Hírmorzsák 2012-07-01 (14:40)

Hajnalban hivatalosan is elindult a szabadügynök piac, úgyhogy lehet izgulni minden csapatnál, a pályán mutatott játék ugyanis nagyban a most következő hetekben meghúzott lépésektől fog függni. Lássuk mi történt az első pár órában.

Steve Nash lehetséges célpontjainak száma állítólag háromra zsugorodott. A Phoenix Suns Kendall Marshall draftolásával minden eshetőségre felkészült, ám mivel Nash erősítéseket szeretett volna látni, hogy hosszabbítson Arizonában és minden bizonnyal nem a saját cseréjének draftolására gondolt, így a Sunsban való maradására igen csekély esélye mutatkozik jelenleg. Ugyanígy halovány a sansza a New York Knicksnek, akik maximum MLE-t, évig 5 millió dollárt tudnak adni az irányítózseninek, ez valószínűleg édeskevés lesz az ügy érdekében. A legnagyobb esélye a mostani hírek szerint a Toronto Raptorsnak van. Bryan Colangelo GM már azt is lenyilatkozta, hogy a még komolyabb változások érdekében José Calderont is elküldené az amnesztia lehetőségével és közölte ezt már a spanyol irányítóval is. A kanadaiak egy öt fős kontingenssel próbálják meggyőzni Nash-t, hogy térjen haza, állítólag köztük van Wayne Gretzky is, aki a kanadai ikon szerepének lehetőségét és az abban rejlő pozitívumokat fogja majd felvázolni honfitársa számára. Egyes források szerint három évre évi 12 millió dollár körül fognak ajánlani a játékosnak, így Calderon amnesztálása után is maradna 8-9 millió dollár, amit más játékosokra költhetnek.

A Portland TrailBlazers semmiképp sem akar Meyers Leonarddal neki futni a következő szezonnak, ezért kezdő centert keresnek elé. A kiszemeltek közül már találkoztak Omer Asikkal és Roy Hibberttel is. Utóbbinak a hírek szerint beajánlották a maximum szerződést, amit egy meg nem nevezett másik csapat is megtett, míg a török középjátékosért a Houston Rockets-cel szállnak versenybe, ott nagyjából évi 8 millió dolláros szerződést rebesgetnek az illetékesek. A Chicago Bulls és az Indiana Pacers is megtarthatja játékosát, hiszen mindketten RFA-k.

Hibbert mellett Eric Gordon az, aki a hírek szerint már most megkapta 1-2 csapattól a maximumot, de esetében mindig elmondják, hogy szinte biztosan megtartja a Hornets, akármennyit kínálnak neki mások (Hibbertnél ez nem ennyire egyértelmű, csak valószínű). Az Indianával ma találkozik, holnap a Houstonnal, kedden pedig a Phoenix-szel. Ezenkívül még szóba jöhet a Portland, a Charlotte és a Dallas is.

Szintén a Portlandhez tartozik, hogy Nicolas Batumot viszont ők veszíthetik el, miután a Minnesota Timberwolves már meg is tette ajánlatát a francia kiscsatárnak 4 évre összesen 40-50 millió dollárért (a pontos összeg nem nyilvános). Rajtuk kívül érdeklődik még Batum iránt a Cleveland Cavaliers és a Toronto is.

A Wolves nagy erőket mozgósít, hogy SG és SF posztokon erősítsen, ugyanis Brandon Roy-t is meglátogatták, őt is nagyon szeretnék a csapatban látni. A térdsérülése miatt visszavonuló, egykori portlandi sztár minden bizonnyal meg fogja próbálni a visszatérést, kérdés, meddig bírják majd a lábai, mindenesetre a fél liga sorban áll érte, úgyhogy nehéz lesz őt megszerezni bárki számára. A Wolveshoz kapcsolódik, hogy próbálnak minél több helyet csinálni a sapka alatt, így már a QO-t sem adták meg Anthony Randolph-nak és Michael Beasley-nek, mindketten korlátozás nélkül, szabadon igazolhatnak bárhová, Martell Websterrel és Brad Millerrel pedig sikerült megegyezniük, hogy kitolják kicsit az időpontot, amíg el kell dönteniük, hogy élnek-e a játékosok szerződésében szereplő utolsó évvel vagy olcsóbban kirakhatják őket a piacra (ez természetesen a mostani erősítésektől függ leginkább).

A houstoni helyzet fokozódik, ugyanis Kyle Lowry és Kevin McHale viszonya a hírek szerint kicsit enyhülni, rendeződni látszik. Emellé jön még, hogy Goran Dragic évi 10 millió dolláros szerződést szeretne legalább. Ezek után közel sem biztos, hogy a szlovén PG-t tartják meg Texasban.

Dwight Howard újra elkezdte a Dwightmare-t. Pénteken találkozott az Orlando Magic új GM-jével, Rob Hennigannel és közölte vele, hogy szeretné, ha elcserélnék, mert a csapat nem tartotta be azokat az ígéreteket, amiket állítólag Howardnak ígértek pár hónapja (mikor írásban rögzítette, hogy marad szerződésének utolsó évére is). Odáig fajult a dolog, hogy a Játékosok Szakszervezete azon gondolkodik, hogy a bíróságon feljelentse a Magic-et és érvénytelenítse az opt-int, ezzel Howard már idén nyáron szabadügynök lenne. A komédia a legsajtóbarátabb szó, amit le lehet írni az üggyel kapcsolatban. DH egyébként továbbra is a Brooklyn Netshez szeretne menni, de nem csodálkoznánk nagyon, ha Hennigant ez egy kicsit sem érdekelné.

Ami óriási meglepetés, hogy OJ Mayo még a minősítő ajánlatot (QO) sem kapta meg a Memphis Grizzliestől, így oda mehet, ahova akar, korábbi csapatának esélye sincs ezzel megtartani (szinte biztos, hogy nem marad a Grizzliesnél a cserepadon).

Blake Griffin elé odatolták a Derrick Rose-féle szerződéshosszabbítást (5 évre összesen 93 millió dollár), de egyelőre nem írta alá az erőcsatár a kontraktust. Griffin jövő nyáron lesz RFA, ha nem tudnak szezon közben megegyezni a Clippersszel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus