Hírmorzsák 2012-02-03 (22:50)

Kenyon Martin nem várt a hétvégéig és megegyezett a Los Angeles Clippersszel, így egy évre 2.5 millió dollárért (a mini MLE-ért) újra Chauncey Billups csapattársa lesz a veterán erőcsatár. Nagy és fontos erősítés lehet a Clippers padja számára, hiszen így Reggie Evans mellett egy másik, kosárlabdához is jobban értő palánk alatti cseréjük van, szinte teljesen kész a gárda, a többi már Vinny Del Negron múlik. A szerződés akkor lesz hivatalos, ha Martin átmegy a mai orvosi vizsgálatokon. A kínai liga még próbálja érvényesíteni jogait és legalább addig megakadályozni K-Mart játékát, amíg kínai csapata, a Xinjiang Flying Tigers versenyben van, de semmilyen jel nem utal arra, hogy lenne esélyük keresztülhúzni a Clippers és a kosaras számításait.

Szintén a Clippershez kapcsolódik, hogy Blake Griffin nem akar részt venni a zsákolóversenyen az idei All-star gálán, így nem lesz címvédés ebben a számban. "Jelenleg úgy gondolom, hogy nem fogok részt venni. Tavaly is elmondtam már, hogy az ilyen zsákolóversenyek nem nekem valóak. Vannak más játékosok is, akik képesek szórakoztatni a közönséget és szép dolgokat bemutatni. A tavalyi gála nagyon hektikusra sikeredett, részt vettem a zsákolóverseny mellett az újoncok-másodévesek találkozóján és a főmeccsen is, emiatt nem nagyon tudtam élvezni az egészet. Meglátjuk, idén mi lesz, de szeretném kicsit lazábbra venni a dolgokat és inkább pihenni, mint mindenben részt venni." - mondta Griffin.

Nem túl jó, de nem is túl meglepő hír: Greg Oden újabb műtéten fog átesni. A jobb térdéből szívják le azokat a darabokat, amik esetleg ottmaradtak az előző műtét és az azt követő rehabilitáció közben. A probléma nem ebből adódik, hanem abból, hogy a jobb térdét utoljára 2007-ben műtötték, minden azóta történt sérülése és műtétje a bal térden történt. Ez pedig már közel sem azt jelenti, amit egy ekkora súlyú műtét utáni rutinbeavatkozás szokott.

Chris Kaman pár napos pihenő után megkapta a behívóját, holnaptól csatlakozhat újra a New Orleans Hornets keretéhez, ugyanis a klub levette a centert a cserepiacról és befejezte az érte érdeklődő együttesekkel folytatott tárgyalásokat, legalábbis egyelőre. Azt egyelőre nem tudni, milyen szerepet kaphat Kaman majd a gárdánál, hiszen Monty Williams nyilatkozta, hogy Al-Farouq Aminu és Gustavo Ayon játékidejének növelése is cél volt a középjátékos kereten kívül helyezésének, de valószínű, hogy csak ideiglenesen fejezték be Dell Dempsék a kosaras áruba bocsájtását és még a március 15-ei cserehatáridő előtt távozik.

Ted Leonsis, a Washington Wizards tulajdonosa nyilatkozott az edzőváltásról és a csapat jövőjéről. "Úgy gondoltam, olyan rendszerre van szükségünk, ami a játékosaink erősségeire épít. Fiatalok vagyunk, atletikusak és a gyors játékkal sokkal versenyképesebbek is. Szerintem mindenki nagyon jól alkalmazkodott az új felálláshoz. A Chicago elleni meccsünk nagyon tetszett. Ott egy olyan gárdával néztünk szembe, akik hozzánk hasonlóan a draftról építkeznek. Nagyon jó csapat, de fel tudtuk velük venni a versenyt, keményen védekeztünk, megnyertük a negyedik negyedet és ezt akarom látni. Meg akarjuk mutatni a szurkolóknak, hogy van bennünk fejlődési lehetőség és annak ellenére felvehetjük a harcot bárki ellen, hogy fiatal a csapatunk és kilenc emberünk az újoncszerződését tölti. A fiatalok felnőnek és már nem félnek. Ez az, ami a meccseinken is meglátszik és szerintem már képesek vagyunk meccseket nyerni." - nyilatkozta Leonsis.

A Cleveland Cavaliers az elmúlt 20 meccs alatt 18-szor jutott el oda, hogy lejárt a 24 másodperces támadóidejük, ez pedig a harmadik legtöbb a ligában (az első messze a Detroit Pistons 31-gyel, a második a New Jersey Nets 19-cel, a harmadik pedig a Sacramento Kingsszel együtt a Cavs). "Túl sokszor kerülünk olyan szituációba, amikor az utolsó másodpercekben kell megoldanunk a dolgokat. Fel kell pörgetnünk a ritmust. Az a stílus, amit mi szeretnénk játszani, amiben a labdát járatjuk egyik oldalról a másikra, azt kívánja meg, hogy sokkal gyorsabban indítsuk el a figurákat és hozzuk fel a labdát." - nyilatkozta az edző, Byron Scott, aki már hetek óta próbálja a gyorsabb játékra unszolni Kyrie Irvinget és Ramon Sessionst, a keret két irányítóját.

Rövidhírek: A Milwaukee Bucks kitette keretéből Darington Hobsont, akit decemberben igazoltak újra. Őt tavaly draftolták, ám nem tartottak rá igény, idén újra próbálkoztak vele, eddig. A Houston Rockets újra leküldte a D-Ligába Marcus Morrist. Mark Cubant 75.000, míg Rick Carlisle-t 35.000 dollárra büntette a liga. A Dallas Mavericks tulajdonosa a játékvezetést kritizálta az Oklahoma Thunder elleni vesztes meccset követően, míg a tréner ugyanezen a találkozón kirúgta a labdát a nézőtérre, ezért kapták a pénzbüntetést.

Reggeli hírek:

Csütörtökön este kihirdették az idei orlandói All-star gála főmeccsének kezdőcsapatát. Semmilyen meglepetés nem történt, az előző felmérések alapján várt kezdőcsapatok fognak pályára lépni, már amennyiben nem lesz köztük sérülés. Keleten található a legtöbb szavazatot kapó játékos, aki nem más, mint Dwight Howard, egyedül ő érte el az 1.6 millió voksot. 1.5 millió fölött volt még Derrick Rose, a többiek mind hátrébb, de minden kezdő megkapta az 1 millió szavazatot. Nyugaton Kobe Bryant nyert, valamivel több, mint 1.55 millió "igen"-nel. Érdekesség, hogy itt Blake Griffinnek elég volt 876 ezer szavazat is a kezdő státuszhoz és mindössze Kevin Durant az egyetlen, aki úgy került be, hogy nem Los Angeles-i együttes kosarasa. Andrew Bynum hetedik évét tapossa a ligában és megvan az első részvétele. A kezdők (zárójelben a szavazatszámok):

Kelet: Derrick Rose (1,514,723) - Dwyane Wade (1,334,223) - Carmelo Anthony (1,041,290) - LeBron James (1,360,680) - Dwight Howard (1,600,390)


Nyugat: Chris Paul (1,138,743) - Kobe Bryant (1,555,479) - Kevin Durant (1,345,566) - Blake Griffin (876,451) - Andrew Bynum (1,051,945)


Kenyon Martin esetében meglepő fordulat állt be, ugyanis a FIBA megadta a menlevelet számára, így szabadon visszatérhet az NBA-be annak ellenére is, hogy még tart a kínai bajnokság alapszakasza. Az Atlantával csütörtökön már le is ült egy kis beszélgetésre a hogyan továbbról, a hétvégén pedig New Yorkban fog találkozni ügynökével, Andy Millerrel, hogy döntésre jussanak. A terv az, hogy hétfőn utazik a kiválasztott csapathoz, aláírja szerződését és egy hetet edz, mielőtt pályára lépne.

JR Smith csapata is egyre rosszabb teljesítményt nyújt, így esély nyílt arra is, hogy ő is visszatérhet Észak-Amerikába még februárban. Már most nagy iránta az érdeklődés, egyes források szerint a Lakers, a Knicks és a Spurs is bejelentkezett érte, de rajtuk kívül is akadnak még érdeklődők a bajnokesélyes csapatok közül. Tegnap már beszámoltunk róla, hogy Smith édesapja kinyilvánította, hogy kevés pénzért nem fog aláírni fia, ebben az esetben viszont érdekes lesz a döntés, hiszen a legtöbb contendernek nincs túl sok elkölthető pénze.

Smith-ről volt csapattársa, Casey Jacobsen is megemlékezett. A Slam Magazine kérdezte meg, hogy ki volt a legönzőbb csapattársa, a válasz: "JR Smith. Az újonc évében játszottunk együtt 2005-ben New Orleansban. Bűn gyenge csapat volt, sok olyan kosarassal, akik csak az egyéni érdekeiket nézték, de közülük is kiemelkedett JR. Soha nem láttam korábban olyan játékost, aki ennyire kényszeresen eldobott minden labdát, ami a kezébe került és azt hiszem, nem is fogok sosem. Ahogy néztem tavaly a Denverben, nem sokat változott." - mondta Jacobsen. A legönzetlenebb játékosnak Steve Nash-t nevezte meg, akiről elmondta, hogy Smith tökéletes ellentéte mindenben, ha a kosárlabdáról van szó.

Rod Thorn visszafogottan dicsérte csak Andre Iguodalát, mikor az SI.com kérdezte arról, vajon aktívan árulja-e még a gárda kezdő kiscsatárát. "Nem. Nagyon sok kritikát is kaptam emiatt, mert nem annyira népszerű a szurkolók és a média körében, de nem érdekel, mert nagyon jó játékos. Nem nagyszerű, de jó mindenes. Nem tud kiegyensúlyozottan dobni, de olyan játékos, aki képes megszerezni neked a győzelmet azzal a munkával, amit a pályára rak minden este, már ha megfelelő társak veszik körül." - válaszolta Thorn.

Rövidhírek: A Charlotte Bobcats eddigi szezonja sem volt túl felemelő, most még egyik, ha nem a legígéretesebb fiataljukat is elvesztették. Gerald Henderson a hírek szerint 2-4 hetet kénytelen kihagyni ínszalaghúzódása miatt. Kyle Lowry peres ügye pedig lezárult. Még hetekkel ezelőtt volt róla hír, hogy a kosaras egy labdával megdobott egy női bírót, ami miatt feljelentették. Az ítéletet tegnap hirdették ki: olcsón megúszta a Rockets irányítója, 100 órányi közmunkát kapott büntetésül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus