13 meccsel tér vissza az NBA

A szünnap után ismét felpörög az alapszakasz, többek között lesz városi derbi Los Angelesben és New Yorkban is: íme a menetrend.

 

Orlando Magic - Dallas Mavericks 23:30

A Mavs jó formába lendült, sorozatban négyet nyert, és bár nagyrészt szoros meccseken hozta a győzelmeket, de Orlandóba természetesen így is esélyesként utazik. Luka Doncic fenomenális formában van, ezúttal senki sem mondhatja, hogy lassan kezdte volna a szezont, ott van a legnagyobb MVP-esélyesek között, viszont vannak sérültjeik: Wood biztosan, Hardaway Jr. pedig lehet, hogy kihagyja az összecsapást. A Magic eddig 2-9-re áll, az utóbbi meccseken egészen pocsék védekezést mutat be, és bár Paolo Banchero szenzációs, de a csapat egyelőre nem állt össze igazán, főleg hátul, ráadásul a szoros meccseken sem teljesítenek jól. Az esélyes még tartalékosan is a Mavs, hacsak Doncic nem fog ki különösen rossz napot. 

 

Charlotte Hornets - Portland Trail Blazers 01:00

A Portland legutóbb dudaszóra nyert Miamiban, Lillard és Simons is visszatért, úgyhogy abszolút bizakodva, esélyesként léphet pályára a 7-3-mal, idegenben 4-1-gyel álló társaság. A Hornets mérlege cask 3-8, otthon eddig összesen egy meccset nyert, támadásban Terry Rozier visszatérése sem hozott áttörést, és bár két szoros mérkőzést buktak mostanában, de a formájuk érdemben nem javult. A Blazers így egyértelmű favorit, jelenleg jóval előrébb tart a gárda, legyen bármilyen meglepő is Nurkicék szereplése - Chauncey Billups fizikálisan, mentálisan és taktikailag is jó állapotba hozta játékosait, ami a Charlotte-ról kevésbé mondható el. Annyit tegyünk hozzá, hogy a Portlandnél hivatalosan rengeteg játékos állapota kérdéses, de a várakozások szerint nem lesz fontos hiányzójuk. 

 

Indiana Pacers - Denver Nuggets 01:00

A Pacers nagyon jó formába lendült, ötből négyet nyert, legutóbb éppen Myles Turner dobott 37 pontot, de a teljes kezdő szenzációs, és hozzájuk jön még Bennedict Mathurin remeklése - ha valaki gyengébb napot fog ki, azt is ellensúlyozni tudják a többiek. A Denver sincs most rossz passzban, az előző három találkozóját megnyerte, egyre gördülékenyebben támad, és bár a gyűrű alatti védekezése még mindig nem az igazi, de így is hozza az eredményeket. Összességében jobb csapat a Nuggets, de főleg otthon remekel, idegenben felemás a teljesítménye, az Indy pedig szenzációs támadójátékot játszik mostanában, és ha Tyrese Haliburton remeklését kiegészítik a társak jó dobóformával, illetve Turner a palánk alatti játékával is, akkor abszolút lehet keresnivalójuk hazai pályán. 

 

Atlanta Hawks - Utah Jazz 01:30

A Hawks legutóbb Trae Young nélkül aratott bravúrgyőzelmet a Milwaukee ellen, ők állították meg az eddig veretlen ligaelsőt, úgyhogy otthon magabiztosan léphetnek pályára még úgy is, hogy Young nem épült fel, erősen kérdéses a játéka most is. A Jazz viszont szintén nagyot megy, sorozatban hármat nyert, összességében 9-3-ra áll, és vezeti Nyugatot, éllovasként érkezik meg Atlantába - a Hawks 7-3-as mérlegét és 4-1-es hazai mutatóját elnézve kijelenthetjük, hogy ez bizony kiemelt rangadónak számít. A Jazz eddig stabilabb, jobban dob, jobban triplázik, az Atlanta több gyenge meccset is meg tudott nyerni, de az utóbbi három találkozóján aratott három győzelem, és az egyre hatékonyabb támadójáték mellett azt is érdemes kiemelni, hogy legutóbb a Bucks ellen már védekezésben is jeleskedtek. Young azért nagyon kellene nekik, mert Murray ellen Conley jó opciónak tűnik védekezésben, a Collins-Markkanen csatát is érdemes lesz figyelni, de Young nélkül azért több playmaker lehet a vendégeknél - meglátjuk, hogy melyik fél tud jobban érvényesülni. 

 

Boston Celtics - Detroit Pistons 01:30

Itt egyértelmű favorit a Boston, Jayson Tatum már-már MVP-szinten dolgozik, de az egész csapat rendkívül gördülékenyen játszik elöl-hátul, a 7-3-as mérleg el sem mondja igazán, hogy mennyire jól néz ki bizonyos időszakokban a társaság. A Pistons természetesen teljesen más szint, eddig összesen három meccset nyert, idegenben pedig 0-5-re áll jelenleg, de legutóbb éppen megverte az OKC-t, és azt már többször bizonyította, hogy a mérlegénél többre képes. Ezzel együtt hatalmas meglepetés lenne, ha nem a Celticsé lenne ez a mérkőzés - nincs komoly sérült hazai oldalon (Robert Williams III nem számítandó ide), papíron mindene adott a Bostonnak ahhoz, hogy kipipálja ezt a hazai kötelezőt akkor is, ha a Detroitnál pont most szívja fel magát Cunningham, Bey és Bogdanovic is.

 

Brooklyn Nets - New York Knicks 01:30

Érdekes lesz a városi derbi, mert eddig a Knicks jobban szerepelt, de a Netsnél van több "mozgás": Kyrie Irving még nem játszhat, Jacque Vaughnt viszont véglegesítették vezetőedzőként, meglátjuk, hogy most éppen mennyire lesznek felpörögve. Az utóbbi meccseiken javultak, az előző három találkozójuk egyikén sem kaptak 96 pontnál többet, az akaratra nem lehetett panasz, támadásban, kreativitásban, tűzerőben vannak problémák - Ben Simmons visszatérése sem segített, egyszerűen nem működik jól ez a keret Kevin Durant közül. A Knicks több lábon áll, gördülékenyebben támad, viszont talán nem olyan éles, nem olyan motivált, nincs annyira sarokba szorítva, mint a Nets - ezzel együtt több pont van Randle-ékben jelenleg, meglátjuk, hogy ebből mit tudnak megmutatni. 

 

Toronto Raptors - Houston Rockets 01:30

A Rockets legutóbb Orlandóban aratta a szezonbeli második, és idegenbeli első győzelmét, míg a Toronto egészen más kávéház akkor is, ha Pascal Siakamra sérülés miatt nem számíthat - a chicagói vereség során rosszul játszott a gárda, de így is teljesen más szintet képvisel, mint a Houston. A vendégek igazából nem tudnak védekezni, elöl van bennük potenciál, jobb napjaikon meg tudják magukat szórni, de hátul nem képesek megállítani senkit, a Raptors pedig kellően rutinos és jó csapat ahhoz, hogy ezt kihasználja, főleg hazai pályán. A kanadaiaknál Siakamon kívül minden fontos játékos bevethető lesz. 

 

Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 02:00

A Chicago legutóbb két vereség után legyőzte a Torontót, Zach LaVine remekül játszott, és bár DeMar DeRozan megmozdulni is nehezen tudott a Raptors elleni meccseken, a Pelicansszel szemben azért a várakozások szerint ez változni fog. A NOP eddig 0-2-re áll az idegenbeli túráján, mindkétszer 120 pont felett kapott, ez nem túl biztató, védekezésben mindenképpen szigorítaniuk kell Williamsonéknak, ha akarnak valamit - főleg hogy a Chicagónál adott a jó támadójáték, kintről-bentről veszélyesek több posztról is Vucsevicsék. Jósolni azért nehéz, eddig mindkét fél 50%-on áll, aki jobb napot fog ki, jobban dob, nagyobb energiát tud kivinni a parkettre, vagy talán egy extra teljesítményt, az jöhet ki győztesen a küzdelemből - a hazaiaknál Andre Drummond visszatérhet, ők ennyivel beljebb lesznek.

 

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 02:00

A Sunsnál Cam Johnson hónapokra kidőlt, Chris Paul pedig szintén megsérült legutóbb, most hivatalosan ő és Deandre Ayton is kérdéses erre a meccsre, nem túlzás azt állítani, hogy ez a két ember döntheti el a dolgokat - ha egyikük sem lesz ott a pályán, akko a Wolvesnak élnie kellene az eséllyel. A hazaiaknál már Rudy Gobert sem koronavírusos, újra bevethető, így ők teljes haderővel állhatnak ki, a pályaelőny is náluk van, míg a Suns kicsit akadozik, legutóbb például 88 pontot dobott csak Philadelphiában, és háromból kétszer kikapott. Ha Paul és Ayton játszik, akkor azért esélyesebb a Phoenix, de egyrészt vendégként még keveset mutatott a gárda, másrészt a Wolves szeretne visszavágni az egy hete, Arizonában elszenvedett 116-107-es vereségért - igaz, akkor még a most már sérült Johnson volt a Suns legjobbja 7/11 triplával...

 

Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 02:00

A Bucks legutóbb elszenvedte az első vereségét, laposan, pontatlanul, sok hibával játszott a gárda Atlantában, úgyhogy most szeretné kijavítani ezt a hibát. A Thundernek volt egy jó időszaka már idén, de most sorozatban hármat bukott, három napja Milwaukee-ban is kikapott teljesen simán, úgyhogy nincs túl jó helyzetben. Ezen viszont sokat javíthat, hogy Giannis Antetokounmpo a legfrissebb sérültjelentésben "out" besorolást kapott, vagyis kihagyja ezt a találkozót - Jrue Holiday játéka is kérdéses, de ha ő ott is lesz a parketten, Giannis hiánya már önmagában komoly érvágás lehet a vendégek számára. Ez egy olyan esély a Thunder számára, amit otthon meg kell próbálni kihasználni - még így sem Gilgeous-Alexanderék az esélyesek, de így azért nem lenne ördögtől való egy győzelem. 

 

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 02:00

A Spurs mintha kicsit elengedte volna a dolgokat az utóbbi meccseken, sorozatban négyet bukott a gárda, míg a Memphis ingadozó formát mutat, legutóbb a Celticstől kapott ki, de a San Antonio ellen így is esélyesnek számít. A vendégeknél a megszokott rotáció rendelkezésre áll, szükségük is van erre a győzelemre, míg a Spurs esetében a jó egyéni statisztikák mellett azért túl sok mindent nem láttunk mostanában - igaz, éppen a legutóbbi, Denver elleni meccsen tűnt megint úgy, hogy összekapták magukat. Sok minden függ az ő hozzáállásuktól, de még a legjobb formájukban sem olyan jók, mint egy koncentrált, motivátl Grizzlies: ha a vendégek megfelelően mennek ki a parkettre, akkor nekik kell nyerniük, bár Steven Adams játéka hivatalosan kérdéses.

 

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 04:00

A városi derbi előtt a Clippers lehet nyugodtann a Lakersnél megint minden gond van, a játékosok és az edző nyilatkozatai nem feltétlenül passzolnak össze, Anthony Davis formája kérdéses, LeBron James leeresztett, sérült, beteg, legutóbb nem is játszott, és továbbra is összesen két győzelmük van a szezonban. A Clippers kicsit összekapta magát, Paul George klasszisteljesítményt nyújt meccsről meccsre, a Jazz elleni vereség után megtörték a Cavs nagy sorozatát, úgyhogy elindultak felfelé - a gondot Kawhi Leonard rejtélyes sérülése jelenti, rá továbbra sem számíthatnak. Mindenesetre George és a jó védekezés egy darabig elég lehet, a jelenlegi szedett-vedett Lakers ellen feltétlenül esélyesként kell számolni Morrisékkal, ráadásul az arany-liláknál most is sok a kérdőjel: James és Walker IV játéka sem biztos, Davis is küzd a hátával, nem akar ez összeállni...

 

Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 04:00

A Cavs sorozatban nyolc győzelem után kapott ki legutóbb a Clipperstől szoros csatában, de ettől függetlenül nincs miért szégyenkeznie, az ilyen előfordul, egyébként eddig folyamatosan jól játszva hozták az eredményeket Mitchellék, és azon a meccsen sem voltak rosszak. A Kings pár nap alatt kétszer kapott ki bírói tévedés miatt, Mike Brown vezetőedző szerint rossz most a csapat tagjának lenni, de otthon biztosan mindent megtesznek majd azért, hogy javítsanask - ezzel együtt az esélyesek nem ők az eddigi egyetlen hazai győzelmükkel. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus