13 meccs jön hajnalban, kettőt a Sport TV is közvetít

A Celtics-Bucks és a Suns-Mavericks találkozókat nézhetjük a tv-ben, de igazi meccscunami zúdul ránk rögtön a második játéknapon - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt. 

 

Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 01:00

A Hornets érdekes csapat lehet, legalábbis a szezon elején, hiszen Gordon Hayward és LaMelo Ball is olyan játékos most ebben a keretben, akire kíváncsiak lehetünk - utóbbi produkált látványos dolgokat az előszezonban, meglátjuk, hogy tényleg "highlight-man" lesz-e. A Cavstől sokat nem várhatunk idén, ráadásul Kevin Love nem is játszik ezen a mérkőzésen, náluk Isaac Okoróra lesz érdemes figyelni - otthon képesek lehetnek stabil és jó játékra, de tehetségben, tudásban talán azért inkább a Charlotte felé billen a mérleg nyelve.

Indiana Pacers - New York Knicks 01:00

Itt az esélyesebb mindenképpen a Pacers, a Knickset idén is a mezőny végére tehetjük az erősorrendben, míg az Indy annak jegyében váltott edzőt, hogy előrébb tudjon lépni a PO-ba jutás és elsőkörös kiesés után. Hazai pályán egyértelműen nyerniük is kell Brogdonéknak, ugyan Oladipo teljesítménye kérdéses, de Turner és Warren is ott lesz a parketten a hírek szerint, a nem 100%-os Sabonis is játszani fog, egyedül Bitadze az, akire nem számíthatnak bokahúzódás miatt. A New Yorknál egyelőre a rotáció is kérdéses, meglátjuk, hogy hogyan rakja össze csapatát Tom Thibodeau, hogy Noel, vagy Robinson lesz-e a kezdő center, ilyesmi - mindezzel együtt azért meglepetés lenne, ha egy indianai győzelemmel nyitnák a szezont. 

Orlando Magic - Miami Heat 01:00

A floridai derbin a korábbi években is igaz volt, hogy bármi megtörténhet, ez most is így van, bár tény, hogy alapvetően nyilvánvalóan a Miami az esélyesebb. A Heat viszont a tavalyi nagydöntő után nagyon keveset pihenhetett, ez rányomhatja a bélyegét a szezonrajtra, Jimmy Butlert nem is láttuk még és könnyen lehet, hogy ők most még messze lesznek a topformától - érdemes lesz figyelni őket élesség, illetve fizikális állapot szempontjából, ezek náluk mindig kulcskérdések, viszont most lehetnek velük gondjaik. A Magicnél sincs nagy változás, ugyanazokkal a sarokkövekkel mennek neki az évnek ugyanolyan erősségekkel és gyengeségekkel - otthon egy jó dobóformával akár nyerhetnek is, bár ha a Heat védői odateszik magukat (mondjuk Adebayo lelassítja Vucsevicset, Harkless Gordont, Butler Fournier-t, stb.), akkor nyilván Erik Spoelstra csapata a favorit. 

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 01:00

Ez érdekes meccs lehet, a Wizardsnál megnézhetjük a Westbrook-Beal párost éles helyzetben, támadásban minden bizonnyal életveszélyesek lehetnek, de kérdés, hogy mikorra állnak össze annyira, hogy ez valóban működjön. A Phillynél a kérdés az, hogy mennyire lesz motivált a gárda: az utóbbi években az alapszakaszban rendszeresen voltak bajban, rendszeresen voltak gyengék fejben, ezt most Doc Riversnek kell megoldania, igaz, hazai pályán azért általában odatették magukat Joel Embiidék. Érdemes lesz figyelni Ben Simmons játékát is, akinek a fejében esetleg ott lehet a potenciális Harden-csere - náluk egyébként az utolsó előszezon-meccset kihagyó Embiid már edzett és játszani fog, míg a vendégeknél Hachimura nincs egy ideig, Westbrook viszont megkötések nélkül használható a hírek szerint. 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 01:30 (Sport 1)

Ez mindenképpen kiemelt rangadó lesz, hiszen két olyan csapatról beszélünk, amely a bajnoki címért indul, legalábbis a Bucks esetében ez egyértelmű, a Bostonnál pedig az utóbbi évek eredményei után nyilván nem az a cél, hogy játsszunk még egy keleti döntőt. Viszont a Celtics az előszezonban olyan rosszul nézett ki, hogy nincsenek jó előjelek Brad Stevens alakulatánál, Kemba Walkerre még egy ideig nem számíthatnak és bár Tristan Thompson játszhat, de azt maga a tréner is elismerte a preseason során, hogy nem tartanak ott, ahol kellene. A Bucks sem villogott igazán, ráadásul több új embert kell beépíteniük (DJ Augustin most nem is játszhat), Jrue Holiday révén a fontos irányító posztra is, de azért mégis talán ők vannak jobb passzban - ezt persze simán ellensúlyozhatja a hazai pálya, meglátjuk, hogy mi lesz belőle. A Tatum-Antetokounmpo csata érdekes lehet, de ha a Bucks jól fog védekezni, akkor az előszezonban látott Boston nem nagyon fogja tudni megszórni ellenfelét. 

Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 01:30

Ez is jó meccs lehet, a Raptorst továbbra is keleti élcsapatnak tekinthetjük, míg a New Orleans nagyon menne a nyugati playoffért, amihez viszont már most el kell kezdeni hozni az eredményeket. Kanadában egyértelmű favorit lenne a Toronto, de ezt a meccset Tampában játsszák, az is érdekes kérdés lesz, hogy mennyire tud ez hazai pálya lenni Kyle Lowryék számára. Jó matchup lehet a Siakam-Williamson csata négyes poszton, ahogy egyébként akár a Lowry-Ball párharc is az irányítók között, de a vendégektől nagyon jó játék kell ahhoz, hogy nyerni tudjanak - a rutin és a rendszer még úgy is a Toronto mellett szól, hogy már se Ibaka, se Gasol nincs a keretben. A hazaiaknál Norman Powell játéka kérdéses, a vendégeknél pedig a hírek szerint Zion Williamson 33-34 percet játszhat.

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 02:00

Két fiatal csapatról beszélünk, akik közül most az Atlanta előrébb tart több okból is: egyrészt Trae Young a legponterősebb, leginkább "sztárszerű" játékos az összes fiatal közül, másrészt a Hawksnál beerősítettek rutinosabb, de nagyon hasznos játékosokkal, mint Gallinari, Bogdanovics, vagy Rondo, de még Capelát is ide sorolhatjuk. Az Atlantának idén a PO lehet a célja, ha nem jut be, az mindenképpen csalódás lesz, ennek megfelelően az ennél lejjebb rangsorolt Bulls otthonában nyernie kellene - igaz, hogy a sok új embernek még meg kell találni a helyét, kezdetben azért ez nehezíti a dolgokat. A Chicago borzasztóan fiatal ötössel megy neki az évnek, a LaVine-White duóban bármikor benne van 50-60 pont és a többiek is hozzá tudnak tenni, úgyhogy ezen az estén is képesek lehetnek bármire - ha a Hawks nem lesz elég stabil, ha Youngék nem védekeznek jól egyes-kettes poszton, akkor azt kihasználhatják a hazaiak. A hírek szerint egyébként a vendégeknél Capela nem játszhat, Rondo pedig állítólag temetésen járt hétvégén és még nem jött ki a karanténból, így rá sem számíthatnak.

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 02:00

A Rockets szezonrajtját mindenképpen körbelengi a Harden-saga, meglátjuk, hogy ez mennyire befolyásolja a csapat játékát, hiszen szinte borítékolható, hogy idén hiába feszülnek meg, mert Hardent hamarosan elcserélik és onnantól nem lesz esélyük semmire. Emiatt az is benne van, hogy a sztárt nem is nagyon erőltetik majd Silasék, hogy kisebb eséllyel sérüljön meg, tényleg nem nagyon látni, hogy mennyire állnak bele keményen, a körülményekkel nem foglalkozva a szezonrajtba. Az OKC nyilván lottery csapatnak tűnik, ott a fiatalok erőltetése, fejlesztése lesz a feladat, de az előszezon során is voltak biztató pillanataik, egy motiválatlan Rockets ellen akár meglepetést is okozhatnak - mindenesetre őket is látni kell néhányszor ahhoz, hogy megítélhessük az esélyeiket. 

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 02:00

A Grizzlies a nyugati PO-t szeretné elérni a tavalyi váratlanul jó szereplés után és az előszezonban kifejezetten jól néztek ki, úgy tűnt, hogy ők bizony készen állnak az alapszakaszra. A Spursnél sincsenek nagy változások és tavaly játékerőben nem is voltak messze a Memphistől, de azért most a jó formában lévő, otthon játszó Ja Moranték tűnnek valamivel esélyesebbnek még úgy is, hogy Jaren Jackson Jr.-ra egyelőre nem számíthatnak. A Spursnél Derrick White az, aki nem játszhat ezen a meccsen, Keldon Johnson viszont a kisebb sérülése ellenére elvileg ott lesz a parketten - nehéz megjósolni, hogy a vendégek mennyire lesznek jók, elvileg azért a DeRozan-Aldridge-Gay trió a fiatalokkal kiegészülve támadásban nem rossz alap, de itt is kérdés a motiváció és a védekezés. 

Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 02:00

Egyik csapatnál sincs túl pozitív kép jelenleg, mindkettőnél vannak olyan fiatalok, akikre lehetne építeni, a Minnesotánál nyilván nagyobb, kiforrottabb tehetségekről beszélünk, de csapatszinten egyáltalán nem tudtak még összeállni - évek óta nem képesek eredményre váltani Karl-Anthony Towns képességeit, most D'Angelo Russell-lel, Anthony Edwardsszal, Ricky Rubióval próbálkoznak mellette. Otthon nyerniük is kellene a kicsit össze-vissza kerettel rendelkező Detroittal szemben, de nem véletlenül nem tudtak megkapaszkodni az elmúlt években - előzetesen ezt a csapatot nem tudjuk egyértelmű favoritként kezelni, csak annyit mondhatunk, hogy igen, papíron nyerniük kellene. A Pistonsnál sem nagyon látni, hogy merre indul a gárda, kíváncsian várjuk, hogy összeszedi-e magát Griffin, hogy mennyi labdát kap Grant és hogy mire mennek az újoncok. 

Denver Nuggets - Sacramento Kings 03:00

Itt egyértelmű favorit a Nuggets, amely jól nézett ki az előszezonban, remek formában van Jokics és Millsap is, a kisemberek is felkészültek, Michael Porter Jr. kész szintet lépni, egyedül JaMychal Green nem fog játszani, de ezzel valószínűleg együtt tudnak élni. A Kings sokkal rosszabb állapotban van és egyébként sem azonos célokért küzd, a Fox-Hield-Bagley trió fejlesztése, összehangolása, jó irányba terelése lehet a cél, ami az előszezonban még nem nagyon jött össze - a várakozások szerint ez a meccs sem róluk fog szólni, komoly bravúr lenne, ha megvernék az otthon egyébként is mindig bombaerős, a bajnoki címért induló Denvert. 

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 04:00

Itt két jó nyugati csapat feszül majd egymásnak, amelyek közül a Blazers elég harmatos előszezont futott, igazából egyetlen jó meccset játszottak Damian Lillardék, meglátjuk, hogy tétre menő derbin elő tudják-e kapni a jobbik arcukat. A Jazznél minden rendben, erős a keret, a kulcsemberek egészségesek, jó formát mutattak a preseason során, úgyhogy idegenben is jó esélyeik lehetnek, ha a Portland nem javul fel. Érdemes lesz figyelni a Nurkic-Gobert csatát a palánk alatt, hátvédposzton pedig azt, hogy Conley lelassítja-e Lillardöt és hogy mire mennek McCollumék Mitchell-lel - közben viszont az Ingles-Bogdanovic duónak is lehetnek gondjai, amikor megkapják a nyakukba a Jones Jr.-Covington párost védekezésben...

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 04:30 (Sport 1)

Ez egy izgalmas és látványos meccs lehet, amelyre érdemes lesz odafigyelni. A Sunsnál Chris Paul érkezésétől stabilitást, rutint várnak, hogy kisebbek legyenek a hullámvölgyek és hogy ne függjön minden Devin Bookertől, meglátjuk, hogy ezt megoldja-e a veterán karmester, de a Phoenix sikerei ettől még igenis Bookertől, Aytontól, esetleg Bridgestől függnek majd - nekik kell most is megmutatniuk, hogy képesek PO-ba repíteni a gárdát. A Dallasnál Luka Doncic akár MVP-esélyes is lehet idén, ha összeáll a csapat, Josh Richardson segíthet neki ebben, a cserepad nagyon erősnek tűnt az előszezonban és még azt is elbírhatják, hogy Kristaps Porzingisre egyelőre nem számíthatnak. Ők azért előrébb tartanak, mint a Phoenix, meglátjuk, hogy idegenben képesek-e ezt bebizonyítani.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus