New Kidds On The Block – Wiseman is harcban az Év Újonca címért!

LaMelo Ballnak időre volt szüksége ahhoz, hogy felvegye a liga ritmusát, sőt ezt követően - egy rövid ideig - úgy tűnt, hogy senki sem állíthatja majd meg az Év Újonca címért folytatott csatározásban. Ezzel szemben az elmúlt szűk két hétben újfent visszább esett a teljesítménye, így James Wiseman is bekopogtatott azon a bizonyos ajtón.

1. James Wiseman, Golden State Warriors (12,2 pont, 6,1 lepattanó)

Szigorúan csak az elmúlt két hetet nézve, a 2020-as draft második választottja közel tizenöt pontot átlagolt, s habár keserű volt a szájíze amiatt, hogy Steve Kerr vezetőedző a kezdőből a kispadra száműzte, szemlátomást ez még inkább agresszívabbá tette a pályán, amit mind a védekezésében, mind pedig a dobáshatékonyságában bizonyított. Néha ugyan még mindig úgy fest, mintha nem találná a helyét a rotációban, sőt a tengerentúlon volt olyan szakértő, aki még a csapat gyenge védekezését is az ő számlájára írta, ám egyértelmű, hogy teljesítményével egyre inkább esélyessé válik az Év Újonca cím megszerzésére.

2. LaMelo Ball, Charlotte Hornets (12,2 pont, 5,9 lepattanó, 6,1 gólpassz)

LaMelo újra a szezoneleji formájában tündököl, s nem pozitív megközelítésből - még akkor is, ha a Milwaukee ellenében 27 pontos karriercsúcsot ért el. Csapata elmúlt kilenc mérkőzéséből ötöt is elvesztett, melyek során a mezőnyszázaléka ismételten csak hagyott maga után kívánnivalót, ezeken a meccseken az átlaga tíz pont alá csökkent, ráadásul immáron vezetőedzője, James Borrego sem hagyta szó nélkül a történteket: „Amennyiben tizenhat perc alatt öt labdát adsz el, az nem vezet túl sok jóra. Ha nem megy a támadás, akkor a védekezésben kellene többet mutatni” - fogalmazta meg kritikáit újonc játékosával szemben.

3. Tyrese Haliburton, Sacramento Kings (11 pont, 3,4 lepattanó, 5,4 gólpassz)

A tizenkettedik helyen kiválasztott Haliburton továbbra is magabiztos teljesítményt nyújt, megbízhatóságot kölcsönözve csapatának, amely leginkább a New York elleni mérkőzésen mutatkozott meg, melyet 16 ponttal abszolvált, ezzel a kispadról érkezve vezetve győzelemre övéit. Az Iowa State egyetem egykori sztárja nem akar többnek látszani, mint ami - elfoglalva helyét a rotációban és elfogadva szerepét a hierarchiában igyekszik segíteni a Kingst, sőt tejfölösszájú riválisaival szemben a statisztikai mutatói sem ingadoznak, így egy stabil játékos képében tetszeleg.

4. Cole Anthony, Orlando Magic (10,6 pont, 4,4 lepattanó, 3,6 gólpassz)

Az egyetemi szezonja végén összeszedett térdsérülése miatt végül egészen a tizenötödik helyig csúszott vissza a 2020-as drafton az a Cole Anthony, aki Markelle Fultz sajnálatos kiesését „kihasználva” eleddig nagyon úgy tűnik, hogy élni tud megnövekedett játékperceivel. A mögöttünk hagyott rövid időszakot tekintve már közel 14 pont körül átlagol, nem mellékesen immáron a dobásait is sokkal jobban megválogatja. Az újoncok közül egyértelműen ő lépett előre leginkább, ráadásul a Minnesota ellenében egy meccsnyerő buzzer beaterrel is észrevétette magát.

5. Anthony Edwards, Minnesota Timberwolves (13,1 pont, 2,9 lepattanó, 1,7 gólpassz)

Hihetetlenül ellentmondásos szezont fut Edwards, akinek gyenge munkamoráljáról már ódákat zengenek, s hiába növeli pontjainak átlagát, az a 35 ,7%-os mezőnymutató sok mindennek tekinthető, csak éppen kimagaslónak nem. Szerencsére most már megértette, hogy támadnia kell a gyűrűt, legutóbb, ezt kihasználva két mérkőzésen dobhatott annyi büntetőt, mint ahányat az első nyolc mérkőzésén összesen. Egyelőre hatalmas talány az 1/1-es, vele kapcsolatban leginkább az a kérdés, hogy idővel merre indul majd el a pályafutása: a süllyesztő felé vagy inkább egy elfogadható játékos szintjét veszi célba.

A következő öt: Immanuel Quickly (New York Knicks), Isaac Okoro (Cleveland Cavaliers), Xavier Tillman (Memphis Grizzlies), Jae'Sean Tate (Houston Rockets) és Patrick Williams (Chicago Bulls).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus