ZTE-henger Cegléden

A bajnoki nyitányon csak nagy nehezen verte hazai pályán a ZTE a Ceglédet. Cegléden a jobb erőkből álló zalaiak a második és a harmadik negyed végének huszáros rohamával jelentős előnyre tett szert s magabiztosan győzött.

CEKK - ZTE NKK 58-85
(17-18, 12-18, 13-19, 16-28)

Gensler triplája, majd duplája révén a vendég zalaiak kezdtek jobban. A negyed közepén a lengyel légiósai eredményessége révén feljött, sőt Orbán büntetőivel át is vette a vezetést a Cegléd. A negyed hajrájában Vida hármasa újfent egerszegi vezetést eredményezett, a szakasz végén minimális ZTE-vezetést mutatott a tábla.

A második szakaszt is a vendégek kezdték jobban, ennek elején Mihajlova és Czank kosaraival 5 ponttal megugrott a vendégcsapat. Sőt nem sokkal később Gensler újabb triplája után már 7 ponttal járt a hazaiak előtt a ZTE. A Cegléd azonban a negyed közepétől két kisembere, Cymmer és Medgyessy vezetésével egy 9-2-es rohammal ledolgozta hátrányát. A végszó azonban az ezúttal parádésan kosarazó, újabb triplát dobó Gensler vezetésével az utolsó másfél percben egy 7-0-s roham formájában a zalaiaké volt, akik e 7 pontos előnnyel fordulhattak.

Bár Serbán révén hazai kosárral kezdődött a második félidő, a zalaiak erre 6 ponttal feleltek s a lélektani 10 pontos határ fölé "hizlalták" előnyüket. A hazaiakat ez nem törte meg, Kobolák és Orbán kosaraival próbáltak versenyben maradni, de 7 pontnál közelebb nem tudtak az egerszegiekhez kerülni. A szakasz végén Szélesy sziporkázó játékával egy 8-0-srohammal 15 pontosra növelte előnyét az egerszegi együttes.

A záró szakaszban hiába próbált meg Cymmer mindent, a ZTE 15 és 20 pont közötti előnyt tudott állandósítani. Sőt a meccs végére a vereségbe beletörődő hazaiak ellen Mihajlova kosaraival 20 pont fölé nőtt a különbség. A csattanó a meccs végén a remeklő negyedik Gensler hármasa volt.

Cegléd:
Cymmer 17/12, Medgyessy 12, Orbán 8/3, Hegedűs 5/3, Mrozinska 6. Cs: Serbán 4, Baksa, Kobolák 4, Filipowicz D. 2

ZTE: Szalay 4, Gensler 24/12, Varga Zs.11, Szélesy 10/3, Horváth Zs 6. Cs: Vida 9/9, Mihajlova 12, Czank 4, Ambrus 5/3.

Fotó: zalaihirlap.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus