Hírmorzsák 2013-08-04 (22:00)

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers volt játékosáról, Paul Pierce-ről beszélt egy Newsday-nek adott interjúban. Rivers szerint nehéz lesz megszoknia a sztárnak az új környezetet, de adott esetben új életre is kelhet majd Brooklynban a kiscsatár. A bemutató sajtótájékoztatón Pierce elmondta, hogy maradni akart a Celticsnél, és nem engedték neki, ezt pedig nehéz elfogadnia, de a váltás Rivers szerint megfiatalíthatja volt játékosát. A tréner azt is elmondta, hogy szerinte jó lesz a Brooklyn, mert ha valamit nagyon akarnak, és sokan akarják nagyon, akkor az meg is valósul. A Netsnél Pierce mellett Kevin Garnett és Jason Kidd is újra bajnok akar lenni, a többiek pedig szeretnék megérezni a győzelem ízét - ha mind akarják, akkor pedig Rivers szerint sikerülni is fog neki.

Pár nappal ezelőtt Rivers egyébként együtt vacsorázott Antawn Jamisonnal. Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) forrásai szerint semmilyen ajánlatot nem kapott az erőcsatár, de információi szerint Jamison képviselői és a Clippers tovább tárgyalnak majd a közeljövőben.

A Minnesita Timberwolvesnál zajlik az élet. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) úgy tudja, hogy Jeff Schwartz, Nikola Pekovics ügynöke eredetileg 15 millió dollárt szeretett volna évente ügyfelének - Wolfson szerint ő is tudja, hogy ezt nem fogja tudni kicsikarni. A Timberwolves tartja a 4 éves, 48 millió dolláros ajánlatát, amibe ugyan bónuszokat hajlandóak beletenni, de a 12 milliós alapfizetést nem akarják túllépni. Wolfson úgy tudja, hogy 5 éves még mindig lehet a kontraktus, de a 4 év sokkal valószínűbb.

Szintén a Minnesotához és Wolfson információihoz tartozik, hogy állítása szerint Andrej Kirilenko nem mondott igazat - forrásai szerint Flip Saunders szerette volna megtartani az orosz játékost, és egy 3 éves, 21 millió dolláros szerződést ajánlottak neki.

A Boston Globe információi szerint Delonte West teljesen egészséges, és pár csapat érdeklődik is iránta. A beszélgetések egyelőre csak kezdetleges stádiumban vannak, de senki nem siet sehova, hiszen még két hónap van az edzőtáborok kezdetéig. West azt nyilatkozta, hogy nem aggódik, tudja, hogy a játéka majd önmagáért beszél. Ha garantált lesz a szerződése, ha nem, a csapatok tudni fogják, miben tud segíteni nekik, és mire képes még a pályán. Azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül szerinte garantált szerződést fog kapni, és bár a csapatok nem látták már egy éve, ez nem bántja őt, inkább úgy érzi, segített neki.

Szintén a Boston Globe, azaz egyik újságírójuk, Gary Washburn hozta le, hogy a Portland TrailBlazers segédedzője, David Vanterpool beelőzött, és információi szerint ő már a legesélyesebb a Philadelphia Sixers vezetőedzői posztjára.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban saját blogján azt írta, hogy Dwight Howard leigazolásában bőven láttak kockázatot, de úgy gondolták, hogy a szakmai stáb segítségével meg tudják oldani, hogy működjön az együttes - abban nem voltak biztosak, hogy a személyisége passzol ahhoz, amit Dallasban elvárnak. Ha nem sikerült volna, akkor sem lett volna gond Cuban szerint, hiszen Howard egy jól használható cserealap, azt viszont a tulajdonosa is leírta, hogy mivel nem hozzájuk igazolt a középjátékos, ez már egy lezárt ügy.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint két csapat, a New York Knicks és a Memphis Grizzlies érdeklődik leginkább Beno Udrih és Mo Williams iránt is. Mindkét játékos bízik benne, hogy a veterán minimumnál többet kaphat - bár bajnokesélyeshez Williams a hírek szerint aláírna ennyiért is -, ebben az esetben pedig a Grizzlies áll jobban, tekintve hogy még a teljes 5 milliós MLE rendelkezésükre áll.

A Grizzlieshez tartozik, hogy megegyezett az együttes Elston Turnerrel, aki David Joerger segédedzője lesz a jövőben.

A végére pedig egy eléggé félreérthető tweet. DeShawn Stevenson híresen rossz viszonyt ápolt a múltban LeBron Jamesszel, ám miután kitette őt az Atlanta Hawks, azt írta twitterén, hogy a Miami Heatben akar játszani, és ebben LeBron segíthet neki. Hogy ezt szarkasztikusan értette vagy sem, azt mindenki döntse el maga.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus