Bármit próbált a Pécs, Govens ellen tehetetlen volt

A Körmend szerkezetváltása zavarta meg az Albát - Bencze Tamás nagyon szomorú - Forray számára a Kecskemét a győztes.

Pécsi VSK-VEOLIA - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 83-92

Csirke Ferenc, PVSK (pvsk-panthers.hu): A különbséget a negyedik negyedben még friss Govens jelentette, akivel szemben hiába próbálkoztunk többféle védekezéssel, nem tudtuk megfogni. A szokásosnál többször játszottunk magas szerkezetben, mégis túl sok támadólepattanót engedélyeztünk a Szombathelynek. A gyors indításokat sem sikerült megakadályoznunk, nálunk pedig nem volt, aki a kulcspillanatokban hátára tudta volna venni a csapatot. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ilyen messze is elkísértek minket.

Szrecsko Szekulovics, Falco (vaol.hu): Gratulálok a fiúknak, büszke vagyok rájuk – megmutatták, hogy hatalmas küzdők! Az utolsó negyedben sikerült visszajönnünk a meccsbe, és fordítanunk. Úgy nyertünk, hogy két meghatározó játékosunk nem játszott, Govens pedig a négy faultja miatt kihagyta a harmadik negyedet.

Zalakerámia-ZTE KK – Atomerőmű SE 58-61

Bencze Tamás, ZTE (ztekosar.hu): Gratulálok a paksiaknak, mert nem hagyták magukra erőltetni azt, amit szerettünk volna. Pakson a sok gyorsindítással nyertünk, hiába voltak a mai napon is szerzett labdáink és lepattanóink, nem tudtunk ritmusba kerülni. A védekezéssel elégedett lehetek, hiszen 61 pontot kaptunk, ez is mutatja az öldöklő küzdelmet, ami minden egyes labdáért ment. Támadásban nagyon gyengék voltunk. Két-három emberünk is volt a támadásszervezésre, de csapatként kaptunk ki. Lettek volna még más lehetőségeink, de nem sikerült. Nagyon szomorú vagyok, mert jó esély volt a továbbjutásra. Az első meccset elnézve, bárki meg tud verni bárkit, sajnos mi ebben a sorozatban már nem veszünk részt, maradt a bajnokság.

Teo Cizmic, ASE (nso.hu): Ahogy a kupameccseken általában, itt is a játék küzdő jellege dominált. Kemény csata folyt a pályán, amiből ma mi kerültünk ki győztesen.

Alba Fehérvár – Egis Körmend 86-82

Dzunics Braniszlav, Alba (nso.hu): Ellentétes félidőket láthatott a debreceni publikum. Az első játékrészben megmutattuk, hogy miért tartozunk a bajnokság élcsapatai közé. A harmadik negyedben a Körmend szerkezetet váltott, amire nem tudtunk megfelelően reagálni. A végjátékban kulcsfontosságú támadólepattanókat szereztünk, ami felénk billentette a mérleg nyelvét.

Gasper Potocnik, Körmend (nso.hu): Az első húsz percben puhán, hit nélkül kosárlabdáztunk. A félidőben rendeztük a sorainkat, ezután teljesen másik csapat futott ki a pályára. Energiával telve, magabiztosan játszottunk, ami meglátszott a dobószázalékunkon. A végén sajnos apró technikai elemeken múlt, hogy nem mi örülhettünk.

KTE-Duna Aszfalt – Szolnoki Olaj KK 78-89

Forray Gábor, Kecskemét (ktekosar.hu): Gratulálok az Olajnak, itt csak az számít, hogy ki hagyja el győztesen a pályát. Büszke vagyok a játékosaimra, számomra ők győztesek. Sajnos Marko Djerasimovic a bemelegítésnél rosszul lett, igazi sportemberként elvállalta a játékot, de leesett a vérnyomása, nem akartuk kockáztatni, hogy pályán tartsuk. Harmincöt percig megfelelően tudtuk pótolni, a fiataloktól, akik előléptek, nyilván nem lehet elvárni, hogy azt a szintet hozzák, mint Marko. Óriási szívvel küzdve, végig partiban voltunk a végső győzelemre is esélyes Olajjal. Jó, hogy sokan eljöttek Szolnokról, hiszen nem jó üres csarnokban játszani, így azért hasonlított az atmoszféra egy kosárlabda mérkőzéshez. Kecskemétről is szép számmal ellátogattak a meccsre, a késői időpont ellenére is biztattak minket -ezt nagyon szépen köszönjük. Azt gondolom, hogy nem okoztunk nekik csalódást. Dolgozunk tovább, hogy elérjük a célunkat, amit kitűztünk magunk elé.

Dragan Alekszics, Szolnok (szolnokiolaj.hu): Álmosan kezdtünk, de gyorsan felvettük a mérkőzés ritmusát. Extrán dobtunk, végig nyomás alatt tartottuk ellenfelünket. Fokozatosan építgettük az előnyünket, és Djerasimovic kiválása után végleg eldöntöttük a találkozót.

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus