New Kidds On The Block - instant közönségkedvenc

Új közönségkedvenc Oklahoma City-ben, potenciál”ics” páros Denverben, nyereményjáték - múlt heti újonctermésünk!

 

10. (-) Bojan Bogdanovic - Brooklyn Nets

Január közepén kikerült a “doghouse”-ból a Brooklyn bedobója, azóta viszonylag stabil számokat hoz - bár a kezdő helyét újfent elveszítette, a kispadról is produktív tudott maradni az elmúlt időszakban. Legutóbbi 6 meccséből 4 alkalommal dobott 10 pont fölött, 7.7 pontos átlagával a hatodik legeredményesebb újonc - semmi kiemelkedő, de egyenletes teljesítmény.

9. (-) Mitch McGary - Oklahoma City Thunder

A vasárnapi, Clippers elleni rangadó előtt mindössze egyetlen mezőnykosár árválkodott az OKC magasemberének neve mellett az egész szezont figyelembe véve csakúgy, mint Kendrick Perkinsnek. Lábsérülése szerencsére a múlté, a kéztörést összeszedő Steven Adams perceit kihasználva elkezdheti megtölteni a statlapokat. Rögtön neki is látott behozni a lemaradást, 23 és fél perc alatt 19 pontos (8/9 mezőnyből), 10 lepattanós dupla-duplával szomorította Paul-ékat, hamar belopta magát a szurkolók szívébe. Ez azonban csak a kezdet volt, tegnap éjjel kis híján lemásolta ezt a performanszt, 25 perc alatt hozott 17 pontot és 10 pattit a konyhára (igaz, itt “csak” 6/12-es mezőnyözéssel), és ami még fontosabb, nálunk is kihagyta a “futottak még” kötelező köröket, egyből a 10-es listán kapott helyet. Üde színfolt a Thunder döcögős szezonjában, emellett persze.  

8. (7) Langston Galloway - New York Knicks

Korrekt ponttermés ide vagy oda, nem mehetünk el szó nélkül westernhősünk trigger-happy mentalitása mellett: bár 15 profi meccse alatt kilencszer szórt legalább 10 pontot, mindössze 3 alkalom volt, hogy 50%-os, vagy afölötti mezőnyözéssel tette volna mindezt. 37.9% a vonatkozó mutatója, nem a hatékonyságra helyezi tehát a hangsúlyt, pedig már nem az “életéért” játszik - 10 napos szerződései lejárta után két éves kontraktusban állapodott meg a Knicks vezetőivel. A Brooklyn elleni “rangadón” kis híján megszerezte pályafutása első dupla-dupláját (9 pontja mellé 11 lepattanót kaparintott meg), ezt követte egy 15 pontos est a Golden State ellen, majd újabb dupla-dupla közeli teljesítmény (10 pont, 9 lepattanó) a Miami otthonában - nem rossz statok, de sajnos sokat levon az értékükből, hogy igazából tét nélküli meccseken születnek.

7. (10) Marcus Smart - Boston Celtics

Smart sem a pontosságáról volt nevezetes a héten (10/27 mezőnyből, 4/16 kintről), de az összképet nézve nem hozott rossz meccseket. 13 pont, 4 pattanó, 3 gólpassz a Nagy Almában, 4 pont, 10 pattanó, 8 assziszt és 3 labdaszerzés  Denver ellen, 3-7-8 a 76ers-nek, majd egy 13 pontos, 5 pattis est a Bucks vendégeként. Mindannyiszor 36 percnél többet töltött a pályán az újonc hátvéd, egyre nagyobb szerepet szán neki Stevens edző - ráadásul a 4 derbiből hármat meg is nyertek a Kelták!

6. (6) Jusuf Nurkic - Denver Nuggets

Lejtmenetben van a Nuggets (legutóbbi 14 összecsapásukból 13 alkalommal hagyták el vesztesen a parkettet Brian Shaw fiai), ez azonban nem feltétlenül rossz hír a bosnyák centernek - a szezon előrehaladtával a reális cél már csak a minél jobb draftjog lehet, ilyenkor pedig a fiatalok kerülnek előtérbe a veteránok helyett. Négy meccsen láthattuk az elmúlt héten Nurkicot, az összkép továbbra is vegyes: a Philly csarnokában alig több mint 12 perc alatt 7 pontot és 4 lepattanót szerzett - na meg 4 személyi hibát. A Boston otthonában már jobban muzsikált, 14 pontja mellé 7 lecsorgót gyűjtött be, és volt 3 blokkja is - és bár papíron nem mutat rosszul a detroiti 6 pont, 13 patti, apróbb szépséghiba, hogy mindezt 1/10-es mezőnyözéssel hozta össze. Tegnap éjjel aztán összekapta magát, 16 pontjával beállította karriercsúcsát, 14 lepattanójával pedig meg is döntötte azt. Egy Nurkic - Jokic centerpáros, valaki?

5. (4) K.J. McDaniels - Philadelphia 76ers

Tovább próbálgatja a játékosokat a Sixers, ennek pedig épp McDaniels issza a levét: négy meccsből háromszor is 18 perc alatti időt kapott, bár a teljesítményét ez annyira nem vetette vissza - csaknem 50%-kal dobott mezőnyből ezeken a derbiken (13/27, 48.1%), pedig 40% alatt van az egész évet tekintve. Padscorerként lehet keresnivalója a ligában - a Celticsnek például 23 perc alatt rámolt be 15-öt - és élményszámba menő blokkjain kívül más is van a tarsolyában.

  

4. (5) Jordan Clarkson - Los Angeles Lakers

Óriási versenyben van a Lakers a Denverrel, a coloradoiakhoz hasonlóan ők is egyet nyertek legutóbbi 14 fellépésükből - és itt is profitálnak ebből a fiatalok, legfőképp Clarkson. Bár Milwaukee-ban beszaladt egy 2 pontos meccsbe, Orlandoban rögtön kozmetikázott a hátvéd egy 14 pontos, 6 gólpasszos, 4 labdaszerzéses teljesítménnyel, a Cavs vendégeként pedig karriercsúcs 20 ponttal, 6 pattanóval, 4 assziszttal és 3 szerzett labdával segítette csapatát - első számú scorerré lépett elő tehát. 

3. (2) Nerlens Noel - Philadelphia 76ers

Gyakorlatilag négy egyforma meccset hozott a Hetvenhatosok centere, nem kiemelkedő számokkal, de stabil, egyenletes teljesítménnyel - ez önmagában említésre méltó az elsőévesek között. A pontok és a pattanók jöttek (10-8, 8-7, 12-7, 11-7), itt-ott becsúszott más is (3 labdalopás a Hornets, 4 gólpassz a Warriors ellen), ráadasul nyolcból négyet nyert az elmúlt időszakban a csapat, már nem ők a legrosszabb keleti gárda. Na de akkor ki? A helyes megfejtők között Amar’e Stoudemire térdének biztosítási összegét sorsoljuk ki!

2. (3) Elfrid Payton - Orlando Magic

Ismét helycsere történt a dobogón, a Magic karmestere elsősorban sokoldalú játékának köszönheti újabb második helyét. A Spurs otthonában mutatós, 14 pontos (6/8 mezőny), 9 gólpasszos, 6 pattanós estét zárt, a Lakers masszív hátvédsora azonban feladta neki a leckét (4 pont, 6 zsuga). Ez nem szegte kedvét, a Bulls ellen majdnem dupla-duplázott (10 pont, 9 lepattanó), a fővárosban pedig igazi videojáték számokat hozott (11 pont, 5-5 patti és gólpassz, 6 labdaszerzés) - kiszámíthatatlan játéka teszi élvezetessé az egyébként az Orlando unalomba fulladó szezonját. 

1. (1) Andrew Wiggins - Minnesota Timberwolves

22 találkozót követően szakadt meg 10+ pontos sorozata a kanadainak, de ezt aligha bánta, hiszen győztek a Heat ellen - 6 egysége is elégnek bizonyult, de kellett hozzá ez a kombó is. Hamar visszatalált a helyes útra, következő két derbijét 18-18 ponttal zárta, majd az Atlantának is hintett 15-öt. Továbbra is utcahosszal vezeti az újoncok pontversenyét (15.4), és szinte minden fontosabb mutatóban top 5-ben van (FG%, 3P%, lepattanók, steal, blokk) - huszáros hajrá kell az üldözőktől, ha el akarják orozni előle a ROY díjat. 


Futottak még: 

Tim Frazier - Philadelphia 76ers

Újabb gyöngyszem a Sixers keretében - bár még csak 3 mérkőzést játszott a profik között, máris letette a névjegyét. Elsőre egy 5 pontos, 11 gólpasszos esttel nyitott, majd dobott pont nélkül, de 8 assziszttal hozta le a másodikat, 10 ponttal, 6 pattanóval és 7 zsugával pedig a harmadikat. Nem rossz kezdés, bár a dobásokkal volt baj (6/27)...

Tyler Johnson - Miami Heat 

A tavalyi döntő “visszavágóján” 18 pontot szerzett 7/10-es mezőnymutatóval a Heat egyese, amivel csapata legeredményesebb játékosa lett - nem is lehetett más a dolog vége, mint vereség, de ne legyűnk szőrösszívűek!


Kipottyant: Jerami Grant - Philadelphia 76ers, Zach LaVine - Minnesota Timberwolves

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus