Újra tarolt Montenegró, parádés meccset nyertek a csehek

Fehéroroszországnak nem jelentettek gondot a lengyelek, pontszegény meccset nyertek a görögök, javítottak a horvátok

 

Horvátország - Lettország 67-63 (20-19, 16-10, 12-14, 19-20)
Szombathely, Aréna Savaria - C-csoport

Csapatkapitánya, a tegnapi napon alig egy perc után megsérülő Jelena Ivezic nélkül rosszul kezdett a horvát együttes. Hosszú percek teltek el, mire le tudta dolgozni Mazic hathatós közreműködésével a fehér mezes gárda. A lettek támadójátéka két emberre, Steinbergára és Jekabonéra épült, ám ennek ellenére a balti alakulat még a félidőben is belátható távolságon belül maradt. 

Jekabsone egymaga vezényelt 9-2-es rohamot a nagyszünet után, a lettek így utolérték ellenfelüket. A horvát válogatott nagy szerencséjére a harmadik játékrész végén egy-egy triplát értékesített Miloglav és Dzankic, melynek köszönhetően szomszédjaink ismét elléptek. Viszont a letteknél érkezett egy-egy váratlan kosár, mellyel a rendes játék idő vége előtt egy perccel nyílttá tették a mérkőzést, de a győzelmet a hasznosan játszó Sliskovic vezetésével a horvátok szerezték meg.

Horvátország: Sliskovic (15 pont, 6 lepattanó, 5 kiharcolt fault), Mazic (13 pont, 8 lepattanó, 5 kiharcolt fault), Ivankovic (12 pont, 10 lepattanó, 2 blokk)
Lettország: Steinberga (24/15 pont, 8 lepattanó), Jekabsone (18/6 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz)

Csehország - Ukrajna 80-79 (31-17, 17-21, 14-17, 18-24)
Temesvár, Constantin Jude csarnok, A-csoport

Óriási meccset hozott a két, az első napon vereséget szenvedő gárda csatája. Az első negyedben Elhotova vezetésével meglógtak a csehek és úgy tűnt, hogy simán hozzák a találkozót, de a második játékrészben feljebb kapcsoltak az ukránok és gyorsabban kosarazva fokozatosan kerekedtek felül

A harmadik negyed második felétől már komolyan rezgett a léc a cseheknél, de Elhotova mellett beindult Hanusová is, így pár pontot tartott előnyéből az esélyesebbnek tartott együttes. A hajrá nagyon kiélezettre sikerült, az előző napon is remeklő Iagupova tarthatatlannak bizonyult, 32 pontos estével húzta csapatát. Két cseh lány is kipontozódott, az utolsó percbe érve pedig Dorogobuzova pontjaival a vezetést is átvette a fiatal ukrán gárda. Volt válaszuk Hanusováéknak, Bortelová két büntetője után pedig Samburska elhagyta a labdát hat másodperccel a vége előtt, így a csehek tudtak javítani a nyitásként elszenvedett vereség után.

Csehország: Hanusová (23 pont, 6 lepattanó), Elhotova (23 pont, 5 lepattanó), Bortelová (12 pont, 10 gólpassz)

Ukrajna: Iagupova (32 pont, 6 lepattanó, 3 labdaszerzés, 9 kiharcolt fault), Komencsuk (14 pont, 7 lepattanó), Dorogobuzova (10 pont, 9 lepattanó), Mircheva (13 pont)

Görögország - Olaszország 51-46 (9-18, 16-4, 6-15, 20-9)

Nagyvárad, Antonio Alexe csarnok, B-csoport

Iszonyatos hullámvasutat és kevés pontot hozott a találkozó a B-csoportban. Az első negyedben nagyon jól dobtak az olaszok, amivel nem tudott mit kezdeni a görög csapat, de a második etapban fordult a kocka és most Spanouék dobták be a kötelezőt, miközben rossz vállalásokba hajszolták a taljánokat. 

Természetesen a harmadik negyedben ismét az olaszok kerültek fölénybe, de aztán a játékrész végétől kezdve 22-9-re nyomta le őket a görög válogatott, ez a hullám pedig már kitartott a mérkőzés végéig. Dottóék dobószázaléka a 30-at sem érte el és bár ő, valamint a dupla-duplázó Ress is csipkedte magát, elszenvedték második vereségüket is. A görögök sokkal inkább a festékből dolgoztak, kevesebb mint fele annyi triplát emeltek rá, a tudatosabb, pontosabb játék pedig meghozta gyümölcsét.

Görögország: Sotiriou (13 pont, 6 kiharcolt fault), Spanou (9 pont, 10 lepattanó), Kaltsidou (9 pont, 5 lepattanó)

Olaszország: Ress (13 pont, 11 lepattanó), Dotto (10 pont, 4 lepattanó), Masciadri (6 pont, 7 lepattanó)

Nagy-Britannia - Oroszország 40-71 (13-25, 9-13, 12-13, 6-20)

Szombathely, Aréna Savaria - C-csoport

A nyitónaphoz hasonlóan a britek ellen is magabiztosan kezdett az orosz válogatott, de ahogy akkor, úgy most is érkezett pár perc után egy hullámvölgy, két beeső hárompontos a szigetországiaktól, akik az első játékrész hajrájáig tapadtak ellenfelükre. Innen azonban 15-3-as futást vágtak ki Oszipováék és tetemes előnyre tettek szert, melyet igaz csak minimális mértékben, de növelni tudtak a második tíz perc során.

A fordulás után folytatódott a csütörtöki forgatókönyv, ugyanis újabb támadásbeli megtorpanást produkáltak az oroszok, persze ez a tény nem veszélyeztette vezetésüket, ugyanis a britek veszélytelenné váltak a hárompontos vonalon túlról, közeli dobáshoz pedig csak ritkán jutottak. A még csak 16 éves, ám mégis a mezőny legeredményesebb játékosaként végző Vadeeva élenjárásával folyamatosan növelte előnyét az orosz válogatott, mely végül kiütéses, 31 pontos verést mért a szigetországiakra.

Nagy-Britannia: Stewart (10 pont, 4 kiharcolt fault), Collins (9/3 pont, 4 lepattanó), Allen (6 pont, 8 lepattanó)
Oroszország: Vadeeva (13 pont, 8 lepattanó), Osipova (10 pont), Prince (10 pont)

Fehéroroszország - Lengyelország 65-49 (23-18, 11-6, 21-12, 10-13)
Nagyvárad, Antonio Alexe csarnok, B-csoport

Az első percekben fej-fej mellett haladtak a felek, de az első negyed hajrájában elkezdtek meglógni a fehéroroszok és főleg középtávolik segítségével fokozatosan növelték az előnyüket. A második negyedben jóformán minden üres helyzetet mellédobtak a felek, de a fordulást követően egy 15-5-ös etappal végleg eldöntötte a találkozót az esélyesebbnek tartott fehérorosz csapat.

A negyedik negyedben már szinte végi húsz pont körül mozgott a különbség, a lengyelek nem tudtak vigyázni a labdára, a leindításokat pedig rendre könnyű kosárral fejezték be Ziuzkováék, így őrizték az előnyüket. Változás már nem történt, a 28%-kal dobó lengyel hölgyek minimálisan tudtak csak faragni hátrányukból, így második vereségüket is elszenvedték - ellenben Fehéroroszország 2-0-lal áll jelenleg.

Fehéroroszország: Snytsina (13/9 pont), Likhtarovich (10/6 pont), Troina 9/3 pont, 7 gólpassz), Leuchanska (8 pont, 15 lepattanó, 5 gólpassz, 7 kiharcolt fault)

Lengyelország: Zurowska-Cegielska 13 pont, 5 lepattanó), Krezel (10/3 pont, 6 lepattanó)

Románia - Montenegró 61-79 (18-26, 4-25, 18-15, 21-13)
Temesvár, Constantin Jude csarnok, A-csoport

Eleinte nem úgy tűnt, hogy sima meccs lesz belőle, 16-16-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ám az első negyedet egy 10-2-es futással zárta le Montenegró, ezzel szabad szemmel is jól látható előnybe került. A második negyedben aztán elszabadultak: egy 12-0-s, majd egy 13-0-s futást produkáltak, ezzel pedig a földbe döngölték a társházigazdákat - félidőben 29 pont volt a különbség a felek között.

Innentől érdektelenségbe fulladt a találkozó, ugyan a montenegróiak nem erőltették már meg magukat, Románia nem tudott lényegesen közelebb férkőzni és bár faragtak a hátrányukon (elkerülv ezzel a totális kiütést), az érdemi kérdések már a nagyszünetig eldőltek. Montenegró 25 kiosztott gólpassza rendkívül impozáns adat, holott a dobószázalékuk igazán nem volt kiemelkedő. Montenegró ezzel a csehek legyőzése után második impresszív győzelmét aratta. 

Románia: Marginean (18 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz), Pascalau (12 pont), Ursu (8 pont, 7 lepattanó)

Montenegró: Dubljevic (19 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz), Jovanovic (11 pont), Robinson (10 pont, 7 lepattanó), Skerovic (5 pont, 10 gólpasszÖ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus