Hírmorzsák 2013-06-02 (22:15)

Egészen régen, napok óta nem hallottunk Dwight Howard felől, egészen a mai napi. Elmondása szerint a szabadügynökpiac pont arról szólt, hogy lehetősége van kiválasztani, hol akar játszani, és úgy gondolja, nem fair, ha azért kritizálják őt, mert egy ilyen alkalomra várt. A kicsit mellébeszélés, illetve kosárlabdához nem köthető mondatok - "Isten ajtókat nyitott ki nekem, én pedig a hitemre támaszkodom, az majd megmutatja a helyes utat" - után a Los Angeles Lakers centere elárulta, a legfontosabb számára a végső győzelem. Sok mindent elért a karrierje során, most már nyerni akar. Elmondása szerint meg akar nézni minden lehetőséget, és mindenkit meg akar hallgatni arról, hogyan tervezi azt, hogy bajnoki címet nyerjen. Mike D'Antoniról szép szavakat mondott, de múlt időben - Howard szerint a tréner jó ember, és örül neki, hogy együtt dolgozhattak.

A Toronto Raptors új GM-je, Masai Ujiri megkezdte a nagytakarítást. Előbb Ed Stefanskitól búcsúzott el, aki Bryan Colangelo alatt dolgozott, mint megbízott GM, de gyakorlatilag csak egy báb volt. Stefanski egyébként a szakírók véleménye szerint nagy népszerűségnek örvend a ligában, így valószínűleg hamar talál magának új állást. Ma este aztán egy elég jó nevű játékosmegfigyelőjét, Maury Hankset is elbocsájtotta a kanadai együttes, egyértelmű, hogy Ujiri a saját embereivel fogja feltölteni a vezetést és a szakmai stábot.

Ujiri költözése a Denver Nuggets vezetőedzőjére, George Karlra is komoly hatással lehet, ugyanis Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) információi szerint komoly veszélyben van az állása, a jövő évet súlyos eredménykényszer alatt kezdheti az év edzőjének választott tréner. Bár korábban volt arról szó, hogy a Los Angeles Clippers érdeklődik Karl iránt, és beszélt is egymással a két alakulat, de semmilyen formális tárgyalásra vagy ajánlattételre nem került sor egyelőre. A Denver valószínűleg nem adja meg az engedélyt egy interjúra, de úgy tűnik, hogy hosszabbítani sem fognak Karllal a nyár folyamán, jövőre pedig lejár szerződése.

A Memphis Grizzlies engedélyt adott Lionel Hollinsnak, hogy leüljön interjúzni más csapatokkal is. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint folyamatos tárgyalásban állt egymással a mester és a Grizzlies, de szombaton patthelyzet alakult ki, ezek után döntött úgy a Memphis, hogy szabad utat ad Hollinsnak - ez viszont még nem jelenti azt, hogy biztosan távozik, a hírek szerint viszont az anyagiakig el sem jutottak a felek, mert komoly felfogásbeli különbség van az edző és a vezetőség között arról, hogyan kellene a csapatot építeni. Wojnarowski szerint a Brooklyn Nets lehet az egyik kérő, akiknél Hollins és az Indiana Pacers segédedzője, Brian Shaw a két legesélyesebb jelölt - utóbbi valamivel erősebb, de továbbra sem lehet vele tárgyalni, mivel a Pacers még versenyben van.

David Aldridge (nba.com) és Vincent Goodwill (Detroit News) forrásai szerint két szereplősre csökkent a Detroit Pistons vezetőedzői posztjáért harcolók száma - Nate McMillan és Maurice Cheeks közül kerül majd ki az autóvárosiak új trénere. Marc Stein (ESPN) információi szerint Cheeks már meg is nyerte az állást, ő élvezi Joe Dumars támogatását, de még mindig él az a pletyka, miszerint a csapat Brian Shaw-ra, Phil Jackson egykori tanítványára vár - liga szerte úgy gondolják, hogy az új edző személye megmutatja, mennyi befolyása van még Dumarsnak a franchise fontos kérdéseire. Cheeks, aki egyébként az Oklahoma City Thundernél segédedző, Detroitban tartózkodott a hétvégén egy harmadik interjú miatt.

Drafthírek: Bob Finnan (The News-Herald) információi szerint a Sacramento Kings felajánlotta Isaiah Thomast a Cleveland Cavaliersnek az idei draft 19. pickjéért. John Wall azt nyilatkozta a The Washington Postnak, hogy azt szeretné, ha a csapat az 1/3-as draftjoggal egy olyan négyest hozna, aki jól és hasznosan játssza a pick-and-popot - azaz az elzárásból kifelé leválást. Jonathan Givony (Draftexpress) szerint ez nem jelent mást, mint azt, hogy Wall favoritja Anthony Bennett.

Az Indiana Pacers centere, Roy Hibbert elég érdekes meccs utáni nyilatkozatot tett ma hajnalban. Használta a "no homo" kifejezést is, ami miatt közleményben bocsánatot is kért már. Nem akart senkit megsérteni, és tudja, hogy nem kellett volna ilyen kifejezést használnia, főleg nem egy, országosan is közvetített mérkőzést követően. Nagyon megbánta a tettét, ám arra nem tért ki, hogy elnézést kér-e az újságíróktól, akiket szintén kemény jelzővel illetett.




Délelőtti hírek

Szomorú napra ébredtünk, ugyanis az elmúlt 20 év egyik legelegánsabban játszó, legintelligensebb játékosa, Grant Hill bejelentette, hogy visszavonul a profi kosárlabdázástól. Az 1994-es draft harmadik választottja krónikus bokasérülései miatt nem tudta befutni azt a karriert, amelyre tehetsége predesztinálta, de így is ott volt hétszer az All-Star gálán, és egyszer beválasztották az első, négyszer pedig a második All-NBA csapatba. 1995-ben ő volt az év újonca - Jason Kidd-del társbérletben -, 1991-ben és 1992-ben NCAA bajnokságot nyert a Duke egyetemmel, pályafutása második felében pedig háromszor nyerte el az Év Sportembere díjat. Egy igazi unikummal lettünk szegényebbek.

Aaron Goodwin, Nate Robinson ügynöke azt nyilatkozta, hogy ügyfele nagyon szívesen menne vissza a New York Knickshez, amennyiben a csapat érdeklődik iránta. Goodwin szerint a Chicago Bulls elsőbbséget élvez, leginkább ott maradna Robinson, ám ha a New York-i lehetőség esetleg felmerülne, akkor szerinte a játékos egészen biztosan örömmel költözne vissza a Nagy Almába. Robinsont 2005-ben a Knicks draftolta, és a hírek szerint MLE környéki szerződést szeretne - a Bullsnál tehát szinte biztosan nem marad.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy a csapat fő erőnléti edzője, Fred Tedeschi nyerte a Joe O'Toole díjat, amelyet a legjobb erőnléti edzőnek ítélnek oda minden évben.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) információi szerint a korábbi híresztelésekkel ellentétben a Cleveland Cavalierst egyáltalán nem érdekli DeMarcus Cousins a folyamatos magatartásbeli problémái miatt. A Charlotte Bobcatset már annál inkább - a Cavs mellett ők, illetve a Dallas Mavericks kerültek szóba a magasembernél -, ám úgy tűnik, hogy a Kings tulajdonosai szeretnék megtartani egyelőre Cousinst - a korábbi hírek, miszerint el akarnák cserélni őt Vivek Ranadive-ék, valószínűleg a rivális csapatoktól származnak.

Szintén Amico forrásaitól származik, hogy a Cavs megpróbált cserélni Kevin Love-ért, de a Minnesota Timberwolves visszautasította őket. Nem ez lesz valószínűleg az utolsó nézetkülönbség a két együttes között, ugyanis az egyik lehetséges alternatíva, hogy megpróbálják megszerezni a nyáron korlátozott szabadügynök státuszba lépő Nikola Pekovicsot. A Clevelandnek van elég helyet arra, hogy egy 12 millióról vagy akár még magasabb összegről induló szerződést tegyen a montenegrói center elé, a Minny tulajdonosa, Glen Taylor pedig korábban azt nyilatkozta, hogy ennyit biztosan nem fog fizetni a középjátékosnak. Még mindig Amico és a Cavs: a Portland TrailBlazerst nem igazán érdekli sem Tristan Thompson, sem Dion Waiters vagy draftjogok, úgyhogy visszautasították a ohioiak érdeklődését LaMarcus Aldridge-dzsal kapcsolatban.

A drafttal kapcsolatban is vannak Amicónak információi. Értesülései szerint hiába tartja Nerlens Noel, hogy már karácsony környékén bevethető lesz, a Cleveland úgy gondolja, hogy február vagy március előtt biztosan nem fog tudni pályára lépni, úgyhogy még mindig gondolkodnak azon, hogy megéri-e az 1/1-et, Otto Porter neve viszont elég komoly lehetőségként szerepel továbbra is. A Cavs második választása a 19. helyen lesz, ahol az orosz Szergej Karaszev a kiszemeltjük, és ha esetleg úgy tűnik, hogy nem csúszik le a 19. helyig az európai, akkor hajlandóak érte előre is cserélni. Alex Lent is kedvelik a hírek szerint, de az ő behúzása csak akkor lehet reális, amennyiben az első draftjogot elcserélik egy későbbi választásra.

Ric Bucher (Comcast) információi szerint Jeff Van Gundy és Alvin Gentry a két legesélyesebb jelölt a Los Angeles Clippers vezetőedzői posztjára, Nate McMillan és Byron Scott valószínűleg nem kap lehetőséget az együttesnél. Állítólag a Clippers vezetősége egy már bizonyított trénert szeretne a kispadra, ami Brian Shaw leigazolását is eléggé valószínűtlenné teszi, főleg hogy nem túl jó állásinterjúiról híres az Indiana Pacers segédedzője. Ugyanide tartozik, hogy Chris Paul még csak a látszatát is szeretné elkerülni annak, hogy neki bármi köze lesz a csapat új vezetőedzőjének kinevezéséhez, és inkább csak azt mondja meg, kiket nem akar a kispadon látni, minthogy konkrét neveket mondana Donald Sterlingéknek.

Szintén Bucher jelentette ma hajnalban, hogy nem Michael Malone lehet az egyetlen a Golden State Warriors segédedzői közül, aki távozik a csapattól, ugyanis Bob Beyer követheti kollégáját a sacramentói kispadra, de Steve Clifford, a Charlotte Bobcats vezetőedzője is szeretné megszerezni őt. A Warriors állítólag egyelőre nem nagyon kapkod a pótlásokért, de Rick Bonnell (Charlotte Observer) forrásai szerint erősen érdeklődnek a Cleveland Cavaliers segédedzője, Stephen Silas iránt.

Az MSG korábbi igazgatója, Steve Mills a legesélyesebb a hírek szerint arra, hogy átvegye Billy Hunter megüresedett állását a Játékosok Szakszervezetének igazgatói pozíciójában. Mills 1999-ben csatlakozott a Knickshez, korábban 16 évig az NBA különböző irodáiban dolgozott, jelenleg pedig az Athletes and Entertainers Wealth Management Group vezérigazgatója (gyakorlatilag a sportolók és a szórakoztatóiparban dolgozók jólétéért felelős szervezet ez).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus