Folytatódik a show a Lakersnél

Megcsillant a fény az aranysárga-lila alagút végén, de ki tudja használni az ölébe hulló negyedik picket Rob Pelinka?

Az utóbbi időben nem egyszerű Lakers-drukkernek lenni.

Drámákkal tarkított szezon ez a büszke franchise életében - de ehhez szinte már hozzászokhattak az aranysárga-lilákért szorítók. LeBron James nagy fanfárral való megérkezése, egy komplett meme team leigazolása, Rob Pelinka és Magic Johnson ténykedése (Magic tweet-jei önmagukban megérnének egy misét), az Anthony Davis-saga, James sérülése, ismételt lemaradás a playoff-ról, Luke Walton elküldése, Magic váratlan távozása, majd most a Vogel - Kidd edzőpáros leigazolása. Valamit kihagytam? Egészen biztosan, hiszen bár ez csak a közelmúlt, rengeteg beszédtémát szolgáltat a csapat, szinte mindig történik feléjük valami.

Nagyjából a 2012-13-as szezon óta tart a mélyrepülés (ebben az évben állt össze a Kobe Bryant - Pau Gasol - Steve Nash - Dwight Howard négyesfogat a csapatnál), amelyre a három egymást követő 1/2-es pick sem jelent egyelőre gyógyírt - persze ha ebből az egyiket édesítőként adjuk a Brooklyn Netsnek Timofey Mozgov szerződésének átvételéért, majd az illetőből All-Star lesz, az kétségkívül nem segíti ügyünket. 

Miközben a városi 'kistestvér" zökkenőmentes, sőt tanítani való átmenetet hajtott végre a Lob City-érából egy "Grit 'n Grind" Clippers irányába, az egy évtizede még bajnoki címeket hajszoló Lakers úgy fest, nem tud jót húzni - pedig LeBron gyakorlatilag az ölükbe hullott. Ezt a szezont elnézve persze inkább tűnhet ez átoknak, mintsem áldásnak, de azt azért ne felejtsük el, hogy nem játszott rosszul James azokon a találkozókon, amikor még egészséges volt. "Awkward fit" persze az egész szitu, kezdve azzal, hogy a csapat három legjobb játékosa mind egy poszton játszik, a klasszikus "LeBron mellé nem kell labdázós irányító, elég egy spot-up shooter" sem egészen valósul meg Lonzóval, és a "James sleppje átvette a csapat irányítását" hangok sem alaptalanok. 

Az edzőkérdést sem sikerült dráma nélkül abszolválni, hiszen előbb úgy tűnt, hogy a LeBron-apród Tyronn Lue lehet a befutó, majd ő "bajnoki pedigrére" hivatkozva megszakította a tárgyalást a csapattal, utána viszont behúzták azt a Frank Vogelt, aki csak a sokadik opciójuk volt eredetileg a posztra, az egészet pedig tetézték Jason Kidd bejelentésével. Nomármost ha megnézzük Vogel és Kidd előző csapatait, konkrétan sokkal jobban muzsikálnak, mint az említett úriemberekkel - a Bucks éppen úton van a nagydöntőbe, a Magic rájátszásba jutott, a Pacers pedig Oladipo nélkül is megtette ugyanezt. Biztos, hogy nem volt jobb lehetőség a piacon? Mennyit fog kihúzni Vogel? Egy szezont? Felet? 

Ahogy az elején is említettem, nem egyszerű tehát mostanság a Lakers-drukkerek élete. Egy apró fénysugár azonban megcsillant az alagút végén, ez pedig a negyedik pick bemákolása - a 11. helyről ugrott előre a gárda ebbe az elit pozícióba. Persze azonnal el is kezdődtek a találgatások, mihez kezd a vezetőség ezzel az asset-tel - James legendásan nem akar újoncokkal tökölni, legyen az akár az 1/1 (Wiggins), meg egyébként is, van elég fiatal a keretben. Kézenfekvő lenne, hogy beletegyék egy csereajánlatba a picket, de fő kiszemeltjük, Anthony Davis ára éppen most szökött az egekbe a New Orleans ölébe hulló első választási joggal, B tervről pedig egyelőre nem hallani a cserepiacot illetően. Nagyjából 32.5 millió dollárnyi helye lesz a csapatnak egy elit szabadügynökre, ha ezt mondjuk Kyrie Irvingre ellövik, és Davis úgy ítéli, hogy ebben a felállásban szívesen játszana, az megkavarhatja a lapokat, de annyi bizonyos, hogy nem fogja őt olcsón adni David Griffin, ha adja egyáltalán. 

Újabb érdekes nyár elé nézünk Lakerland-ben.

 

   

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus