Kajdacsi, Vajda: dupla-dupla

Több kenyerét külföldön kereső magyar kosaras hölgy is kitett magáért a múlt hét végi bajnoki fordulóban. Kajdacsi Judit (a képen) és a török csapatához visszatérő Vajda Anna egyaránt dupla-duplával zárt, Honti Kata pedig remek dobóformát mutatott



Romániában magabiztos győzelmet aratott a Szlimák Hajnalkával felálló Szatmárnémeti a Sportul Studentec otthonában. A 84-58-as siker alkalmával a korábbi válogatott bedobó 28 percet játszott. 0/2-es dupla, 1/3-as triplamutatóval, valamint 2/2-es büntetőzéssel elért 5 pontja mellé szedett 3 lepattanót,  kiosztott 2 gólpasszt s szerzett 1 labdát.

Kajdacsi Judit csapata, a Sepsiszentgyörgy is fölényesen nyert, 91-52-re verve a temesvári együttest. A magyar középjátékos a kispadról érkezve 11 pontos (4/7 dupla, 1/3 tripla) és 12 lepattanós (4 támadó) dupla-duplával zárta az összecsapást. Statisztikai lapjára még 2-2 gólpassz és eladott, valamint 1 szerzett labda került.

Vincze Andrea csapatának, a Kolozsvárnak nem volt meccse a hét végén.

Nővére, Viktória keveset, ám jól játszott a német bajnok Wolfenbüttel csapatában, talán ha a 10 percnél több lehetőséget kap - igaz ezalatt begyűjtött 3 személyit - nem kap ki csapata a Bamberg otthonában. A 81-75-re elbukott összecsapáson Viki a neki juttatott 10 perc alatt 3/4-es dupla-mutatóval, egyetlen büntetőjét is bedobva 7 pontig jutott. Emellett leszedett 2 lepattanót, volt 2 gólpassza s 1 eladott labdája.

A Törökországba visszautazó - vagy visszarendelt Vajda Anna (a képen) óriásit játszott, főszerepet vállalt abban, hogy együttese fel tudta venni a versenyt a Besiktas-szal Nusi 34 percet töltött a pályán s játéka a régi pécsi önmagát idézte. 34 perc alatt 5/10-es dupla és 3/5-ös tripla mutatóval 19 pontig jutott, s a megszerzett 11 lepattanója pedig azt jelenti, hogy dupla-duplát ért el. Nemcsak dobásban, mezőnyben is kiemelkedőt nyújtott, hiszen volt 4 gólpassza s 3 szerzett labdája, valamint 2 eladott labdája. Ez utóbbi műfajban sajnos nagyon "eredményesek" voltak Nusi csapattársai, a Samsun összesen nem kevesebb,mint 26 labdával "ajándékozta meg" a Besiktas játékosait, ezért hiába nyerte 45-28-ra a lepattanócsatát. Érdekességként jegyezzük meg, hogy a Besiktas legjobbja 24 ponttal és 12 lepattanóval a Sopronnal az Euroliga-csoportból való továbbjutásért versengő Targoviste csapatából oda szerződő montenegrói Milka Bjelica volt 24 ponttal és 12 lepattanóval.

Honti Kata szezonbeli talán legjobb játékának köszönhetően a Rivas a spanyol bajnokságban biztosan verte a Cadi ICG csapatát. Válogatott játékosunk remek dobóformát mutatva 30 perc alatt  (4/5 dupla, 3/4 tripla) 17 pontig jutott, csapata pedig 68-51-re győzött.Katának emellett volt 2 lepattanója, valamint 1-1 gólpassza, szerzett és eladott labdája.

Lengyelországban Horti Dórának a Wisla 77-57-es, az Energie Torun ellen megszerzett győzelme alkalmával 15 perc jutott - ezalatt kipontozódott. Volt 2 rossz mezőny kísérlete, mindkét büntetőjét értékesítette. A mezőnyben hasznossá tette magát. hiszen 7 lepattanót is megkaparintott és adott 1 gólpasszt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus