Megint szépen "halt meg" a Sopron

Ismét jól küzdött, de megint csak a szimpatikus vesztes szerepe jutott az Uniqa Euroleasing Sopronnak hazai pályán az Euroligában. Talán ez a vereség kevésbé fájó, mint néhány korábbi, a török sztár együttesnél gyengébb alakulatok elleni... De még mindig van halovány esély a továbblépésre.

Jó pár Ausztriában dolgozó török ruccant át Sopronba a Fener csapatát buzdítani - nem is fukarkodtak a decibelekkel a sárga-sötétkékben pompázó vendég szurkolók. A Fener amerikai irányítójának, Cappie Pondexternek kezét jókora kötés borította: a játékos a közelmúltban elvesztett török kupadöntő utáni első dühében belevágott egy ablakba amelynek üvege darabokra tört.

A két ex-soproni, Matovics és McCoughtry nagy tapsot kapott az ezúttal sem túl népes hazai publikumtól.

Bár a Fener vezethette az első akciót, labdaszerzés majd indítás után Milovanoics a Sopronnak szerzett vezetést. McCourhtry pillanatai következtek, előbb egyenlített, majd Holt dobását blokkolta. Társai tompán kezdtek, határozott, bátor, ügyes játékkal 7-2-re megugrott a Sopron. Magas emberei, Matovics és Veremejenka révén feljött a Fener, majd a 7. percben Bibrzycka triplájával a vezetést is átvette. A negyed hajrájában Cserny tartotta versenyben szépen kijátszott akciók utáni középtávoli dobásokkal a Sopront.

Fegyverneky 3-ból bedobott 2 büntetőjével egyenlített a Sopron, ám Bibrzyckát és Veremejenkát nem tudták tartani a magyar csapat játékosai, az Uniqa ismét futhatott az eredmény s ellenfele után. Johnson kapta el a fonalat, a negyed közepén előbb duplát, majd hármast dobott, Milovanovics is belelendült, a túloldalom. Matovics csak erőlködött. Krnjics szerelte remekül a kosárra törő McCoughtryt, majd Vardarli megszerezte a török csapat első igazi török kosarát... A félidő végét jelző dudaszó pillanatában Veremejenka hármasával egalizáltak a vendégek.

Matovics középtávoli találatával indult a második félidő, ügyes leválás után Krnjics egyenlített, majd Vardarli dobott demoralizáló triplát a támadóidő lejárta pillanatában. A kosár egy 7-0-s Fener-futás kezdetét jelentette, kénytelen volt időt kérni Székely Norbert. A kis pihenő után Johnson dobott gyorsan két kosarat, ám Pondexter majd Veramejenka hármassal átdobta a hazai zónát. Felpörgött a meccs, a Sopron bár hátrányban játszott, abszolút partiban volt neves riválisával. Fegyverneky alley-oop-szerűen értékesítette Csrerny passzát, de a vendégeknek mindenre volt válaszuk.

Parádésan, 6-0-lal kezdte két Krnjics és egy Cserny duplával a záró szakaszt az Uniqa, amely még közelebb kerülhetett volna riválisához, ha Cserny nem ront 2 büntetőt. Pondexter vette vállaira a Fenert, két duplájával újra 9-re nőtt a vendég előny a negyed közepén, ráadásul jó ideje "hallgató" Bibrzycka ismét "hozzászólt" a játékhoz. A remeklő Johnson-Krnjics duó bő 2 perccel a vége előtt még 5-re felhozta a Sopront, ám csupán két átlagon felüli teljesítmény kevés egy ilyen sztárcsapat legyőzéséhez.

Uniqa Euroleasing Sopron - Fenerbahce 69-74 (15-17, 19-17, 12-21, 23-19)

Sopron 600 néző. V: Zurapovic (bosnyák), Balak (izraeli), Haszanov (azeri)

Sopron: Fegyverneky 8, JOHNSON 26/3, Holt 3, Milovanovics 10, KRNJICS 18. Cs: Cserny, Zsovár 6.

Fenerbahce: Vardarli 5/3, BIBRZYCKA, 15/3 McCoughtry 4, VERAMEJENKA, 14/6 Matovics 10, Cs:  PONDEXTER 16/3, Nevlin 6, Tuncluer 2.

Székely Norbert: - Utálom a szimpatikus vesztes szerepét, de most a nagyobb tudás ellenfelünk oldalán volt. Két nagyon magas színvonalú meccset játszottunk a Fenerbahce ellen. Örülök, hogy az utolsó pillanatig nyílttá tudtuk tenni a mecset, csapatunk tudása legjavát nyújtotta.

Roberto Iniguet: - Boldog vagyok, hogy nyertünk. A jól küzdő és játszó Sopron nehéz feladat elé állított minket, igazán jól csak a harmadik negyedben játszottunk, s az növeli győzelmünk értékét, hogy nem igazán jól játszva is sikerült nyernünk.

Fotók: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus