13 meccses dömpinggel folytatódik az NBA alapszakasza

Lesz Lakers-Heat, Celtics-Raptors, Knicks-Bucks, Cavs-Wizards, Bulls-Mavs, vagy Suns-Portland, de a Warriorst, vagy a Brooklynt is megnézhetjük hajnalban. 

 

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 01:00

Mindkét csapat jó formában van, a Cavs négy, a Wizards pedig két meccset nyert egymás után, úgyhogy magabiztosan léphetnek pályára. A Cavsnél az azért baj, hogy Collin Sexton kidőlt, az eddigi parádés szezonrajtot kicsit megtörheti ez a sérülés, meglátjuk, hogy Rubio és Garland mennyire tud feljebb kapcsolni és többet vállalni a hátvéd kiesésével. A Washingtonnál ilyen baj nincs, ők egyben vannak, illetve akik sérültek, azok már régóta azok, de az eddig 7-3-at hozó rotáció tagjai most is pályára léphetnek. A hazai pálya azért nyilván a Clevelandet segíti, magas poszton érdekes is lesz látni, hogy mennyire tudják tartani magukat Kuzmáék (bár Markkanen és Love még nem bevethető), illetve hogy a Beal-Dinwiddie páros képes-e dominálni - érdekes, színvonalas meccsre van kilátás. 

 

Orlando Magic - Brooklyn Nets 01:00

Itt nyernie kellene a Netsnek, a vendégek legutóbb vereséget szenvedtek Chicagóban és megszakították a sikerszériájukat, de Orlandóban ismét ők az esélyesek annak ellenére, hogy már az idegenbeli túra negyedik állomásához érkeztek. A Magic legutóbb mondjuk pont megmutatta oroszlánkörmeit és megverte a fáradt Jazzt, ha azt a védekezést előhúzza most is, akkor lehet keresnivalója, de mindenképpen bravúrnak számítana, ha a Brooklynt is elkapná a gárda. A hazaiaknál továbbra is extra kell ehhez főleg Cole Anthonytól, de a többiektől is, míg a vendégeknél leginkább arra van szükség, hogy James Harden a tudásának megfelelően kosárlabdázzon és vállalhatóan triplázzanak. 

 

Boston Celtics - Toronto Raptors 01:30

Úgy tűnt, hogy a Boston elkapta a fonalat, de legutóbb dudaszóra kikapott a gárda a Mavstől, Jaylen Brownt pedig hetekre elvesztette, nélküle azért most is nagyon nehéz dolguk lesz. A Raptors a remek sikerszéria után belenézett két hazai vereségbe, de már visszakapta Pascal Siakamot és a játéka továbbra sem rossz, a Cavs ellen egy ponttal kapott ki, majd a Netstől kicsit jobban, de ettől még nincs rossz passzban. Mindkét csapat sokat pihenhetett, a Boston három, a Toronto két teljes napot hagyott ki, úgyhogy a fáradtság nem lehet faktor, a sérülések terén pedig az említett állapotok uralkodnak. Idén egyszer már nagyon simán nyert ebben a csarnokban a Raptors, most annyira sima siker azért nem várható, de jó esélyekkel érkeznek a kanadaiak - főleg, hogy a Celtics valamiért még mindig csak 0-3-ra áll otthon, vagyis nyeretlen...

 

New York Knicks - Milwaukee Bucks 01:30

A Milwaukee back-to-backet játszik, a zaklatott időszakát élő címvédő előző este a még nehezebb helyzetben lévő Sixers otthonában nyert, így most fáradtan érkezhet meg New Yorkba. A Knicks sem túl magabiztos mostanában, de legutóbb éppen Randle-ék is Phillyben nyertek, csak ők azóta pihenhettek egy napot és most otthon léphetnek pályára, ennyivel feltétlenül jobb szituációban vannak, ráadásul ők egészségesebbek is, mitn a Milwaukee. A felek egyébként öt napja találkoztak a Bucks csarnokában és akkor a New York nyert, úgyhogy az említett körülményekkel együtt most otthon is jó esélyei lesznek - a centerposzt kérdéses csak, Noel és Robinson is sérüléssel bajlódik. 

 

Houston Rockets - Detroit Pistons 01:30

A két csapat eddig 2-17-es mérleget hozott együtt, ez mindent elárul arról, hogy milyen színvonalra számíthatunk, nem ettől a meccstől kell várnunk a megváltást. A Detroit szokatlanul sokat, négy teljes napot pihent a találkozó előtt, otthon is játszhat, Cade Cunningham is javulgat, úgyhogy bizakodhatnak a motorvárosiak, míg a Rocketsnél lehet, hogy Kevin Porter Jr. nem tudja vállalni a játékot, az ő pályára lépése kérdéses - Gordon és House Jr. viszont elvileg ott lehet a parketten. Nehéz mit jósolni, két gyenge és nehezen tippelhető csapatról van szó, aki beletalál egy jó napba, az nyerhet, de talán jelenleg több faktor segíti a Detroitot, mint a Houstont. 

 

Chicago Bulls - Dallas Mavericks 02:00

Két remek csapatról van szó, egyaránt 7-3-mal állnak és bár játékban voltak hullámzásaik, de amíg az eredmények jönnek, addig nagy baj nincs - a Mavs egyébként éppen zsinórban hármat nyert, míg a Bulls két vereség után nagyon simán megverte a Brooklynt, ott ismét bizonyított. Sérültfronton egyik oldalon sincs változás, ez nem lesz faktor, kíváncsian várjuk, hogy Doncicék mire mennek a periméteren Zach LaVine-ékkel szemben. Támadásban alapvetően a Bullsnál azért több a fegyver, több helyről tudnak veszélyesek lenni, a Dallasnál még mindig nagyon Doncic-központúak akkor is, ha Brunson időnként már-már átveszi a szerepét. Jó meccs lehet ebből, a sztárok adottak, egészséges, jó formában lévő csapatokról beszélünk - a hazai pálya a Chicagót segíti, a Dallas eddig 2-2-t hozott idegenben. 

 

Memphis Grizzlies - Charlotte Hornets 02:00

A Charlotte komoly mélyrepülésben van, hiszen sorozatban ötször kapott ki, ezek során mindig kapott legalább 113 pontot és bár legutóbb csak hosszabbításban maradt alul a Lakersszel szemben, de akkor sem tudott jól védekezni - ráadásul az idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett a társaság, ez sem segít. A Memphis az utóbbi négy meccséből hármat is megnyert, ugyan nem igazán stabil az együttes, de otthon 4-1-et hozott eddig és összességében meggyőzőbb a Hornetsnél, úgyhogy ebben a helyzetben inkább Ja Moranték tűnnek esélyesnek. Támadásban továbbra is komoly potenciál van a Charlotte-ban, de amíg védekezésben nem ütik meg az elfogadható szintet Ballék, addig nem lesz sok sikerük - mondjuk ha most valahogy lassítani tudnák Morantet...

 

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 02:00

A Rockets-Pistonshoz hasonlóan ezt a meccset sem ajánlanánk kiemelésre, a Pels 1-10-zel konkrétan ligautolsó, sorozatban hétszer kapott ki, támadásban négy meccs óta nem jutott 100 dobott pont fölé, továbbra is tartalékos - eközben az OKC azért 3-6-ra áll, valamivel jobb és az utóbbi két meccsét megnyerte, de így sem számít élcsapatnak. Giddey-ék ráadásul idegenben csak 1-4-et hoztak eddig, tehát nem mondhatjuk, hogy túl acélos lenne a társaság vendégszereplése - ez egy esély a Pelsnek is arra, hogy kicsit kozmetikázza a mérlegét és a csapatmorált, de az OKC-nek is esély arra, hogy komoly győzelmi szériát építsen. 

 

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 02:30

Egyik csapat sincs túl jó formában, a Sacto meggyőzőbb volt, de az előző két meccsét elvesztette, méghozzá mindkettőt otthon, így utazik el most San Antonióba - ahol a hazaiak eddig csak 1-3-at hoztak. A texasiak egyébként is csak 3-7-es mérleget tudnak eddig felmutatni, támadásban nagyon limitált képességeik vannak, nagyon koncentrált, fegyelmezett játék kell tőlük ahhoz, hogy eredményesek tudjanak lenni. A Kingsben több a kreativitás és az olyan játékos, aki egyénileg döntő faktor tud lenni, de csapatként annyira mégsem stabilak, hogy egyértelmű favoritok legyenek - viszont ha playoffba akarnak jutni, akkor a Spurst nem lenne baj legyőzni...

 

Denver Nuggets - Indiana Pacers 03:00

Itt mindkét csapat felszálló ágban van, a Denver megnyerte az előző két meccsét, a Heat elleni magabiztos győzelem különosen impresszívre sikerült, míg a Pacers négyből három sikerrel érkezik meg a csarnokba, az idegenbeli túra harmadik állomásán. A Nuggetsnél továbbra is a védekezés a fő erősség, valamint Nikola Jokics idén is MVP-kaliberű játéka, de a klasszis center ezúttal nem léphet pályára eltiltás miatt, így pedig nagy kérdés, hogy támadásban hogyan fognak dolgozni - már azok a percek is problémásak voltak eddig, amikor Jokics pihent. A gondjaikat tetézi, hogy Michael Porter Jr. sincs, így gyakorlatilag nincs playmakerük, amit a kemény védekezés ellenére a több lábon álló és támadásban több fegyverrel operáló Indy kihasználhat - jó esélyeik lehetnek a sikerre a vendégeknek. 

 

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 03:00

A Portland back-to-backet játszik a Clippers elleni idegenbeli vereség után, ami azért elég sokat kivehetett a társaságból, mert végig futottak az eredmény után és csak az utolsó percekben maradtak alul. A Suns viszont pihentebben játszhat otthon, méghozzá sorozatban öt győzelem után, úgyhogy remek formában, nyugodtan fogadhatja ellenfelét, bár Ayton és Shamet nem játszhat, így valamelyest tartalékosak lesznek. Ideie lső találkozójukat Portlandben nagyon simá nyerte a Blazers, de most fordult a kocka, a Phoenix egy jó Booker-Paul párossal képes lehet visszavágni azért a pofonért. 

 

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 04:00

Itt egyértelmű favorit a GSW, a ligaelső sorozatban ötöt nyert, összességében 9-1-re áll, úgyhogy hazai pályán mindenképpen esélyes, főleg úgy, hogy a Wolves viszont zsinórban ötször kapott ki. A vendégek legutóbb azért javultak, D'Angelo Russell visszatért és kis híján megverték a Memphist, azzal a játékkal nem lennének teljesen reménytelenek most sem, de mindenképpen kell a három sztárjuk egyszerre hozott jó teljesítménye, különben a ligaelit védekezés ellen nem sokra mennek. Ráadásul a Curry-faktor még akkor is megverheti őket, ha egyébként csapatként jók - a kétszeres MVP legutóbb kerek 50 pontot gurított és ez bármikor benne van nála...

 

Los Angeles Lakers - Miami Heat 04:00

A Heatnek a meglepően sima denveri vereség után kellene javítani, de az eleinte ligaelső védekezés az utóbbi meccseken visszaesett és most tele vannak sérülttel: Adebayo, Tucker és Herro játéka is erősen kérdéses, Morris pedig biztosan nem lép pályára. A Lakers nincs jó formában, de legutóbb valahogy kiszenvedett egy győzelmet, valahogy nem akar összeállni a játék, hiába játszik egyszerre jól a Davis-Anthony-Westbrook trió és LeBron James nélkül nem igazán jönnek az eredmények. Mindkét csapatnak fontos lenne a siker, de bár eddig a Heat egészen más szintet képviselt, ha a sérültek nem tudnak játszani, akkor Butlerék is komoly bajba kerülnek és akkor inkább az otthon játszó LAL lehetne esélyesebb. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus