15 meccs jön hajnalban, minden NBA-csapat pályára lép

Jön az NBA-alapszakasz utolsó előtti játéknapja, mutatjuk a menetrendet és a tudnivalókat.

Néhány mérkőzés tét nélküli lesz már ezen a játéknapon, a Wizards-Bulls, a Celtics-Hornets, és a Trail Blazers-Rockets sem számít egyik csapatnak sem, de jó pár olyat is rendeznek, ahol igazából csak egyik fél "érdekelt", emiatt pedig egyértelműen esélyesnek számít.

A Mavs-Pistons és a Clippers-Jazz esetében is a hazaiaknak kell a győzelem, de megszakadni igazából már nekik sem kell: biztos, hogy LAC-Dallas párharcot rendeznek az első körben, már csak az a kérdés, hogy ki lesz pályaelőnyben - a Los Angeles egy mérkőzéssel vezet jelenleg, de a Mavs igazán ellenállhatatlan formában van.

Egyoldalú érdekeltséget jelent a Knicks-Nets, amelyre a hazaiak back-to-back érkeznek a Bostonban aratott győzelemből és még harcban vannak a második kiemelésért, úgyhogy nem hibázhatnak a városi riválissal szemben. Szintén csak egy csapatot érdekel a Miami-Toronto (a Heat még megpróbálna valamit javítani a playin-helyzetén), a Grizzlies-Lakers (a LAL a nyugati 8-10. helyen mozog) és a Minnesota-Atlanta (a Wolves a nyugati 1-3. helyen szeretne minél jobb pozícióba kerülni, nem hibázhat), illetve a Spurs-Nuggets (a Denvernek nincs más dolga, mint ezt és még egy kötelezőt behúzni a nyugati első helyért) is.

Lesznek viszont olyanok is, ahol mindkét együttesnek van még célja, és fontos lenne neki a győzelem, ezekre lesz érdemes igazán figyelni hajnalban. A Sixers-Magic rögtön ilyen, hiszen a Joel Embiid visszatérésével megtáltosodó hazaiak zsinórban hatot nyertek és van esélyük arra, hogy mégis egyenes ágon jussanak playoffba, ha most megverik az utóbbi két mérkőzését elveszítő Orlandót, akkor Paolo Bancheróékkal mindenképpen egálba kerülnek, az egymás elleni mérleg pedig mellettük szól, úgyhogy mindkét gárda számára kulcsmeccs lesz ez - a forma, a minőség és a hazai pálya is a Philly mellett szól, de nem véletlenül tart most előrébb a Magic...

A Cleveland-Indiana is ilyen meccs lesz, alig egy mérkőzés köztük a különbség a Cavs javára, vendégsiker esetén pozíciót, pozíciókat is bukhatnak az ohióiak, de ha nyernek, akkor az Indy kerülhet bejba és csúszhat ki a biztosan PO-csapatok közül a playinre kényszerülők közé, hiszen csak egy meccsel vezet a Sixers és kettővel a Miami előtt. A Pacers egyébként jó formában van, tízből hetet és háromból hármat nyert, a fontos mérkőzéseit behúzta, míg a Cleveland inkább csak botladozik továbbra is, az utóbbo tíz összecsapásából csak négyet húzott be.

Aztán számít még az OKC-Bucks, ami kiemelt rangadó lehet, bár Giannis Antetokounmpo nélkül azért ez a Milwaukee nyilván nem az a Milwaukee - ők a 2. kiemelésük megőrzéséért lépnek pályára, ugyanis ha kikapnak, a Knicks pedig nyer, akkor utolérik őket Jalen Brunsonék. A formájuk nem túl meggyőző, mondjuk az utóbbi két meccsüket behúzták, de a játékuk és a mentális erejük sem kellően stabil az utóbbi időszakban, ellentétben a Thunderrel, amely kimozogta a sérüléseit, és most már zsinórban hármat nyert, amellyel egálba került a nyugati 2-3. helyen. Most még az első kiemelés sem kizárt Chet Holmgrenéknek, akiknél mindenki bevethető, otthon játszhatnak, motiváltak, igazából inkább ők az esélyesek jelenleg...

És lesz még két olyan nyugati derbi, ami mindkét együttesnek számít. A GSW és a Pelicans is back-to-back érkezik egy-egy győzelemből, a Warriors azért kicsit próbált pihentetni, de úgy is nyert Portlandben, míg a New Orleans remek játékkal vette be Sacramentót és nyerte meg a kulcsmeccset, A vendégek a playoffba jutásért hajtanak, és Brandon Ingram nélkül is rátaláltak mostanában a helyes játékukra, míg a Warriors az elmúlt néhány hétben a liga egyik legjobb formában lévő csapatává vált, és bár biztosan playint játszik, de nem mindegy, hogy hogyan, jelenleg ugyanis a holtversenyes 8-10. helyen áll, itt még bármi történhet. Van esély Klay Thompson és Draymond Green játékára is a hazaiaknál, akik tényleg jó formában vannak, övék a pályaelőny ezen az estén, és talán egészségesebbek is, de a Pelicans most megint megmutatja az erejét az elmúlt meccseken, úgyhogy bármi elképzelhető.

Végül pedig lesz egy Kings-Suns, ami szintén fontos: a Sacto pocsék formában van, kiegyensúlyozatlan, és rosszul védekezik, így ha most is kikap, akkor akár 10. is lehet Nyugaton, míg a Phoenix szintén elvesztette a fonalat az elmúlt találkozókon, és végül csak a sztárjait széthajtva, a végén fordítva tudta legyűrni a Clippers B-t legutóbb. Egyik fél sincs jó passzban, de a Suns egy fokkal pihentebb, hiszen nem b2b érkezik, és védekezni jobban tud, mint a Sacto - Devin Bookerék jelenleg a Pelicanst célozzák, de ha kikapnak, riválisuk pedig nyer, akkor biztosan playint játszanak.

A menetrend:

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 01:00
Washington Wizards - Chicago Bulls 01:00
Boston Celtics - Charlotte Hornets 01:30
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 01:30
New York Knicks - Brooklyn Nets 01:30
Miami Heat - Toronto Raptors 02:00
Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 02:00
Minnesota Timberwolves - Atlanta Hawks 02:00
Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks 02:00
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 02:00
Dallas Mavericks - Detroit Pistons 02:30
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 04:00
Portland Trail Blazers - Houston Rockets 04:00
Los Angeles Clippers - Utah Jazz 04:30
Sacramento Kings - Phoenix Suns 04:30

 

A játéknap előtti tabella itt megtekinthető!

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus