17:00-kor kezdődik a játéknap, 20:30-tól Sixers-Pacers a Sport TV-n

San Antonióba látogat a Milwaukee, kötelező előtt a GSW, idegenben meccsel a Toronto és a Houston is, 17:00-kor pedig egy Bulls-Pistonsszal veszi kezdetét a program.

 

Detroit Pistons - Chicago Bulls 17:00

Két napja kiváló meccset vívtak a felek, ahol a Bulls egy remek első, a Pistons pedig egy remek második félidőt produkált és végül Andre Drummondék győzni tudtak idegenben - óriásit hajtottak érte, most pedig otthon még inkább nekik áll a zászló. Persze arra azért az a meccs is rávilágított, hogy a Chicagót komolyan kell venni és Porterékben még lehet is annál több, mint amit ott mutattak, nagyon frusztráltak voltak a gyenge második félidejük miatt, Jim Boylen vezetőedző pedig azt mondta, hogy tanulniuk kell ebből. A Detroit remek formában van, de fizikálisan is megérzik a nagy menetelést, Blake Griffin legutóbb már elég nehezen bírta a gyűrődést, Reggie Jackson pedig lehet, hogy nem is tud játszani, meglátjuk, hogy mennyire tudtak felfrissülni azóta. Szintén faktor lehet a korai kezdési időpont, ami általában a hazai csapatoknak szokott kisebb gondot jelenteni.

Miami Heat - Toronto Raptors 20:30

A Miaminak nagyon fontos lenne a győzelem megint, zsinórban négy siker után ismét ott vannak egy playoff-helyen, de ebből most ki kell hozniuk, amit lehet. A Toronto két vereség után legutóbb nyerni tudott a Pelicans otthonában, most viszont Kawhi Leonard megint pihenőt kap, nem fog játszani, úgyhogy nem lesz könnyű dolguk a rotációt és a kémiát kicsit még kereső vendégeknek. Az nem kérdés, hogy jobb csapat a Raptors, még Leonard nélkül is, de a Heat most lendületben van, a korábbiakkal ellentétben gyakorlatilag teljes a kerete, úgyhogy otthon minden esélye meglehet a győzelemre - ebben a csarnokban egyszer már nagyon megszorították idén a Torontót Wade-ék.

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 20:30 (Sport 2)

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, a keleti negyedik fogadja a harmadikat és óriási jelentősége van a találkozónak: egyrészt ha nyer a Philly, akkor utoléri a Pacerst, másrészt a nagy lendülettel rohamozó Boston támadását is vissza kell vernie, mert ha kikap, akkor viszont a Celticcsel kerül egálba. Ben Simmonsék az előző négy meccsükből hármat is elvesztettek, nem játszanak rosszul, de Joel Embiid nélkül nem is az igaziak, márpedig a center visszatérése most is csak kérdéses és ennyi kihagyott idő után valószínűleg akkor sem lenne bombaformában, ha pályára lépne. Az Indiana is lassulni látszik, hatból négyet buktak Collisonék, úgyhogy nekik is nagyon sokat jelentene most egy siker, de ők viszont Domantas Sabonist nélkülözik egy ideje és lehet, hogy most sem játszik még - edzett már, de nem biztos, hogy pályára is lép. Tyreke Evans játéka is kérdéses, úgyhogy elég nehéz jósolni, az Indy védekezése nagyon kemény feladat elé állíthatja a kintről mérsékelten eredményes és az agresszív játék ellen kevésbé üzembiztos Phillyt, de a vendégek sem elég magabiztosak mostanában és ebben bizony a harmatos támadójáték mellett a védekezés is benne van. Érdekesség: a két csapat idei három meccsét mindig az aktuális vendégek nyerték.

Atlanta Hawks - New Orleans Pelicans 23:00

Az Atlanta back-to-backet játszik, miután egy egylabdás meccset vesztett el előző este a Nets ellen annak ellenére, hogy óriási teljesítményt nyújtott a Trae Young-John Collins kettős, meglátjuk, hogy mennyit vett ki ez a mérkőzés az együttesből. A Pels pihentebb, de Jrue Holidayt nélkülözi, Anthony Davis és Jahlil Okafor játéka is kérdéses és legutóbb már látszott, hogy Holiday hiánya már talán sok, úgyhogy náluk is kérdés, hogy mivel rukkolnak elő. Gyakorlatilag tét nélküli mérkőzés, mindkét fél csak a becsületéért küzd már.

Memphis Grizzlies - Orlando Magic 23:00

Ez jó meccsnek ígérkezik, a Memphis kifejezetten jó formában van a cserék ellenére, jó a hangulat, jó a játék, megvan a lendület, úgyhogy hatból négyet nyert is a gárda és otthon a Magic ellen is minden esélye meglehet a sikerre. Az Orlando a playoffért áll nagy harcban, de a remek széria már a múlté, két idegenbeli vereség után legutóbb a Mavericks ellen sem volt igazán jó a csapat, Gordonék el is mondták, hogy akaratban, hozzáállásban javulniuk kell ahhoz képest. A Grizzlies ellen biztos, hogy csak 100%-os koncentrációval lesz esélyük, a Valanciunas-Noah páros megdolgozhatja Vucsevicset, a kinti playmakerek pedig a Conley-Bradley párosba ütközhetnek és ha jól védekeznek a hazaiak, akkor kontrollálhatják a derbit. Alapvetően itt nem számíthatunk sok pontra, de a Magic számára létfontosságú a győzelem, a Memphis pedig büszkeségből hajt minden meccsen, úgyhogy azért lesz mit nézni.

Dallas Mavericks - Houston Rockets 00:00

A Rockets jelenleg a liga legjobb formában lévő csapata, zsinórban hét győzelmet aratott Mike D'Antoni alakulata, a keleti élcsapatok is esélytelenek voltak James Hardenék ellen, úgyhogy Dallasba is masszív favoritként érkeznek meg. Főleg úgy, hogy a Mavs egyébként tízből kilenc meccset elvesztett és a hazai pályán kívül másban nem nagyon bízhat, villanásaik voltak csak az utóbbi hetekben és bár idén már kétszer is megverték a Houstont, az most óriási bravúrként hatna, ha ismét megtennék. Egy dolog szólhat közbe, James Harden kisebb sérülése, de a hírek szerint nincs nagy gond, kezelik és úgy fest, hogy vállalni tudja a játékot.

Minnesota Timberwolves - New York Knicks 1:00

Itt mindkét csapat back-to-backet játszik, a Minnesota helyzetét viszont pluszban még két dolog nehezíti: egyrészt a hosszabbítás miatt még fáradtabbak, mint egy átlagos back-to-back esetében, másrészt Karl-Anthony Towns megsérült, úgyhogy legjobb játékosukat nélkülözniük kell. Előző este Andrew Wiggins sem tudott játszani, meglátjuk, hogy Towns kiesése miatt erőltetik-e az ő játékát, igazából túl nagy értelme nincs, hiszen hat meccsre vannak a playofftól és teljes kerettel sincsenek a riválisok szintjén. A Knicks ellen egyébként akármilyen állapotban is benne lehet a győzelem, a vendégek sorozatban ötször kaptak ki és bár előző este a Kings ellen partiban voltak, összességében jelenleg ők a liga leggyengébbjei és nemcsak a mérleg alapján.

San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 1:00

A Milwaukee back-to-back lép pályára és bár a játékperceket tekintve kaptak némi extra pihenőt Giannis Antetokounmpóék, a második félidőben komoly színvonalon kellett kosárlabdázniuk ahhoz, hogy legyűrjék a Charlotte-ot, úgyhogy ezt a meccset azért megérezhetik most. Ráadásul a Spurs otthonában pokolan nehéz nyerni, Aldridge-ék mostanában kiválóan védekeznek, zsinórban négy meccset nyertek, hazai pályán megverték az OKC-t és a Denvert is, most a fáradtabb Bucks ellen is minden esélyük meglehet a sikerre. Rudy Gay játéka mondjuk betegség miatt kérdéses, ha nem tud pályára lépni, azt megérezhetik, de ha a White-DeRozan-Aldridge páros hozza magát, a kinti dobók nem fognak ki rossz napot, akkor a triplákat kissé feladó Bucks ellen bőven lesz keresnivalójuk - a vendégek nincsenek igazán kirobbanó formában, de csak magukhoz képest, hiszen már ötven győzelemnél járnak.

Golden State Warriors - Phoenix Suns 1:30

Ez abszolút kötelező a Warriors számára, a Suns back-to-backet játszik és bár volt egy hármas győzelmi szériája, előző este nem sok esélye volt Portlandben még akkor sem, ha a végeredményt az utolsó percekben mégis szorossá tette. A Warriors egy hullámvölgyet követően legutóbb már emlékeztetett saját magára és megnyerte a Denver elleni rangadót, méghozzá magabiztosan, Klay Thompson is visszatért, nincs sérültje a gárdának és ha ugyanolyan éles lesz most is, akkor nem lehet kérdés a győzelme - nagyon lazázni viszont azért nem lehet, ezt Portlandben is bizonyította a Phoenix.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus