Kik maradtak a szabadügynökpiacon az 1. nap után?

Megnyitott a szabadügynökpiac, és rengeteg név elkelt, a legjobbak közül pedig alig maradtak a piacon - lássuk az eddigi szerződéseket és azt, hogy kik közül lehet még válogatni, köztük Bogdan Bogdanovics, Gordon Hayward vagy Fred VanVleet.

A szabadügynökpiac első napja után rengeteg név kiment, ami nem is csoda, hiszen az idei off-szezon rettenetesen felgyorsítva zajlik. Lássuk, kik maradtak még a piacon.

 

Irányítók

Goran Dragic (Miami Heat, 2 év 37.4 millió dollár)
Facundo Campazzo (Denver Nuggets, 2 év)
Trey Burke (Dallas Mavericks, 3 év 10 millió)
Michael Carter-Williams (Orlando Magic, összeg és hossz ismeretlen)

Fred VanVleet maradt igazán kiemelkedő egyes, viszont nála egyre nagyobb az esély arra, hogy marad a Toronto Raptorsnál. Igazán komoly sapka alatti helye már csak az Atlanta Hawksnak, a Charlotte Hornetsnek és a New York Knicksnek van, de előbbi kettőnél fel sem merült VanVleet, utóbbi pedig Gordon Haywardot szeretné megszerezni. Az Atlanta inkább Rajon Rondóra akar rámenni Bogdan Bogdanovics mellett, és Rondónál a Los Angeles Clippers is képben van még.

A következő sorról, a Jeff Teague, Reggie Jackson, DJ Augustin, Shabazz Napier, Kris Dunn, De'Anthony Melton, Jevon Carter-féle vonulatról egyelőre még csak pletyka sincs nagyon, egyedül Augustinről jött ki annyi, hogy a Phoenix Suns és a Milwaukee Bucks is érdeklődik iránta.

 

Dobóhátvédek

Malik Beasley (Minnesota Timberwolves, 4 év 60 millió dollár)
Jordan Clarkson (Utah Jazz, 4 év 52 millió dollár)
Rodney Hood (Portland TrailBlazers, 2 év 21 millió dollár)
Pat Connaughton (Milwaukee Bucks, 2 év 8.3 millió dollár)
Alec Burks (New York Knicks, 1 év 6 millió dollár)
Garrett Temple (Chicago Bulls, 1 év 5 millió dollár)
Wesley Matthews (Los Angeles Lakers, 1 év 3.6 millió dollár)
Denzel Valentine (Chicago Bulls, 1 év 4.7 millió dollár)

Bogdan Bogdanovics továbbra is a piacon van, ami azért érdekes, mert elvileg már a Buckshoz és a Hawkshoz is alá kellett volna írnia a hét eleji, illetve a tegnap esti pletykák alapján. Az Atlanta továbbra is favorit a szerb megszerzésére a hírek szerint, de a Lakers is próbál még összehozni egy sign-and-trade-et a Kingsszel - a Hawksnak sapka alatti helye is van, hogy simán szerződtesse Bogdát. Kentavious Caldwell-Pope-ot megtartaná a bajnok, de egyelőre nem látni, hogy milyen anyagi lehetőségei lesznek, miután a klub csinált magának egy hard capet Montrezl Harrell MLE-ért történő szerződtetésével.

A gyorslábú scorerek közül Jordan McRae még elérhető, de ott van még a piacon Courtney Lee, Dion Waiters, Langston Galloway, Bryn Forbes, Kent Bazemore, E'Twaun Moore, Marco Belinelli, Kyle Korver, Avery Bradley és Andre Roberson is. Náluk ugyanúgy nincsenek pletykák, ahogy az irányítók második vonalánál sem - Bogdanovics és KCP egy kategóriával fontosabb célpontok.

 

Kiscsatárok

Davis Bertans (Washington Wizards, 5 év 80 millió dollár)
Joe Harris (Brooklyn Nets, 4 év 75 millió dollár)
Jerami Grant (Detroit Pistons, 3 év 60 millió dollár)
Derrick Jones Jr. (Portland TrailBlazers, 2 év 19 millió dollár)
Justin Holiday (Indiana Pacers, 3 év 18.1 millió dollár)

Dwayne Bacon (Orlando Magic, 2 év 3.5 millió dollár)
James Ennis (Orlando Magic, 1 év összeg ismeretlen)
Josh Jackson (Detroit Pistons, összeg és hossz ismeretlen)

Brandon Ingram ugyan még nem kelt el, de ez csak formalitás, ő biztosan marad a New Orleans Pelicansnél. Mögötte a legnagyobb nevek már mind aláírták új szerződésüket, kivéve Gordon Haywardot, akiért az Indiana Pacers megy sign-and-trade-del - ha nem oda igazol, akkor a New York Knicks a B terv, akik egy kicsit kevesebb pénzt ajánlanak neki, mint a Pacersnél pletykált 4 évre 100 millió dollár.

Glenn Robinson III, Jae Crowder, Moe Harkless, Wilson Chandler, DeMarre Carroll, Evan Turner, Michael Kidd-Gilchrist, Torrey Craig és Carmelo Anthony vannak még az SF-lista elején. Náluk annyi hír van, hogy Melót tartaná a Portland Derrick Jones leigazolása ellenére is.

 

Erőcsatárok

Marcus Morris (Los Angeles Clippers, 4 év 64 millió dollár)
Christian Wood (Houston Rockets, 3 év 41 millió dollár)
Montrezl Harrell (Los Angeles Lakers, 2 év 19 millió dollár)
JaMychal Green (Denver Nuggets, 2 év 15 millió dollár)
Patrick Patterson (Los Angeles Clippers, 1 év 2.3 millió dollár)

Anthony Davis nem írt még alá, de rá is ugyanaz vonatkozik, mint Brandon Ingramre - csak idő kérdése. A legnagyobb piacon maradó név Serge Ibaka, akiről csak azt tudjuk, hogy nagyjából 10 csapat próbálja megszerezni, és állítólag van nagyobb ajánlata is, mint az MLE. Paul Millsap sem szerződött még el sehova, de egyelőre nincs túl nagy kereslet iránta, ahogy Juancho Hernangomez, Dario Saric, Bobby Portis, Frank Kaminsky, Jeff Green, Anthony Tolliver és Markieff Morris iránt sem - náluk nem nagyon hallani pletykákat azon kívül, hogy Greent tartaná a Rockets.

 

Centerek

Mason Plumlee (Detroit Pistons, 3 év 25 millió dollár)
Meyers Leonard (Miami Heat, 2 év 20 millió dollár)
Drew Eubanks (San Antonio Spurs, 3 év 5.3 millió dollár)
Jahlil Okafor (Detroit Pistons, 2 év 4 millió dollár)
Dwight Howard (Philadephia Sixers, 1 év 2.5 millió dollár)
Robin Lopez (Washington Wizards, összeg és hossz ismeretlen)
Udonis Haslem (Miami Heat, összeg és hossz ismeretlen)

Itt állítólag Nerlens Noel is elkelt, legalábbis napok óta nyílt titokként kezelték, hogy visszatér a Philadelphia Sixershez - kérdés, hogy Dwight Howard szerződtetése után is megy-e Philly-be vagy sem. Némi meglepetésre a sapka alatti helyek nagy része elfogyott, Aron Baynes viszont még a piacon van - őt a New Orleans Pelicansszel hozták szóba, a Pels viszont időközben megszerezte Steven Adamset.

A Tristan Thompson, Bismack Biyombo, John Henson, Ian Mahinmi, Alex Len ötös mellett három tapasztalt veterán, Marc Gasol, Tyson Chandler és Joakim Noah is csapat nélkül van még, Hassan Whiteside pedig szintén keresi még új csapatát - pletykálták nála a Sacramento Kingst, de egyelőre azon a vonalon sem hallani sokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus