New Kidds On The Block: Anthony Edwards továbbra is nyeregben

A kérdés adott; vajon negyvenegy lejátszott mérkőzés elég lehet-e LaMelo Ball számára ahhoz, hogy megkaparintsa az Év Újonca címet, pláne annak tudatában, hogy Anthony Edwards mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítménnyel rukkol elő.

1. Anthony Edwards, Minnesota Timberwolves (18 pont, 4,4 lepattanó, 2,7 gólpassz)

Azt követően, hogy LaMelo eltörte a csuklóját, a 2020-as NBA draft első választottja mindent megtesz azért, hogy esélye legyen elorozni előle az Év Újonca címet. Játéka hétről-hétre egyre javuló tendenciát mutat, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy március 1-je óta 23 dobott pont és 5 lepattanó felett átlagol, ráadásul a korábbi 37,2%-os dobásmutatóját is sikerült ebben az időszakban 43,7%-ra javítani. Nagyon úgy tűnik, hogy a Wolves új vezetőedzője, Chris Finch kezei alatt végre valahára megtalálta önmagát, s ezzel szép lassan a franchise egyik fontos láncszemévé avanzsál.

2. Tyrese Haliburton, Sacramento Kings (12,8 pont, 3,1 lepattanó, 5 gólpassz)

Egy napon szeretnék a liga legnagyobbjai közé kerülni és ezzel Hall of Famer-ré válni” - nyilatkozta Haliburton a minap, miután megkérdezték tőle, hogy mik a tervei a jövőre nézve. A 2020-as draft tizenkettedik választottja továbbra is ugyanazt a stabil játékot hozza, mint amit az idény első mérkőzésétől láthatunk tőle. Néhány tengerentúli szakértő odáig merészkedik, hogy szerintük Haliburton sokkal összetettebb és jobb játékos, mint Edwards, így nem annak kellene a kérdésnek lennie, hogy a Wolves spílere megszerezheti-e az Év Újonca címet, hanem, hogy a Kings kiválóságának lehet-e erre esélye?

3. Jae'Sean Tate, Houston Rockets (11 pont, 5,4 lepattanó, 2,1 gólpassz)

Az immáron a huszonötödik életévét taposó, draftolatlan, korábban magát Belgiumban és Ausztráliában is kipróbáló fregoli játékosról is egyre inkább elismerően nyilatkozhatunk, hisz 193 centiméteres magassága ellenére mind a védő, mind a támadóoldalon remekel - a palánkok alatt is. Védőmunkáját bizonyítandó több mint egy labdát szerez meccsenként, ezzel pedig a 2000/2001-es idény óta mindössze a tizenharmadik olyan újonc, aki minimum 10 pontot, 5 lepattanót, 2 gólpasszt és egy labdalopást tud átlagolni.

4. Saddiq Bey, Detroit Pistons (11,4 pont, 4 lepattanó, 1,3 gólpassz)

Felettébb érdekes az a statisztikai mutató, miszerint Bey mérkőzésenként legalább hat triplát emel rá, és ezekből 38,2%-os aránnyal talál is, hisz ezzel a liga történetének egyik legjobb újoncmutatóját hozza, felülmúlva olyan nevek első szezonátlagait is, mint Damian Lillard vagy éppen Luka Doncic. Az autóvárosiak már el is könyvelték, hogy a Luke Kennardért cserébe megszerzett Bey az egyik legjobb üzlet volt a részükről. Jelen pillanatban úgy látszik, hogy a kissé érthetetlen detroiti játékospolitikát figyelembe véve, ő az egyetlen olyan játékos, akihez ragaszkodik a klub.

5. Desmond Bane, Memphis Grizzlies (9,5 pont, 3,1 lepattanó, 1,6 gólpassz)

A dobóhátvéd mindössze a játékosbörze első körének utolsó, harmincadik helyén kelt el, mindezek ellenére az elmúlt időszakban egyre többet hallat magáról, ráadásul a Grizzlies is harcban van a rájátszásért. Ami Bane tekintetében különösen szembeötlő az a dobóformája. Utolsó tíz mérkőzésén átlag 22,9 percet a parketten töltve, mezőnyből 46%-kal, míg a triplavonalon kívülről 46,5%-al tüzelt, ez pedig elég is volt ahhoz, hogy a Grizzlies kispadjának egyik meghatározó emberévé váljon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus