Playoff-percek: kifulladtak a Nets kiegészítői

Joe Harris tripláit látta valaki? - a többi kiegészítő is eltűnt a Brooklynnál - fizikálisan jóval előrébb tart a Milwaukee - Giannis állított az irányzékon, de három és fél percbe került neki eldobni hét büntetőt - mi a realitás a hetedik meccsre?

Joe Harris tripláit látta valaki?

Teljesen elvesztett a Nets nehéztüzére, az előző szériában még 13,4 pontot átlagolt úgy, hogy meccsenként 3,5 triplát dobott be 50% körüli, parádés hatékonysággal és most is egy 5/9-cel kezdett, majd a második meccsen is 3/7-et dobott, még az is rendben van. Azóta viszont kihűlt: négy meccs alatt 5/24 hármasa esett be, összességében mezőnyből is gyenge, a négy találkozó során pontosan nulla büntetőt harcolt ki, úgyhogy pocsék hatékonysággal hozott 25 pontot összesen. Dobni nem tud, spacinget egyre kevésbé generál, szervezni nem tud, büntetőzni nem tud, jól védekezni sosem tudott - a Nets egyik legfontosabb fegyvere ott tart, hogy lassan csak azért van pályán, mert nincs más.

 

Összességében is eltűntek a Nets kiegészítői

Harris nyilván a legfontosabb kiegészítő a csapatban, de a többiek is elfáradtak már: Mike James példáulgyakorlatilag nem képes pályára kerülni, pedig az ő posztjáról dőlt ki előbb Harden, majd Irving, ezzel együtt az utóbbi két meccsen összesen hét perc, nulla pont és egy gólpassz került a neve mellé. Nicolas Claxton ezen a két meccsen összesen öt percet kapott, az eddig kezdő, de egyre harmatosabb Bruce Brown most öt percet tudott játszani, a legutóbb parádézó Jeff Green ugyan bekerült a kezdőbe, de összesen öt pontot tudott dobni, a biztos cserének tartott Landry Shamet pedig 22 perc konkrétan nulla pontot tett hozzá. Mondhatnánk, hogy oké, akkor is van három sztár, meg Blake Griffin, csak ugye a három sztárból egy nincs, egy sérült, egy legutóbb játszotta élete meccsét és bár minden tiszteletünk Griffiné, felülteljesít, de ő azért ilyen szintű döntő faktor már nem tud lenni.

 

Giannis állított az irányzékon

Az eddigi tempóhajigálás után erre az estére valaki megértette Giannis Antetokounmpóval, hogy mik is az erősségei és hogy mit is kellene kezdenie velük, úgyhogy a kétszeres MVP fogta magát és minden eddiginél agresszívebben támadta a gyűrűt - dobáskísérleteinek átlagos távolsága öt láb volt a gyűrűtől, ez messze a legkevesebb az idei PO-ban, a szériát például olyan meccsen kezdte, ahol éppen kétszer ilyen nagy volt a gyűrűtől való távolsága. Ebből az jött ki, hogy egyetlen triplába sem állt bele és 12 mezőnykosarából 11 is a festékből érkezett. Érdekesség: az utóbbi három évben ez volt az egyetlen PO-meccse, amikor nem emelt rá triplát,

Egy másik érdekesség: csak az első negyedben hét büntetőt dobott a görög, ez pedig konkrét időben 3 perc, 30 másodpercet igényelet az extrém hosszú rutinja miatt.

 

Mi várható?

A hatodik meccsen igazából nem történt semmi váratlan: a Nets nem tudta megismételni az ötödik találkozó bravúrját, a szakadék szélén álló Bucks megcsinálta a minimális változtatásokat és erőből, izomból behúzta a derbit. Sokáig így is partiban volt a Brooklyn, ami azért jelzi, hogy még így sem olyan sima a helyzet, de azért a végére egyértelmű lett a Milwaukee sikere. A Netsnél Durant és Harden is hullafáradtnak tűnt, a kiegészítők pocsék formájáról szóltunk már, miközben a Bucksnál a sokat ekézett Khris Middleton éppen most szívta fel magát szupersztárrá.

Jelenleg ott tart a széria, hogy a hetedik meccsen a hazai pálya a Brooklynt segíti, ez statisztikailag mindenképpen a Nash-legénység mellett szól, természetesen jöhet még egy extra teljesítmény Duranttől, Harden javulása is biztató, de ahhoz, hogy továbbjussanak, ahhoz kell még valami plusz, valahonnan. Kell egy nagy meccs Harristől, kell még egy Green-mágia, kell egy megőrülést Griffin, vagy Shamet részéről, akármi - reálisan nézve a Bucks fizikálisan annyival ellenfele felett áll, hogy ebben a helyzetben ez eldöntheti a küzdelmet akkor is, ha Giannisék lesznek a vendégek. A Brooklyn nagyot küzd, fejben is ott van, de fizikálisan nem képes rá - ma hajnalban 26-4-re kaptak ki gyorsindításból, ez brutális különbség. Ha ez így marad, a Milwaukee pedig kellően koncentrál, akkor ő az esélyes. Ha nem...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus