NBA-csapatok a 3x3 szabályai mellett II. - Central divízió

Folytatjuk NBA 3x3 sorozatunkat: ezúttal a Bulls - Cavaliers - Pistons - Pacers - Bucks ötösfogatot vettük górcső alá, a legideálisabb négyfős keretet kutatva.

Milyen lenne, ha összegyúrnánk az NBA-t a játék utcai változatával, az olimpiai debütálásra váró 3x3-mal? A sorozat első részében az Atlanti csoport csapataiból állítottunk ki 3+1-es kereteket, ezúttal a Central divízió van soron. 

A sorozat korábbi részei:

Atlanti csoport

 

 

Chicago Bulls

Lipóczki Balázs: Kris Dunn – Zach LaVine – Lauri Markkanen; Coby White

Hegedűs Róbert: Coby White – Zach LaVine – Thaddeus Young; Tomas Satoransky

 

LB: Védekezésben igen harmatos ez az összeállítás, tisztában vagyok vele. Elsőre úgy éreztem, hogy ha White-ot beteszem, akkor Markkanen helyett Carter Jr. a jobb választás, így két all-offense csóka mellett lenne kettő, aki védekezik is. Aztán győzött a „fuck it”, adj annyi tripla (itt dupla) dobót, amennyit csak lehet – benne van, hogy 3 perc alatt lezavarják a 21 pontot, ha sül a kezük, de az is, hogy csúnyán kikapnak a fiúk. Felmerült még egy White – LaVine – Porter – Markkanen sor is, de Ottot végül elvetettem Wendellhez hasonlóan.

HR: Markkanen nálam valahogy sosem volt opció, a legelső körben eldobtam: triplázónak nem elég hatékony, védekezésben puhácska, nem is igazán fordulékony, ami azért streeten nem hátrány, de cserébe legalább nincs rutinja sem. A magas posztra maradt Young és Carter Jr., de valamiért Youngot jobban el tudom képzelni, amint szürke, de kellően rutinos és kemény eminenciásként teszi a dolgát védekezésben, támadásban pedig pár elzárással és ziccerrel segít a White-LaVine nehéztüzérségnek – félreértés ne essék, Carter is jó pick lehetne. Kris Dunn nálam is kalapban volt, de végül Satoransky mellett döntöttem – kétméteres irányító jó csuklóval, ő szerintem igazi sleeper lenne egy 3X3 fantasy drafton.

 

 

Cleveland Cavaliers

Lipóczki Balázs: Collin Sexton – Kevin Love – Andre Drummond; Matthew Dellavedova

Hegedűs Róbert: Collin Sexton – Cedi Osman – Kevin Love; Matthew Dellavedova

 

LB: Delly meglepő választás lehet, hiszen nem 2016-ot írunk, mégis szilárd pick volt nálam. Egyszerűen 3x3-ra van kalibrálva a játéka, 50-et faultol egy labdabirtoklás alatt, és kellő számú triplát ver be ahhoz, hogy elöl is hozzátegye a magáét. Vannak az enyémnél modernebb felállások is, sokan például biztosan beraktak volna egyet a Garland – Kevin Porter duóból (talán mindkettőt), itt azonban a jó öreg bullyball-ra szavaztam. Ha elég komfortosak vagyunk Sextonnal kapcsolatban, Delly helyére még Tristan Thompson is betehető, a lepattanózással biztosan nem lenne gond, de mint mondottam, az öreg Matty nálam ott van a négyes keretben. 

HR: Bevallom, Delly felett elsiklottam elsőre, de aztán Lipóczki kolléga keretét meglátva éltem az „egyet utólag változtathatunk” kártyával. Én inkább a mozgékonyságra szavaztam ezúttal, nekem a Love-Drummond páros már elég lomhának tűnik, bár az kétségtelen, hogy a Cavs 3X3 válogatottja sem a kiemelkedő dobáspontosságról lenne híres, így egy monster pattanózó igencsak elférne. Úgy éreztem, hogy ezt ugyanakkor Love-ban is van még annyi pattanó, ami de kellene - mellé viszont csak két kisember fér el, kell egy kiscsatár is, így került be Cedi Osman.

 

 

Detroit Pistons

Lipóczki Balázs: Derrick Rose – Luke Kennard – Blake Griffin; Christian Wood

Hegedűs Róbert: Derrick Rose – Luke Kennard – Blake Griffin; Thon Maker

 

LB: Klasszikusnak nevezhető felállás slasher kisemberrel, egy shooterrel, valamint egy képzett low post opcióval, aki azért leütésből sem kutya. A kérdés itt a csereember kiléte lehet, én a breakout szezont futó Wood mellett tettem le a voksomat – egy wing talán jobb lett volna, de Kennardon kívül nincsenek jó wingek a Pistons keretében. Langston Galloway játékában van street, de azért könnyű szívvel hagytam ki, Doumbouya pedig még azért nem ez a szint. Az egy shooter kevésnek tűnik összességében, mint ahogy a „rendes” szezonban is az volt, de nincs mit tenni, abból kell főzni, ami van.

HR: Azon ritka alkalmak egyike, hogy mindketten ugyanúgy gondolkodtunk, „mentségünkre szóljon”, hogy ebből a Pistonsból más épkézláb kezdőt nem lehetett volna kiállítani, és csereként is inkább magasembert raktunk, annyira siralmas a detroiti mezőnyemberek listája. Wooddal is együtt tudnék élni, nekem valamiért Thon Maker szimpatikus volt, de egyébként nagyjából mindegy lenne az eredményesség szempontjából, ahogy ezt nagyjából a második percben megállapítottuk a Pistonsszal kapcsolatban, amikor felmerült ennek a cikksorozatnak az ötlete…

 

 

Indiana Pacers

Lipóczki Balázs: Malcolm Brogdon – Victor Oladipo – Domantas Sabonis; T.J. Warren

Hegedűs Róbert: Malcolm Brogdon – T.J. Warren – Domantas Sabonis; Victor Oladipo

 

LB: A kezdők szerintem rendben vannak - dobás, labdavezetés, kinti-benti veszély, pattanózás, pick and roll, pozíciós játék, minden van a repertoárban. Cserének fel sem merült Myles Turner, Domantas egyszerűen már jobb nála, és a Pacersnél van választék kiscsatár-típusokból, akik ideálisak szinte minden szerepkörre. Közülük McDermott és Warren tűnt jó opciónak, végül sokoldalúbb játéka miatt döntöttem Warren mellett – Dougie remek shooter, de kicsit egydimenziós, míg a 3x3-ban nem annyira élnek meg a specialisták. Ez egy igazi jó all-around keret szerintem, aki mindenki számára kellemetlen ellenfél lenne.

HR: Itt is egy rugóra járt az agyunk, csak a Pacersnél azért, mert annyira adta magát ez a négy játékos, hogy nem nagyon lehetett más keretet összerakni. A "ki legyen a csere?" kérdéskörben nálam azért került Dipo a padra, mert Warrennel nincs magassági hendikep a keretben, amikor pedig frissíteni kell, akkor Oladipo energiája meccseket dönthet el előre- és hátrajátékban is.  Egyetértek, hogy ez a keret hűen képezi le az NBA-s Pacerst is, borzasztó masszívak és mindenki utálna ellenük játszani.

 

 

Milwaukee Bucks

Lipóczki Balázs: George Hill - Khris Middleton – Giannis Antetokounmpo; Donte DiVincenzo

Hegedűs Róbert: Eric Bledsoe – Khris Middleton – Giannis Antetokounmpo; Wes Matthews

 

LB: Trükkös keret a Milwaukee-é, hiszen az első kettő után 3-tól 8-ig nem sok különbség van a játékosok között, de azon felül, hogy DiVincenzo szerintem ideális csere, elég nehéz volt a döntés. Bledsoe, Lopez, Matthews, vagy akár még Korver is védhető választás (utóbbi mondjuk kevésbé, eléggé kimeríti a specialista fogalmát), a végén Hill és Bledsoe maradt állva nálam. Először Bledsoe-t tettem be, mondván mégiscsak ő a kezdő egyes, meg drive and kick, satöbbi, de aztán végül mégis a magasabb, elviekben jobban triplázó Hillre esett a választásom. Még egy labdás ember nem kell a Giannis – Middleton duó mellé, elég, ha 3-and-D típusú játékos van ott, ebben a szegmensben pedig ideálisabb választás Hill. Aki Donte helyett Lopezt vagy Bledsoe-t választja, azt sem kövezem meg, nekem DiVincenzo energiája jobban kell egy pörgős 3x3 meccsen.

HR: Valóban trükkös a keret, sokfelé lehet elindulni. Nyilván Giannis és Middleton alap, két ilyen sokoldalú játékos főnyeremény 3X3-ban is. Úgy gondolkodtam, hogy Giannis lételeme az atlétika, ami viszont félpályán annyira nem jön ki, míg Middleton ugyan jó leütésből, de nem ez határozza meg a játékát, így kell egy apróbb energiabomba, aki végigpörgi a meccseket, sakkban tartja a védelmeket, erre pedig „Drew” a legalkalmasabb. DiVincenzón én is gondolkodtam, mint húszéves lábakkal rendelkező Kyle Korverre, de Matthews elfogadhatóan dob kintről, leütése is van, míg védekezésben ugyan már messze túl van a zeniten, de igen-igen dörzsölt, ami streetballban aranyat érhet. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus