Hírmorzsák 2012-01-10 (22:20)

LeBron James és Kobe Bryant lettek a hét játékosai keleten és nyugaton! LeBron és Kobe is 3-1-es héthez segítették hozzá csapatukat, igaz, előbbi mindössze három, míg utóbbi mind a négy találkozón pályára lépett. A Miami Heat sztárja 31.0 pontot átlagolt 60.7%-os dobáspontossággal, emellett pedig 9.3 gólpasszt, 7.3 pattanót és 1.33 labdaszerzést jegyzett meccsenként, míg a Los Angeles Lakers vezére 33.0 pont mellé 6.3 gólpasszt tett a közösbe találkozónként és a Denver elleni mélypont(ok)ról visszatérve folyamatosan 50% környékén, de inkább felette dobott a mezőnyből.

Phil Jackson valószínűleg soha nem lesz többet edző, legalábbis elmondása szerint nem nagyon akar visszatérni a kispadra. "Nem, nem gondolkodom benne, de ez nem azt jelenti, hogy nem fog megtörténni. De úgy érzem, hogyha egészségileg is teljesen rendbe jövök, akkor sem érdekel már a kosárlabdának ez az oldala." - nyilatkozta Sam Smith-nek minden idők egyik legsikeresebb trénere. Az interjú során elárulta, hogy most kikapcsolódni vágyik leginkább, kicsit motorozni, visszavonulni a nagyvárostól és szeretne annyira meggyógyulni, amennyire csak lehet (háta gyakorlatilag már évtizedek óta problémát okoz számára). Arra a kérdésre, hogy GM-ként visszatérne-e, csak ennyit mondott: "Túl sokat kellene hazudni.". Azt viszont elárulta, hogy konzultánsként, a háttérben nagyon szívesen tevékenykedne, olyan szerepkörben, ahol más kapcsolata van a játékosokkal és a többi dolgozóval, mint eddig.

Jamal Mashburn nem elégszik meg azzal, hogy jól működő éttermek tulajdonosa, hanem valami nagyobbra vágyik, ezért az egykori nagyon tehetséges kosaras, akinek karrierjét a folyamatos sérülések törték derékba, egy befektetői csoport részeként meg akarja venni egykori csapatát, a Hornetset (akkor még Charlotte-ban játszottak) és erről többször beszélt David Sternnel is. "Szerintem nagyon sokat tudnék segíteni a csapatnak, nemcsak tehetségek keresésével, de a dolgok üzleti részének irányításával is. A Hornets egykori All-Star játékosa visszatér, hogy megvegye és felvirágoztassa a klubot. Óriási sztori lenne." - mondta az 1993-as draft 1/4-ese, akinek mezét a Kentucky egyetemen visszavonultatták.

Ha így haladnak tovább a dolgok, akkor a következő váltás a washingtoni kispadon lesz, bár Ted Leonsis többször is leírta blogján, hogy nem akar edzőt váltani. Szeretné ugyan sikeresnek látni a csapatát, de sosem volt híres a elhamarkodott, elkapkodott döntéseiről (elég csak a Washington Capitalsnél húzott lépéseire gondolni) és azt is elmondta, hogy tudta ő is, a draftról való építkezés lassan hoz csak eredményeket. Flip Saunders edző elmondta, hogy jobb munkát kell neki is végeznie, de a játékosai nem csinálják, amit kér tőlük és egyáltalán nem figyelnek arra, amit mond nekik, pedig szerinte az edző stáb jól felkészíti a kosarasokat az ellenfélből. A FOX Sports Ohio szerint ennél is nagyobb a gond, hiszen a csapat játékosai egymással és az edzőkkel is szembemennek (Rashard Lewis Sam Cassell-lel különbözött össze legutóbb, ami miatt nem is lépett pályára, valószínűleg ma sem fog) és szerintük maximum 2-3 meccse van Saundersnek, hogy változtasson a dolgokon, különben repül.

Úgy tűnik, Dwight Howard legalább az Orlandóban rendezendő All-Star gáláig a Magicnél marad. A franchise vezetői még mindig hisznek abban, hogy meg tudják győzni a centert a hosszútávú maradásról. "Nem hiszem, hogy bármit is tenni fognak, hiszen nyerésben vagyunk. Akkor is keményen odateszem magam, ha ez az utolsó szezonom itt." - mondta a középjátékos a Sacramento ellen 104-97-re megnyert összecsapás után. Szorosan idekapcsolódik, hogy ami a szezon előtt a legvalószínűbb forgatókönyvnek tűnt, arra a legkisebb az esély most. A New Jersey Nets center, Brook Lopez ugyanis lábtörést szenvedett és Karácsony előtt meg kellett műteni. Ráadásul a hírek szerint Otis Smith nem túl nagy rajongója Lopez játékának és nem túlzottan érdekelt egy olyan cserében, amelyben ő az egyik legnagyobb érték a Howardért érkező csomagban. Az sem segíti ezt a szálat, hogy a gyenge, 2-7-es kezdés után Deron Williams már nem olyan biztos abban, hogy a Brooklynba költöző franchise-nál hosszabbít.

Sérülések: Marvin Williams, az Atlanta Hawks kiscsatára bokasérülést szenvedett a Chicago Bulls elleni győztes találkozón. A kiment bal boka miatt már ma hajnalban sem lépett pályára a Nets ellen, de a szerdai, Indiana elleni összecsapást is csak külső szemlélőként tekinti majd meg. Helyét a kezdőben Vlagyimir Radmanovics vette át. Aaron Gray, a Toronto Raptors centere egy beavatkozáson esett át egy torontói kórházban, hogy megpróbálják szabályozni azt, hogy bizonyos időközönként ne verjen egészségtelenül gyorsan a kosaras szíve. Gray eddig még nem játszott ebben a szezonban, visszatérésére még nagyjából két hetet kell várni. Eddy Curry is az edzőtábor, annak is a legeleje óta edzésképtelen, de a Miami Heat centere e hét elejétől újra edzésbe állt, elkezdheti a formába lendülést, de valószínűleg pár találkozó erejéig még nem látjuk a pályán. Ha már előkerült egy szívbetegséggel küzdő játékos, jöjjön egy másik: Jeff Green túl van a műtéten, az orvosok szerint sikeresen. "Azt mondták, jól sikerült. Természetesen az összes minden gondolatunk Jeff körül forog, imádkozunk érte." - nyilatkozta Doc Rivers. Szintén egy Celticshez tartozó hír, hogy Mickael Pietrus viszont visszatérhet szerdán a Dallas Mavericks ellen. A francia swingman egy térdműtétből lábadozott az elmúlt pár hétben, de már teljes értékű edzés végzett, ezért kap helyet a csapatban.

Chris Sheridan nemzetközi forrása szerint megvan a 19 (és nem 18, ahogy az eredeti hírekben szerepelt) kerettagja a 2012-es olimpiára készülő amerikai kosárválogatottnak. A nevek: LaMarcus Aldridge, Carmelo Anthony, Chauncey Billups, Chris Bosh, Kobe Bryant, Tyson Chandler, Kevin Durant, Eric Gordon, Blake Griffin, Dwight Howard, Andre Iguodala, LeBron James, Kevin Love, Lamar Odom, Chris Paul, Derrick Rose, Dwyane Wade, Russell Westbrook, Deron Williams. Irányítóban egyértelmű túlkínálat van, és a többi nevet figyelve is igen nehéz lesz ebből a névsorból még hét nevet kiszórni.

Végül pedig a bajnok Fehér Házban történt látogatásáról. Hétfői pihenőnapján ugyanis Washingtonba látogatott a Dallas Mavericks, hogy az elnök, Barack Obama fogadja őket a Fehér Házban. "Fantasztikus menetelés volt. Kár, hogy idén a Chicago Bulls lesz a befutó." - viccelődött a chicagói származású Obama. "A Mavericks tudja, hogy kell nyerni. Nem elég, ha nagyobbat ugrasz, mint az ellenfél vagy gyorsabban futsz. Jobban találták meg az üres embereket, jobban összetartottak, mentálisan végig erősek voltak, segítették egymást. Egyszerűen okosabban játszottak, mint ellenfeleik." - folytatta. Általában akkor történik meg ez a ceremónia, amikor a bajnok a Wizards ellen játszik, de az idei csonkaszezonban nem rendeznek Wizards-Mavericks találkozót (legalábbis nem ilyen felállásban), ezért kellett most útra kelniük Nowitzkiéknek. Az eseményen nem vett részt Delonte West, pedig a Titkosszolgálat szóvivője szerint lett volna rá lehetősége annak ellenére is, hogy korábban súlyosabb rendőrségi ügyei is voltak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus