Szezonfelvezető: kezdődik a 2023-24-es NBA-évad

Összefoglaltuk, hogy mi történt a nyáron és mi várható az előttünk álló szezonban a 30 csapat háza táján.

Október 25-én, szerda hajnalban indul a szezon: a Denver Nuggets átveszi a jól megérdemelt gyűrűket, majd rögtön tavalyi nyugati döntős ellenfele, a Lakers ellen bizonyíthat, ezt követően a Kevin Durant miatt eleve pikáns Golden State Warriors-Phoenix Suns párosítás következik, aminek idén Chris Paul klubcseréje adhat különleges ízt.

A többi 26 csapatnál is zajlott az élet: rengeteg új igazolás, csere, sérülés, eltiltás, edzőváltás, vezetőváltás, sőt tulajdonos-váltás történt, illetve pár helyre új megmentő-jelöltek érkeztek a drafton. Ezek az események mind-mind komoly hatással lehetnek egy-egy gárda 2023-24-es szezonjára, sőt meghatározhatják a következő éveiket is.

A klubok az építkezés különböző fázisaiban tartanak: néhol az utolsó kavicsokat válogatják, néhol a már megtalálni vélt nagyobb kőtömböket illesztik a helyére, néhol pedig most kezdik az alapozást. A 30 csapat 30 különböző kis mikrokozmoszban él, viszont mégis egy univerzumon belül mozognak, ez teszi igazán izgalmassá az NBA-t.

Agárdi László, Kele Ádám és Hegedűs Róbert szerkesztők e 30 kis világ történéseit, lehetőségeit elemezték ki. A blogokat támogatói felületünkön olvashatjátok el (a hozzáférés hathavi támogatáshoz kötött). 

A Hack-A-GM Facebook-oldalon mindenki számára elérhető a Los Angeles Lakers, a Hathuszonöt Facebook-oldalon pedig a Boston Celtics offszezon-elemzése. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus