A Fenerbahce ellen játszik a Győr

Befejeződött a csoportkör a női Euroligában. Az már régebben biztossá vált, hogy  Hat-Agro UNI Győr továbbjutott, az pedig tegnap dőlt el, hogy az Uniqa Euroleasing Sopron nem. Nézzük, hogyan alakul a folytatás

Az összesítésben első orosz Jekatyerinburg, rendezőként nem játszik a nyolcba jutásért. automatikusan ott lesz a végső küzdelmekben, a sorozat végjátékában. A Győr az összesítésben a 14. helyre került. A magyar bajnokcsapat a harmadik helyen továbblépő török Fenerbahce ellen folytatja. A párharc pikantériája, hogy a győri csapattól távozó egyik center, a lett Ieva Kublina éppen a török sztár együttesnél kötött ki. Természetesen a Feneré lesz a pályaelőny.


A Good Angels Kosice a záró körben a Targoviste csapatától elszenvedett vereségével az összesített rangsorban a  4. helyen zárt. Krivacsevics Tijana és Quigley Alexandria együttese a spanyol Salamanca csapatával találkozik a 8 közé jutásért, a kassaiaké a pályaelőny. Honti Kata és Horti Dóra együttesének egyaránt idegenbeli bravúrra lenne szüksége a nyolc közé jutáshoz, ám mindkét együttes képes lehet erre a bravúrra. Katáék - azaz a Rivas Ecopolis - összevetésben a 11. helyen továbbjutva a soproniak csoportellenfelével, az olasz Famila Schio-val csatáznak a nyolcba jutásért. Horti Dóra együttese a Wisla Krakkó, kilencedikként továbblépve egy ismerős riválissal,  volt csoportellenfelével, a francia Bourges-zsal küzd. Előbbi párharcban a Schio, utóbbiban pedig a Bourges a kedvezményezett.

A párharcok két győztes meccsig tartanak. A tervek szerint a mérkőzésekre február 19-én a kedvezményezett, 22-én pedig a rangsorban hátrébb lévő csapat otthonában kerül sor. Amennyiben mindent eldöntő, harmadik mérkőzésekre is szükség lesz, arra február 27-én kerül majd sor - természetesen a kedvezményezett együttesek csarnokaiban.

Kép: gyorikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus