovákia (2-2), 3. Litvánia (2-2), 4. Svédország (1-3), 5. Magyarország (1-3)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus