18:00-kor kezd az NBA, hajnalban Nets-Bucks rangadó

A GSw-t fogadja a a Lakers, Oladipo debütálhat a Houstonban, már magyar idő szerint este is több meccset rendeznek - mutatjuk a programot. 

New York Knicks - Orlando Magic 18:00

A Knicks a Bostonban aratott kiütéses győzelem után magabiztosan léphet pályára a pocsék formában lévő Magic ellen, hiszen míg a hazaiak ugyan fáradtabbak, de saját csarnokuk mellett a nagy siker miatti önbizalomnövekedés is segítheti őket, addig a vendégek zsinórban ötször kaptak ki és abszolút gyenge formában vannak. A New York eddig jobb csapat volt, de a vereségszéria nyilván nem véletlenül alakult ki, a fő kérdés az, hogy a Celtics legyőzésével tényleg kijöttek-e ebből Julius Randle-ék - illetve az, hogy a legutóbb már javuló Orlando képes-e összeszedni magát. A Magicnél az előző meccsen már legalább a támadójáték összeállt, de a védekezés még mindig nem, márpedig anélkül ez a Knicks nehezen lesz verhető...

Atlanta Hawks - Minnesota Timberwolves 20:30

Egyik csapat sincs jó passzban, a Wolvesnál halasztottak is meccset, Towns, Rubio, Hernangomez és Layman pedig most sem bevethető, így kell megküzdeniük a Hawksszal. A hazaiak viszont még ennél is tartalékosabbak a sérüléseik miatt, ráadásul gyakorlatilag a liga egyik legrosszabb formában lévő csapatáról beszélünk, a húzóemberek gyengén játszanak, a rotáció szétesett a hiányzók miatt, semmi sincsen rendben - mindkét fél valamelyest a padlón van, meglátjuk, hogy ki tud ebből kievickélni. 

Miami Heat - Detroit Pistons 21:00

A felek két napja találkoztak, akkor a Pistons nagyon simán kihasználta a szedett-vedett kerettel kiálló Miamit, amelynél Butler, Leonard és Bradley még most is biztosan hiányozni fog, Herro visszatérésére viszont van esély. A Detroit legutóbb nagyon egyben volt, Jerami Granték sosem adják magukat olcsón és az a győzelem adhatott nekik annyi önbizalmat, hogy most is bátran lépjenek pályára - a Heat nagyon mélyen van, a koronavírus előtt sem játszott jól, az pedig érthetően a meglévő dolgokat is szétbombázta. Ezek után nehéz jósolni, de lassan azért a floridaiaknak is össze kell szedniük magukat, több más csapat is birkózik a vírussal...

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 21:00

Egyik csapat sincs rossz formában, volt jobb időszakuk, aztán az utóbbi meccseken kicsit billegtek a dolgaik, de a Portlandnél az a lényeg, hogy nincs Jusuf Nurkic és nélküle kell szerepelni - legutóbb a szétesett Atlanta ellen kimozogták a dolgot, de LaMarcus Aldridge-ék ellen már lehetnek gondok magas poszton. Kérdés, hogy Lillardék mit tudnak ellensúlyozni a periméteren, de komoly baj, hogy CJ McCollum sem fog játszani, ő is sérült, úgyhogy most az említett Lillard eléggé egyedül maradt - várjuk Anthony, Trent, Covington, vagy bárki más előlépését, különben a Spurs még idegenben is jó eséllyel pályázhat a győzelemre. 

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 23:00

A Grizzliesnek elhalasztották egy meccset, de a gárda így is elkapta a fonalat, legutóbb legyőzte a Phillyt és visszatérhetett Ja Morant, úgyhogy újult erővel vághat neki a szezon folytatásának a zsinórban négyet nyerő gárda. Azzal a játékkal és védekezéssel most is lehet keresnivalójuk a hazaiaknak, a Suns az utóbbi öt meccséből hármat elvesztett és most már zsinórban három összecsapását kellett elhalasztani, úgyhogy kérdéses, hogy milyen formában lesznek Bookerék. Hogy ki játszhat náluk, azt sem tudjuk, Saric a protokoll miatt biztosan nem lesz, de a többieket nem nagyon árulták még el - akárhogy is, a ritmusból biztosan kiestek, a Memphis jó formában van, igaz, Jonas Valanciunasra most nem számíthat szintén a protokoll miatt. 

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 01:30

Ez lesz a játéknap talán legérdekesebb rangadója, hiszen a Bucks idő közben felegerészte magát a keleti első helyre, a Brooklynnál viszont bemutatkozott James Harden, méghozzá parádés játékkal, úgyhogy két olyan csapat feszül majd egymásnak, amely bajnok akar lenni. A Netsnél nyilván még nem állt össze minden, a Harden-Durant páros elsőre ugyan elég volt, de ez most egy egészen más feladat lesz, ráadásul Holiday, Middleton és Antetokounmpo révén azért a védők meg is vannak rájuk - a Milwaukee nyilván jobban egyben van, mostanában meg is indult felfelé, sérültje sincs, úgyhogy Giannisék elvileg nem nagyon panaszkodhatnak semmire. Érdekes lesz látni a feleket egymás ellen, illetve az is kérdés, hogy mi lesz Kyrie Irvinggel, aki elvileg most már visszatérhet, hivatalosan kérdéses a játéka - ha ott lesz a parketten, akkor összeáll a Brooklyn nagy hármasa. 

Toronto Raptors - Dallas Mavericks 01:30

A Toronto két nagyon fontos győzelemmel stabilizálta magát, míg a Dallas back-to-backet játszik a Chicago elleni hazai blama után, meglátjuk, hogy Luka Doncicék mennyire szedik ebből össze magukat. A szlovén zseni formájára nem lehet panasz, Kristaps Porzingis is "készül", de a dobása még nem az igazi, a többiek viszont legutóbb gyengék voltak, ráadásul most fáradtak lesznek, ráadásul a back-to-back miatt lehet, hogy mondjuk Porzingis nem is fog játszani. A COVID miatt sok a hiányzójuk, Hardaway Jr. meg is sérült, ehhez képest a Raptorsnál semmi gond, ott a kérdés csak az, hogy tényleg rátaláltak-e valamire és elindulnak felfelé, vagy csak fellángolás volt a Charlotte elleni két meccse. 

Chicago Bulls - Houston Rockets 02:00

Itt a Chicago játszik back-to-backet a dallasi siker után, végre lezárta a gárda a vereségszériát és az idegenbeli túrát is, de most azért még elég fáradt lehet majd mindezek után. A Houston egy szép győzelem után legutóbb már kikapott San Antonióban és érdekes lesz most a kerete: elvileg Wall és House Jr. biztosan nem játszik, Gordon és Cousins viszont igen, Victor Oladipo pedig elvileg játszhat, bemutatkozhat a csapatnál. Meglátjuk, hogy ez a hátvédsor hogyan fog dolgozni és hogy mennyire lesz "káosz" a játékuk, mert a Chicago a gyengébb mérleg ellenére nagyon jó csapat volt mostanában és ha LaVine-ék kicsit javulnak még otthon, akkor minden esélyük meglesz a sikerre. 

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 04:00

Itt természetesen a Lakers a favorit, a címvédő vezeti a ligát, stabilan menetel, hozza a győzelmeit és midnezt úgy, hogy tartalékol is, amikor csak lehet - sérültje nincs, elvileg mindenki bevethető. A Warriors egy jobb időszak után az előző két meccsét elvesztette, támadásban mindkétszer gyengébb volt, meglátjuk, hogy most mit mutat az együttes, amely eddig természetesen elég ingadozóan játszott - az viszont biztos, hogy Steph Curryben bármikor benne van a mágia, ezt idén is láttuk már. Nekik sincs újabb sérültjük, a meglévő keretet lehet építgetni, belül Greennek és Wisemannek kell birkóznia Davisszel, Wiggins és Oubre megmutathatja, hogy tud védekezni James ellen, elöl pedig Currytől várják a csodát - meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, de ahogy kezdtük is, természetesen a Los Angeles magabiztos győzelme a papírforma. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus