30 csapat, 30 légből kapott csereötlet 2/2.: Keleti Konferencia

Hat nap múlva deadline, vendégszerzőnk pedig minden csapatnál kiválasztott egy lehetőséget - másodikként Keleten tekint végig.

Schwarcinger Péter írása.

Ahogy közeledik a február 10-ei cserehatáridő az NBA-ben, úgy forrósodik a talaj néhány játékos alatt, úgy égnek a GM-ek telefonvonalai, és úgy próbálom meg én is belevetni magam a lehetséges játékoscserékbe. A következőkben a 15 keleti csapat háza tájáról hozok 1-1 szubjektív csereötletet, amelyek adott esetben segíthetik az adott franchise-t céljai elérésében. Köpködni a komment szekcióban lehet, de az építő jellegű kritikát még jobban szeretem.

 

Atlanta Hawks

ATL kapja: Christian Wood + Eric Bledsoe + HOU 1st + 2db LAC 2nd

HOU kapja: John Collins

LAC kapja: Daniel Theis + Lou Williams

Collins elégedetlen a szerepével, így lóg a levegőben az elcserélése. A Simmons- és a Grant-szál elhalásával a Hawksnak nem sok jobb opciója marad Woodnál, aki mellé a jövőre kivágható Bledsoe-t és draftjogokat kapnának. Houstonban tovább alakulhatna az ígéretes fiatal mag, a Clippers pedig rengeteg luxusadót megspórolna egy ilyen cserével.

 

Boston Celtics

BOS kapja: Daniel Theis + Yuta Watanabe

HOU kapja: Josh Richardson + BOS 2nd

TOR kapja: Enes Kanter Freedom

Ez technikailag ugyan két külön csere, de a Celtics szemszögéből ennek nincs nagy jelentősége. Theis utoljára Bostonban teljesített jól, ellenben Richardsontól többet vártak, Kanter Freedom pedig (problémásnak ítélt viselkedése miatt?) kiszorult a rotációból, így könnyű szívvel megszabadulnának tőle. Ha Torontóban semmi jobb opciót nem találnak, a padról még Kanter is segítség lehet centerben, a Houston pedig jövőre lejáróként csinálhat majd értéket Richardsonból.

 

Brooklyn Nets

BKN kapja: Rodney  Hood + MIL 2nd

MIL kapja: Paul Millsap

Ha Joe Harrist nem cseréli el a Nets, akkor nagy mutatványra nem számíthatunk Sean Markstól a deadline előtt. Millsap viszont - akit aktívan árulnak is -  a közvetlen keleti riválisok egyikének (Heat, Bucks, Bulls) lehet leginkább hasznos. Draftjogot ÉS rotációs játékost talán egyedül a Bucks adna, már ha Hood annak számít. Milsap lényegében PJ Tucker tavalyi szerepét vehetné át a bajnoknál leszámítva, hogy Durantet nem ő őrizné.

 

Charlotte Hornets

CHA kapja: Christian Wood + HOU 2nd

HOU kapja: PJ Washington + Mason Plumlee + CHA 1st

Észak-Karolinában jó ideje szeretnének egy megfelelő centert. Myles Turner, Jusuf Nurkic és Thomas Bryant is szóba jöhet, de ez a verzió most arról a Christian Woodról szól, akit FA-ként még elszalasztottak. Washington hosszú távon érdekes párja lehet Sengunnek a magasember rotációban, Plumlee pedig elfér a houstoni kispadon, amíg a jövő évi deadline-nál értékre nem cserélik az akkor már lejáró szerződését.

 

Chicago Bulls

CHI kapja: Paul Millsap

BKN kapja: Matt Thomas

A Nets egy Hoodnál hasznosabb játékost is szerezhet Millsapért, de Thomas mellé én nem adnék picket. A chicagói hátvéd hiába dobja 43%-al idén a 3 pontosokat, Millsap rutinja és védekezése többet érhet a Bullsnak. 

 

Cleveland Cavaliers

CLE kapja: Gary Harris

ORL kapja: Ricky Rubio

Miután Caris LeVert vagy Eric Gordon árát nem szeretné megfizetni, Koby Altman egy olcsóbb megoldást választhat kettes posztra a 3&D játékos Gary Harris személyében. Előfordulhat, hogy egy 2. köröst még szeretne Rubio átvételéért a Magic, de a 2-3 millió dolláros spórolás is meggyőzheti John Hammondékat.

 

Detroit Pistons

DET kapja: Josh Richardson + Jaden McDaniels/Jarred Vanderbilt + Taurean Prince + MIN 1st + BOS 2nd

MIN kapja: Jerami Grant + Corey Joseph + Rodney McGruder + BOS 2nd

BOS kapja: Malik Beasley

Ha a Pistons egy Collins és Grant köré épülő csere helyett inkább pickeket szeretne Grantért, akkor az összes első körösével rendelkező, playoffba vágyó Timberwolves ideális cserepartner lehet. A draftcetlik mellett természetesen valamelyik fiatal minnesotai négyes lehet a legnagyobb érték Troy Weaveréknek, de jövőre Richardson is további értékre váltható lejáróként. A Wolves a jelek szerint nem tudja megfizetni Ben Simmons árát, így Grant egy reálisabb célpont lehet. Akárcsak a playoff. Egy Beasley és Richardson köré épülő cseréről már zajlottak tárgyalások a két érintett franchise között, de a Detroit feltűnése még érdekesebbé tenné ezt a vonalat. Mindenesetre Beasley közel 3 bedobott trojkát átlagol, ami alighanem nagy segítség lenne Bostonban. 

 

Indiana Pacers

IND kapja: Ricky Rubio + CLE 1st + CLE 2nd

CLE kapja: Caris LeVert

A Pacers két elsőkörösért árulja LeVertet, de egy ilyen csomagra alighanem rá tudnának bólintani. Levert másodlagos labdakezelőnek érkezne a Cavaliershez, ami akár jól is elsülhet.

 

Miami Heat

MIA kapja: Raul Neto

WAS kapja: KZ Okpala + MIA 2nd

Ugyan Gabe Vincent remek helyettese Kyle Lowrynak, még mindig az irányító poszt az, ahol nem ártana mélyíteni Riley-éknak. Blockbusterre idén nem számítok a Keresztapától, de Neto személyében egy korrekt csereirányítót szerezhetnek attól a Wizardstól, akik kis híján mindenkit árulnak.

 

Milwaukee Bucks

MIL kapja: Robert Covington

POR kapja: Brook Lopez + 2db MIL 2nd

A Bucks helyében fájó szívvel lemondanék a „saját találmány” Lopezről, hogy egy elit besegítő védő Covingtonnal nekimehessek az újabb bajnoki címnek. Nem beszélve arról, hogy Lopez távozásával nyáron jó eséllyel meg tudnák tartani az idén (is) parádés Bobby Portist. A Blazers-nek egy ilyen csere után több másik cserét is érdemes lenne kieszközölnie (pl. Nurkic és Nance elcserélése), de összességében nehéz megmondani, milyen irányba mozdulnak majd el Oregonban.

 

New York Knicks

NYK kapja: Derrick White

SAS kapja: Evan Fournier + NYK 1st

Fournier leigazolása egyelőre nem színtiszta sikersztori New Yorkban, a Spurs mégis mutat némi érdeklődést az irányába. Ahogyan a Knicks is szemezget White-tal, így hát tá-dááám, egy draftjoggal megolajozva kész is a mindkét fél megelégedését szolgáló csere.

 

Orlando Magic

ORL kapja: Talen Horton-Tucker + DeAndre Jordan

LAL kapja: Terrence Ross

Ross ugyan nem esett áldozatul a tavaly indított orlandói rebulidnek, de vélhetően továbbra is árulják. Az idei gyengébb triplázása miatt azonban nem állnak sorba érte a GM-ek első körös draftcetliket lobogtatva. A maximum, amit ki tudnának hozni belőle, az egy kérdéses plafonnal rendelkező fiatal. Amíg James játszik, a Lakers továbbra is win now módban van, és egy 3&D wing jobban passzolna Lebron mellé, mint THT - Jordan leadásával pedig felkészülhetnek a buyout piacra.

 

Philadelphia 76ers

PHI kapja: De’Aaron Fox + Buddy Hield + Harrison Barnes 

SAC kapja: Ben Simmons + Tobias Harris + Georges Niang

Embiid MVP szintű szezont fut, a Philly Kelet élmezőnyében tanyázik, így hiába valószínűbb, hogy Morey nyárig kivár, ha most lesz Simmons-csere, akkor abból talán ez a csomag lenne a maximum a Sixers számára. Hogy ebbe a gigatrade-be ki és milyen draftjogot adna, arról már fogalmam sincs. Döntsétek el Ti!

 

Toronto Raptors

TOR kapja: Myles Turner + Torrey Craig

IND kapja: Goran Dragic + Precious Achiuwa + TOR 1st + TOR 2nd

Masai Ujiri deklarált célja, hogy centerposzton megerősítse a csapatot, Myles Turner pedig remek fit lenne Torontóba. Kérdés, mennyire árazza őt túl a Pacers. A reális értéke valahol az elsőkörös + lejáró + fiatal körül lehet, a Pacers pedig ezzel a lépéssel elkezdheti a rebuildet.

 

Washington Wizards

WAS kapja: Luke Kennard + Jason Preston

LAC kapja: Spencer Dinwiddie + Mike Muscala

OKC kapja: Serge Ibaka + LAC 2nd

Miután lemondtam arról, hogy egy 4 csapatos csere keretein belül visszavarázsoljam John Wallt Washingtonba, megállapítottam, hogy a fővárosban jobban örülnének egy Kennard + Preston csomagnak a némileg alulteljesítő Dinwiddie-ért. A Clippers nyíltan irányítót keres, és Ibaka lepasszolásával még spórolni is tudnának. A Thunder pedig csak teszi, amit eddig: draftjogokat gyűjt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus