Draft 2023: Erőcsatárok

Az idei osztályban nincs sztár erőcsatár, de rengeteg képzett és nagy potenciállal rendelkező játékos közül választhatnak a csapatok. 

Jarace Walker

Magasság, súly, születési év: 203 cm/109 kg/2003
Várható drafthely: Top5-Top10
Hasonmás: Paul Millsap/Draymond Green

A Baltimore-ból származó Walker 15 évesen jutott be a floridai tehetségképzőbe, az IMG Academyre (ahol teniszsztárok egész sora mellett Anfernee Simons, Dwight Powell és Jonathan Isaac is edződött korábban), és az itt töltött három évét nem is vesztegette el: 2022-ben meghívták az év végi gimnáziumi gálákra és 2022 nyarán a Houston Egyetem játékosa lett. Egyetlen NCAA-szezonjában közel 28 perc alatt 11.2 pontot, 6.8 lepattanót, 1.8 gólpasszt, 1.0 labdaszerzést és 1.3 blokkot átlagolt, csapatát pedig első kiemeltként vitte be a March Madnessbe. Ugyan a Top16 között kiestek, de Walker egész éves teljesítménye alapján nem volt kérdés, hogy az NBA-ben folytatja.

A mindössze 203 centire nőtt erőcsatár-mindenes közel 220 centis karfesztávval dolgozik, ráadásul már most NBA-ready izomzattal rendelkezik és nincs gyenge pontja a játékának. Kiscsatártól centerig mindenkit képes megfogni, periméteren kamatoztatja gyors lábait és alacsony súlypontját, hátvédek is nehezen verik meg lábon, míg palánkhoz közel center legyen a talpán, aki betolja, ráadásul egészen parádés az ütemérzéke és az emelkedése, így bőszen osztogatja a kedvlohasztó blokkokat. Támadásban szintén egy komplett játékosról beszélünk, akit már csak kicsit kell fejleszteni: 35% körül dobja a hármasokat, mezőnyből 47% körül céloz, szép a tempódobó mozdulata, időnként még izolációs játékokból is eredményes - talán a 66%-os büntetőzésen kellene javítania, de korábban 80% körül célzott, inkább az izomzatnövelés miatt esett vissza a teljesítménye. Mozgékony, atletikus, kőkemény mindenes, aki elöl-hátul együtt él a játékkal, azonnal kihasználja, ha az ellenfele gyengeséget mutat, nem nagyon lehet gondja azzal, hogy felvegye az NBA-ritmust, sőt. 

Elsősorban azért nem nagyon számolnak vele a Top3 környékén, mert még a futósebességén és a dobásán gyorsítani kellene, a közepes passzjátéka és labdavezetése is fejlesztésre szorul, így egy szorosabb őrizetnél könnyen bajba kerülhet támadásban. Persze így is nagy tehetség - 10-15 évvel ezelőtt egy Paul Millsap vagy Draymond Green csak a második körben kelt el, Walker viszont már top játékosnak számít. Védekezésben azonnal pályára lehetne küldeni a felnőttek között, és egyébként Walker is tudja, hogy ott futhat be nagy karriert - nagyon érett személyiség, akivel nem lő mellé az, aki elviszi. 

 

Taylor Hendricks

Magasság, súly, születési év: 206 cm/95 kg/2003
Várható drafthely: Top10-Top15
Hasonmás: Pascal Siakam/Jerami Grant

A Floridában felnőtt erőcsatár a középiskolában Scottie Barnes, illetve Juwan Howard két fia, Jett és Jace csapattársaként nyert állami bajnoki címet, majd kisebb meglepetésre a helyi UCF Knights NCAA-gárdáját választotta, de hamar kiderült, hogy a fejlődése szempontjából remek döntést hozott. 15.1 pontot átlagolt 48%-os mezőnymutatóval, majdnem 40%-os triplázással és 78%-os büntetőzéssel, és a támadás mellett védekezésben (7 lepattanó, 1.7 blokk) is megmutatta, mire képes. 

Hendricks az a típusú játékos, aki rettentő népszerű a mai NBA-ben. Kiváló ütemérzékkel, emelkedéssel és akarattal védi a gyűrűt, gyors lábainak köszönhetően periméteren sem lehet zavarba hozni, támadásban pedig ideális célpont: elzárás-leválás játékoknál a tripla felé és a gyűrű felé is hatékonyan válik, de megbízható catch and shoot triplázóként is megállja a helyét. Középtávolról is magabiztosan dobál, leütésből is életveszélyes, a triplája szinte automatikus. Egyedül talán a passzolás nem az ő világa, de ilyen csuklóval ez nem akkora probléma, ugyanakkor egyáltalán nem önző. A középiskolában még inkább winget játszott, ebből megmaradt a szükséges sebesség: gyorsindításoknál képes lefutni a mezőnyt, remek a motorja, gyakorlatilag azonnal bevethető a felnőttek között.

Ami miatt várhatóan hátrébb csúszik a drafton, hogy egy kisebb egyetemen villogott, illetve kellene még rá pár kiló izom: az NCAA-ben elég volt az erő a palánkok alatt, az NBA-ben ennél több kell majd. Mivel jó munkabírású, jó szellemiségű játékos, ezt minden bizonnyal magára tudja pakolni, onnantól kezdve pedig akár All-Star szintre is eljuthat, mert mindene megvan hozzá - az idei draftosztály egyik nagy stealje lehet pár év múlva. 

 

Leonard Miller

Magasság, súly, születési év: 208 cm/96 kg/2003
Várható drafthely: Top15-Top20
Hasonmás: Chris Bosh

Miller Kanadában nőtt fel, gyerekkorában a kosárlabda mellett röplabdázott és golfozott bátyjával, Emanuellel (aki szintén eljutott NCAA-szintig), de hangzatos sikerek nélkül. 17 évesen egyetlen egyetemtől sem kapott ajánlatot, egy évvel később viszont a legnagyobb NCAA-programok versengtek érte - ugyanis hirtelen majdnem 15 centit nőtt és ledominálta a kanadai középiskolás mezőnyt. Végül egyik ajánlatot sem fogadta el, hanem leszerződött az NBA G-Ligás csapatához, az Ignite-hoz, ahol a 2-3. helyre várt Scoot Henderson mellett is ki tudott tűnni. Itt átlagosan 30-31 perc alatt 18 pontot szállított 55%-os mezőnnyel, 32%-os triplázással és majdnem 80%-os büntetőzéssel - mellette 11 lepattanót és 0.8 blokkot átlagolt, összességében remek szezont futott. 

A középiskolából kikerülve még nem lehetett tudni, hogy mit lehet kezdeni a plusz 15 centijével, az Ignite-nál viszont egy nagyra nőtt wingből elkezdtek modern erőcsatárt faragni, aki hátul keményen dolgozik, lepattanózik, lábazik a periméteren, támadásban pedig van triplája és középtávolija, tud játszani gyűrűnek háttal, illetve parádésan válik befelé az elzárásokból és különféle módon juttatja gyűrűbe a labdát - ráadásul abszolút kétkezesnek tűnik. Múltjából adódóan a labdavezetés, cselezés, a gyorsindítások levezénylése is része a repertoárnak, a kiharcolt büntetőket magabiztosan dobja be. Fontos kiemelni, hogy nagyon gyorsan erősségévé vált a lepattanózás, különösen a támadópattanózás, köszönhetően rugóinak és majdnem 220 centis karfesztávjának. 

Ejtsünk szót néhány hátrányról is, ami miatt nem valószínű, hogy Top15-ben kel el. A hirtelen megnyúlás miatt egyelőre kicsit vékony a palánk közeli darálóhoz, és bár gőzerővel erősített, fizikálisan még nincs kész. Szintén a gyors testi változás lehet az oka, hogy hiába ad okot optimizmusra a triplaszázaléka, a dobómozdulata még kicsit esetlen és lassú - ez is könnyen javítható, de egyelőre kockázatot jelent. Ami szintén gondot okoz, hogy igazán magas szintű szervezett kosárlabdát csak utolsó évében űzött, még meccsrutint is magára kell szednie. Ha ezt a három területet fel tudják javítani, akkor támadásban egy hiányosságok nélküli magas lesz belőle, aki elzárás-leválást, gyorsindítást, pozíciót és üres triplázást is magas szinten űz, hátul pedig egy olyan védő, aki kint-bent hatékonyan rombol és lepattanózik - ha kitartó, nagyon magasra is eljuthat.

 

GG Jackson

Magasság, súly, születési év: 206 cm/98 kg/2004
Várható drafthely: Top20-Top30
Hasonmás: Pascal Siakam/Marcus Morris

Gregory “GG” Jackson az idei draft legfiatalabb játékosa, decemberben tölti be a 19-et. Dél-Karolinában kétszer nyert állami bajnokságot és úgy tűnt, hogy 2023 nyarán az észak-karolinai sztáregyetem, a UNC Tar Heels csapatához csatlakozik, végül azonban egy évvel korábban leérettségizett, visszamondta a UNC-t és 2022 nyarán a helyi Dél-Karolinai Egyetemre ment. Több szakértő szerint is félsiker volt ez a változtatás, mert az idei szezonban a csapat taktikájába nem igazán lehetett beilleszteni a játékát, így nem tudott kiteljesedni. Egyes elemzők szerint az SCU egy kis egyetem, Jackson a legjobb játékos a program történetében, egyszerűen nem ehhez a szinthez vannak szokva. 

Ha megnézzük a highlightját, akkor egy fizikálisan NBA-ready játékost látunk, aki erős, gyors, fordulékony, hosszú karokkal. Egy-két számmal nagyobb Anthony Edwards-nak tűnik, aki kiemelkedő első lépésével, kiváló labdakezelésével megteremti magának a dobóhelyzeteket, a triplavonalról, középtávolról és közelről is változatos módokon bünteti az ellenfél különböző méretű védőit, ráadásul az elzárás mindkét oldalán képes pusztításra. Védekezésben periméteren elég gyors, a gyűrű közelében elég kemény és atletikus, kifejezetten jól blokkol, a rossz dobások után pedig lekapja a lepattanót és habozás nélkül indítja a tranzíciós játékot akár passzal, akár labdavezetéssel. 18 és fél évesen már egy NBA-szinten is használható játékos, aki a padról masszív perceket kaphat és így gyorsan fejlődhet. 

A rengeteg pozitívum mellett ejtsünk szót a negatív oldalról is. Az egyetemi csapatában kvázi szabad kezet kapott, senki nem merte neki megmondani, hogy mit csinál rosszul - ennek hozadéka a dobószázaléka. 32 percet töltött a pályán, alig cserélték le, 15.4 pontját viszont 38%-os mezőnnyel és 32%-os triplával szerezte, rengeteg rossz vállalása volt, sokszor csapott át one man showba a játéka, a rossz értelemben. A 68% körüli büntetőzés sem elég jó, ha valaki első opció szeretne lenni, a 0.8 gólpasszra jutó 2.7 eladott labda viszont olyan aránypár, amilyennel biztos, hogy gyorsan kispadon találja magát a felnőttek között. Összefoglalva GG Jacksonban óriási a potenciál, egyéni képességek szintjén az idei osztály elitjébe tartozik, de csapatjáték terén nagyon le van maradva, ami rizikóssá teszi, így várhatóan lemarad a lottery-helyekről. 

 

Kris Murray

Magasság, súly, születési év: 203 cm/100 kg/2000
Várható drafthely: Top20-Top30
Hasonmás: Kyle Kuzma/Dorian Finney-Smith

A Kings remek idényt futott újonca, a tavalyi 1/4-es Keegan Murray ikertestvére már tavaly is jelentkezett a draftra, de testvére árnyékában nem hozott kiemelkedő számokat (mindketten az Iowa Egyetemen játszottak), így végül visszalépett a börzétől. Ez tökéletes döntésnek bizonyult, az idei évadban 20.2 pontot, 7.9 lepattanót és 2 asszisztot átlagolt, az NCAA Harmadik Ötösébe választották a szezont követően, betonbiztos elsőkör végi pickké fejlődött. 

Testvéréhez hasonlóan nagyon szeret triplát dobni, tavaly 38% felett célzott, idén majdnem hétszer kísérletezett meccsenként, viszont a nagyobb volumennel csökkent a hatékonysága (33.5%), ez az egyik oka, amiért nem lesz lottery pick. A másik, hogy augusztusban tölti a 23-at, már egyáltalán nem fiatal, és mivel az erőcsatár poszt kifejezetten erős az idei börzén, a csapatok hajlamosak a fiatalabb, éretlenebb, de nagyobb potenciállal rendelkezőket húzni. Jó a felépítése, de a többet ésszel, mint erővel elvet vallja, az izomzatán még dolgozni kell, hogy magasabb szinten is bárki ellen bevethető legyen. 

Több más területen viszont jobb, mint a testvére. A védő- és támadópattanókat is szorgalmasan gyűjtögeti (2.8 támadópattanója kiemelkedő ilyen magassággal), az ellenfél palánkja alatt remekül fejez be, jól idomul az ellenfél védekezéséhez és megtalálja a jó megoldásokat, magas a kosár IQ-ja - labdával is jól dolgozik, de labda nélkül is remekül fut be az üres területekre. Az Iowán sűrűn játszattak vele centert és kiscsatárt is, rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjtött mindkét oldalon. Védekezésben periméteren nyugodtabb szívvel lehet otthagyni kisebb támadóval, mint Keegant, de kisebb centerekkel is fel tudja venni a harcot. Egy évvel korábban hatodik ember volt a gárdában, idén alfahím, mindkét szerepben brillírozott, gyorsan alkalmazkodik és tanul, így egy bajnokesélyes csapatnál azonnal Jolly Joker válhat belőle. 

 

Trayce Jackson-Davis

Magasság, súly, születési év: 206 cm/111 kg/2000
Várható drafthely: Top15-Top30
Hasonmás: Trey Lyles/Draymond Green

Trayce Jackson-Davis az NBA-ben 16 év alatt több, mint 1200 meccset játszó, 2000-ben All-Star Gálára is eljutó egykori Pacers-es erőcsatár-center, Dale Davis fia. Szülei soha nem éltek együtt, és bár jó viszonyt ápol apjával, 15 évesen úgy döntött, hogy nevelőapja, Raymond Jackson iránti tiszteletből felveszi a Jackson nevet is. TJD Indianában nőtt fel, és már 17 évesen utánpótlás-válogatott szinten játszott, 2019-ben pedig az Indiana Egyetem ösztöndíját fogadta el. Újoncként majdnem dupla-duplát átlagolt, de a Covid miatt úgy döntött, hogy marad még egy évet. 2020-21-ben 19 pont és 9 lepattanó felett termelt, bekerült az Év Harmadik Ötösébe és mehetett volna a draftra, azonban 2021 nyarán a korábbi remek NBA-játékos és vezetőedző, Mike Woodson lett az Indiana edzője, TJD pedig mindenképp szeretett volna együtt dolgozni vele. Ebből végül két év lett, az idei évadban pedig nem csak az Év Első Ötösébe választották, hanem megkapta a legjobb egyetemi erőcsatárnak járó Karl Malone-díjat is. 

Kora miatt szinte biztosan nem kel el a Top15-ben, illetve gyakorlatilag nincs triplája, ami manapság már hatalmas mínusz, ugyanakkor a játék többi elemében bőven tud kompenzálni. Egyetemi évei alatt stabilan 50% felett dobott mezőnyből, utolsó két szezonjában 58% felett, emellett 70% körüli büntetőző, ami már az elfogadható szint alja. Idén komoly szintet lépett, 1.9 gólpasszos átlagát 4.0-ra emelte, Draymond Green-szerűen folytak át rajta a támadások, ebben a szerepkörben pedig teljesen kivirágzott. 20.9 pontja és 10.8 lepattanója önmagában nagyszerű, védő- és támadópattanózása is remek, köszönhetően kiváló emelkedésének és sűrűségének, nagyon nehéz elnyomni. Ami teljessé teszi a csomagot, azok a blokkjai: tavaly 2.3, idén 2.9 blokkot hozott, ami ilyen magassággal bődületes adat. Ráadásul ezek nem kis szerelések, sokszor a semmiből képes hirtelen hatalmasat ugrani és szerelni, időnként a centerként alulméretezett, de fantasztikusan blokkoló Alonzo Mourningra emlékeztet. 

A kora mellett elsősorban a középtávoli és tripla hiánya miatt csúszhat hátrébb, ugyanakkor már egy playoff-környéki csapatnak is azonnali erősítés lehet. Kezdőként már bizonyított az egyetemen, nem az a típusú végzős, aki utolsó évére táltosodik meg a fiatalabb ellenfelek ellen, négy éve alatt stabilan hozta magát. Hatalmas energiával dolgozik, olyan egyetemi sztárjátékossá vált, aki a piszkos munka elvégzésével is példát mutat, idővel jó értelemben vett falkavezérré nőheti ki magát az NBA-ben is - a rotációban rögtön markáns szerepet kaphat, bárki is szerzi meg. 

 

Olivier-Maxence Prosper

Magasság, súly, születési év: 203 cm/104 kg/2002
Várható drafthely: Top25-Top40
Hasonmás: Naz Reid

A kanadai erőcsatár már most kacifántos karriert tudhat maga mögött. Montrealban egy olyan középiskolában tanult, ahol nem volt kosárcsapat, így 16 évesen Chicago környékére költözött egy akadémiára, de végül Mexikóvárosban érettségizett, ahol a helyi NBA-akadémián pallérozódott. 18 évesen a Clemson Egyetemre ment, de nem találta meg a számítását, egy év után átjelentkezett a Marquette-re. Első éve itt sem sikerült túl jól, idén viszont végre ki tudott bontakozni: 12.5 pontot átlagolt 51%-os mezőnymutatóval, közel 34%-os triplázással és 73%-os büntetőzéssel. Mellette csak 4.7 lepattanót, 0.7 gólpasszt és 0.1 blokkot átlagolt, amitől egy scout sem tette le a haját, a draft combine-on viszont robbantott, ottani produkciójára mindenki felfigyelt, így akár még az első körben is elkelhet.

Prosper erőssége, hogy igazi energiabomba és bármilyen felállásban képes hasznossá tenni magát. Védekezésben elöl-hátul levakarhatatlan, kiscsatártól centerig szinte bárkinek kellemetlen ellenfél, támadásban pedig elvégzi a piszkos munkát, adja az elzárásokat, felrohan a gyorsindításoknál, ha pedig a védője nem figyel rá, szorgalmasan lépeget be mögötte az alapvonalon, jó alley-oop célpont. Az idei évre kifejlesztett egy elfogadható triplát, amire építve már nem csak befelé, hanem kifelé is elkezdhet válni, illetve széthúzhatja a pályát a sarokban, amivel máris sokkal érdekesebb projekt. Azért még rengeteg munka lesz vele, mert passzolása nincs, de cserébe rossz labdavezető és rengeteg labdát ad el, plusz meg kell tanítani rendszerben kosarazni. Icipicit már idősnek tűnik projekt-játékosnak, ezért jó combine ide vagy oda, előfordulhat, hogy akár a második kör közepéig csúszik majd vissza. 

 

Azoulas Tubelis

Magasság, súly, születési év: 210 cm/107 kg/2002
Várható drafthely: Top30-Top50
Hasonmás: Domantas Sabonis

A litván kosárlabda újabb tehetséges magasembere korán megvillantotta tudását, 2018-ban a Lietuvos rytas együttesével megnyerte az utánpótlás-Euroligát, majd a 2019-20-as évadban bemutatkozhatott a Lietuvos felnőtt csapatában is, miközben folyamatosan szerepelt az utánpótlás-válogatottban. Nem kötött profiszerződést, ezért 2020 nyarán, 18 évesen aláírhatott az Arizona Egyetem csapatához. Itt első két évében 12-13 pontot és 6-7 lepattanót hozott, idén viszont 19.8 pont, 9.1 lepattanó, 2 gólpassz és 1.1 szerzett labda került a neve mellé - mezőnyből 57%, triplavonal mögül 31, büntetőből 76% felett célzott. Tubelis ikertestvére, Tautvilas egyébként szintén az Arizona Egyetemen játszik, de meg sem közelíti fivére képességeit. 

Az Azoulas litvánul tölgyet jelent, ami jól jellemzi Tubelis játékát. Masszív, erős felépítését kiválóan kamatoztatja a palánkok közelében, small-ball centerként is használható, mert remekül sarkaz, azonban Domantas Sabonishoz hasonlóan inkább egy szervező erőcsatár. Kiválóan pattanózik, amiből azonnal le is vezényli a gyorsindítást, felállt védelem ellen a pick and roll mindkét oldalán jól teljesít. Nagyszerű handoffja ritka kincs az NBA-ben, sőt remek térlátásának köszönhetően képes sorra adni a gólpasszokat a palánk alá belépő társaknak is. Sabonishoz hasonlóan inkább bal kézzel fejez be a palánkok közelében és ő sem tépi le a gyűrűt, a fineszes megoldások híve. A triplája nem kiemelkedő, de nem lehet szabadon hagyni, amivel már megélhet a felnőttek között. 

Bár a futósebessége rendben van, az NBA-hez egy picit lassúnak tűnik a védő lábmunkája, elég könnyen zavarba hozhatja egy kisember, erre hamar elkezdhetnek vadászni az ellenfelek. Mindenképp fel kell gyorsítani a lábát, de jó kérdés, hogy 21 évesen ez megoldható-e, és az sem titok, hogy a hozzá hasonló egyetemi játékosok ritkán futnak be nagy karriert a profik között. Skill-setje miatt valószínűleg elkel a drafton és talán rendes szerződést vagy two-way-t is kiharcolhat magának, viszont kezdőötösbe egyelőre nem fog beférni, márpedig a játéka inkább ott érvényesülhet. 

 

Toumani Camara

Magasság, súly, születési év: 203 cm/100 kg/2000
Várható drafthely: Top45-Top60
Hasonmás: PJ Washington

Camara Belgiumban látta meg a napvilágot, 2016-ban szerepelt az utánpótlás Eb-n, majd a középiskolát már az Egyesült Államokban fejezte be és 2019-ben ösztöndíjat kapott a Georgia Egyetemen. Első évében inkább csereként számítottak rá, második szezonjában viszont 12.8 pontot és 7.7 lepattanót hozott, ráadásul blokkolásban és labdaszerzésben is szép dolgokat mutatott. 2021 nyarán átment a Dayton Egyetemre, ahol sikerült 30% fölé tornázni a hármasait, idén pedig 13.9 pontot hozott majdnem 55%-os mezőnymutatóval, 36% feletti triplával és 67%-os büntetőzéssel, továbbá 8.6 pattanót is összegereblyézett. 

Camara legfőbb erőssége a védekezés: magasságához képest kiválóan blokkol, jól lepattanózik és a periméteren is megállja a helyét. Támadásban a triplázás kicsit csalóka, meccsenként átlagosan 1-2 triplát emel rá, elsősorban elzárások adására és befelé válásokra használták, illetve elsőrangúan ér fel a lerohanásokkal, határozottan fejezi be a gyorsindításokat. Palánknak háttal folyamatosan fejlődik, jobbal-ballal fejezi be a támadásokat, ami azért is fontos, mert ha pozíciózásban elér egy magasabb szintet, akkor remek térlátását és passzolási képességeit komolyabban is ki lehet aknázni. 

Összességében jó all-round védő ígéretes triplázással és passzolási opcióval, ugyanakkor még sokat kell vele dolgozni, ami azért is gond, mert már 23 éves. A második kör vége felé valaki látni fog benne fantáziát, mert low risk-high reward típusú játékos, egy kicsit mindent tud, sokfelé lehet fejleszteni és mivel sehol nem lóg ki, akár komolyabb perceket is kaphat.  

 

Moumahed Gueye

Magasság, súly, születési év: 211 cm/95 kg/2002
Várható drafthely: Top45-Top60
Hasonmás: Kevin Durant/Mo Bamba

Gueye Szenegálban látta meg a napvilágot kosaras családban: unokatestvérei Európában futottak be karriert és erősítették a szenegáli válogatottat is. Ő alapvetően focizott, de időnként eljárt kosáredzésekre is - edzője hívta fel egy kaliforniai edző ismerősét, aki végül úgy vitte át 16 évesen az Egyesült Államokba, hogy addig nem játszott hivatalos meccset. Gueye gyorsan behozta a lemaradását a kosárpályán és a tanteremben is, a tervezettnél egy évvel korábban érettségizett és a Washington State Egyetemre került. Újoncként 7 pont és 5 pattanó körül átlagolt, majd jelentkezett a draftra, ahol azonban nem kapott jó visszajelzéseket, így maradt még egy évadra. Ez jó döntésnek bizonyult, mivel első számú magasemberként számoltak vele, és bár főleg centerként kellett játszania, így is 14 pont és 8 pattanó felett átlagolt, februárban pedig akadt egy 31 pontos meccse is. 

Gueye magasságához képest elképesztően gyorsan mozog a pályán, ezt főként gyorsindításoknál tudja kamatoztatni, ugyanakkor az irányváltásokkal sincs gondja, így védekezésben is megoldja a rosszabb matchupokat. Nagyon szép a dobómozdulata, középtávolról és tripláról is bátran felemeli a labdát, egy év alatt 50-ről 67%-ra tornázta fel a büntetőit, ugyanakkor az már probléma, hogy a triplázása megragadni látszik 30% alatt. Hiába iszonyatosan hosszúak a karjai, kevesebb, mint egy blokkot átlagol, picit bizonytalan és puha, ha valakit meg kell állítani a palánk alatt - miközben támadásban iszonyatosan agresszív, több, mint 3 támadópattanót szed. A mozgása, dobása nagyon sokszor Kevin Durantet idézi (pár fokkal mackósabban), a hasonlóság pedig valószínűleg nem véletlen: Gueye is 35-ös mezben játszik. Lehet, hogy nem kel el a drafton, de könnyen kinézhet számára egy two-way szerződés valahol. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus