12 NBA-meccset rendeznek hajnalban

Igazi dömping jön hajnalban, 24 csapat kezdi meg a szezont.

Detroit Pistons - Orlando Magic 01:00

Egyik csapattól sem várhatunk nagy csodákat, de mindkettőt érdemes lesz figyelni a fiatalok miatt. Most megjósolhatatlan, hogy melyikük milyen passzban kezdi a szezont, a Pistonsnál talán több az érdekes prospect és a hazai pálya is őket segíti, de Paolo Banchero a Magicnél van és az előszezont egy négyes sikerszériával zárták le, ha jelent ez akármit. A Detroitnál vannak kisebb-nagyobb sérülések, de elvileg csak Livers és Bagley nem áll rendelkezésre, a többiek valamilyen szinten edzettek, míg az Orlando oldalán Mo Wagner, Fultz, Isaac és Harris sem bevethető most. 

 

Indiana Pacers - Washington Wizards 01:00

A Pacersnél még mindig porondon van a Hield-Turner páros elcserélése, míg a Wizards inkább nyerni szeretne és megnézni, hogy mi van ebben a keretben Beal és Porzingis körül, így inkább a fővárosiaktól számíthatunk motivált játékra. Az emíltett Porzingis felépült és játszhat ezen a meccsen, ez mellettük szól, de azért a hazai szezonnyitónak Indianában is megadhatják a módját, ne írjuk le az Indyt, nagyon 50-50 körüli meccs lehet ebből. Fontos sérült egyik oldalon sincs, a Pacersnél Jalen Smith játéka kérdéses, a többieket elvileg összedrótozták mindkét csapatnál. 

 

Atlanta Hawks - Houston Rockets 01:30

Ez már érdekesebb találkozónak ígérkezik, az Atlanta ugyanis nagyon szeretne topcsapattá válni Keleten, ennek érdekében szerezte meg Dejounte Murray-t és az előszezonban a hátvéd jól is dolgozott együtt Trae Younggal - érdekes lesz látni, hogy élesben hogyan működnek majd. A Rocketsnél a Porter Jr.-Green párosra épül minden, ha ők olyan napot fognak ki, akkor ez a Houston dobhat 120-130 pontot, a kérdés inkább a védekezésük lesz, de az az Atlantánál sem tökéletes, bár Murray és Hunter vezetésével azért a periméteren komoly károkat okozhatnak az ellenfél playmakereinek. A hazaiaknál nem lesz ott a parketten Bogdan Bogdanovics, míg a vendégeknél a fontosabb játékosok közül Jae'Sean Tate-nek kell kihagynia az összecsapást, de úgy fest, hogy az újonc Jabari Smith megejtheti a bemutatkozását. 

 

Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 01:30

A Brooklynt természetesen mindenki topcsapatnak várja, a Durant-Irving páros jól nézett ki az előszezonban, megvoltak a szokásos fogadkozások, illetve már Ben Simmons is játszhat, bár egyelőre nem váltotta meg a világot, hiába kürtölték tele a médiát Steve Nash-ék azzal, hogy micsoda védőfenomén. A Pelicansnél nem igazán állt rendelkezésre a teljes keret az előszezonban, ők sincsenek még kész (ahogy a megújuló Nets sincs), Zion Williamson nem is teljesen 100%-os, érdemes lesz figyelni az ő mozgását, valamint a McCollum-Ingram duó teljesítményét is, hiszen remek párharcokra számíthatunk majd a Brooklyn sztárjaival szemben. A New Orleansnál Jaxson Hayes javul és a legutóbbi sérültjelentésben már kérdésesre írták a játékát, míg a Netsnél Seth Curry és Joe Harris is kihagyja még ezt az összecsapást. 

 

Miami Heat - Chicago Bulls 01:30

Ez keleti rangadó lesz, mindkét csapat szeretne a lehető legtovább jutni majd a szezon során, érdekesz lesz látni, hogy honnan indulnak. A Heat helyzete annyival stabilabb, hogy a kerete nagyjából egyben maradt és a kulcsemberei ott is lehetnek a parketten, ugyan finoman szólva sem erőltették túl magukat az előszezonban, de a játékuk adott, nem kell csodát tenniük. A Bullsnál viszont többen is sérüléssel bajlódnak, Lonzo Ball biztosan nem játszhat még egy ideig, Javonte Green pályára lépése erősen kérdéses, de Alex Caruso és Zach LaVine sincs 100%-os állapotban - olyannyira, hogy a legutóbbi jelentés szerint Ball mellett LaVine sem lehet majd ott a parketten. Ez és a hazai pálya is a Miamit segíti, ha kellően felpörögnek Lowryék, akkor inkább nekik áll a zászló, de a szezon első meccsén még bármi előfordulhat és a legtöbbet az energiaszint jelenti...

 

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 01:30

Érdekes összecsapás lehet, hiszen a Cavs szeretne előrébb lépni és Donovan Mitchell-lel ezt meg is próbálja megtenni, támadásban feltétlenül sikerült veszélyesebbé tenni a keretet vele. Kíváncsian várhatjuk, hogy élesben hogyan működnek együtt Darius Garlanddal, illetve a magasemberekkel, akik közül Evan Mobley már visszatérhetett, így a fontos játékosok mind rendelkezésre állnak az ohióiaknál. A Toronto oldalán nincs érdemi változás, a tavalyi keretre épül az idei, nagyjából ugyanazt is várhatjuk tőlük játékban, felfogásban - ha a periméteren meg tudják fogni a Cavs hátvédjeit, akkor bármit el tudunk róluk képzelni ezen az estén, egyébként a festékben azért nem lesz könnyű dolguk Siakaméknak a clevelandi frontcourttal - főleg úgy, hogy Chris Boucher és Khem Birch szinte biztosan nem játszhat.

 

Memphis Grizzlies - New York Knicks 01:30

A Grizzlies szeretne a bajnoki címért harcolni azok után, hogy tavaly a GSW ellen esett ki és nem is gyengült a keret, viszont erre a meccsre azért kicsit foghíjas lesz: Jaren Jackson Jr. és Ziaire Williams biztosan, Dillon Brooks pedig valószínűleg kihagyja az összecsapást. A Knicks is előrelépésben gondolkodik, a meglévő maghoz hozzáadta Jalen Brunsont, ő érdekes csatát vívhat Ja Moranttel és Brooks nélkül azért egy pontszerző "őrült" hiányozni fog a hazaiaktól - meglátjuk, hogy RJ Barrett és Evan Fournier ki tudja-e ezt használni. A vendégek Quentin Grimesra nem számíthatnak, a többiek bevethetőek, úgyhogy érdekes és színvonalas összecsapást várhatunk - alapvetően a Memphis jobb csapatnak tűnik, de a hiányzói nélkül azért fogható lehet. 

 

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 02:00

Az OKC-től tankszezont várunk ismét, de annyi fiatalja van már a gárdának, hogy a győzelmek sem lennének meglepőek, amikor ez a mag jó napot fog ki, ahogy arra az előszezonban itt-ott volt is már példa. Ráadás, hogy Shai Gilgeous-Alexander is bevethető és ott lehet a parketten, így egész komplett csapattal állhatnak ki a vendégek, de az esélyes természetesen a Wolves: annyi mindent odaadtak Rudy Gobert-ért, hogy muszáj jól szerepelniük vele és Karl-Anthony Townsszal. A két magas még csak egyszer játszott együtt, D'Angelo Russellnek nem akarnak hosszabbítást adni, szóval nem minden tökéletes náluk, de a minőség és a hazai pálya is egyértelműen mellettük szól. 

 

San Antonio Spurs - Charlotte Hornets 02:00

A Hornetsnél Ball, Bridges és Bouknight sem léphet pályára, az előszezonban pocsékul védekeztek, nem túl biztató előjelekkel mennek neki a szezonnak, de a Spurs még náluk is rosszabbul néz ki: a texasiak a keretük alapján egyértelmű tankcsapatnak tűnnek, meglátjuk, hogy mi lesz ebből Gregg Popovich irányításával. A Charlotte-nál elvileg így is van azért annyi tűzerő, hogy nyerjen, de a San Antonio játszik otthon és nincs sérültje, teljes kerettel állhat ki - nehéz megjósolni, hogy mi történik majd és nem is biztos, hogy túl nagy jelentősége lesz...

 

Utah Jazz - Denver Nuggets 03:00

A Jazz szétcserélte magát, a Denver viszont megpróbált erősíteni, visszatért Jamal Murray és Michael Porter Jr., úgyhogy jelenleg teljesen más célokért küzdenek a felek, így az esélyes egyértelműen a Nuggets. Murray játéka egyébként kérdéses, de "szinte" végigdolgozta a legutóbbi edzést és a várakozások szerint bevethető állapotban lesz, ám hivatalosan egyelőre semmit nem mondott a csapat. Az előszezonjuk felemás volt, nagyon nem akartak erőlködni Jokicsék, ez lesz az első élesebb bevetésük, de a Jazznél a Conley-Clarkson duót lehet csak leginkább kiemelni, náluk mindenhogyan jobbnak kellene lenniük még idegenben is. 

 

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 04:00

Pikáns csata annak fényében, hogy a felek az előző rájátszásban hétmeccses csatát vívtak, amelyet végül a Dallas kiütéssel nyert meg pályahátrányból, így az alapszakaszt megnyerő Suns meglepetésre búcsúzott. A Phoenix az előszezonban aggasztóan játszott, a kezdők komoly szerepvállalása sem hozott eredményt, a jelek nem arra utalnak, hogy jó passzban lennének - igaz, a Mavsnél viszont szinte jelek sincsenek, Luka Doncic egy átmozgató edzőmeccsel hangolt csak a szezonra az Európa-bajnokság után. A Dallasnál is pótolni kell Brunsont, használni kell Woodot, Bertans és Ntilikina nem játszhat, Kleber helyzete kérdéses, érdemes lesz figyelni őket, de egyelőre kicsit mindkét csapatnál sötétben tapogatózunk annak ellenére, hogy igazából a megszokott játékot várhatjuk tőlük. 

 

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 04:00

A Kings egy kicsit felfrissítette a keretét, de pont a nagy reményekkel kihúzott és a nyári ligában csillogó Keegan Murray nem játszhat ezen a meccsen, mert az egészségügyi protokoll alá került. Az új igazolás Kevin Huerter felépült, ő ott lesz a pályán, de a Sacto mindig lutricsapat, most sem nagyon tudhatjuk, hogy mire számítsunk a Fox-Barnes-Sabonis trió fémjelezte alakulattól. A Portland Damian Lillardben bízhat, de másban nagyon nem, Gary Payton II nem is játszhat, rengeteg a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy mire lehetnek képesek, vagy milyen célokkal vághatnak neki ennek a szezonnak - az este végén valamivel már okosabbak leszünk ezen a téren is. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus