18:00-kor kezdődik az NBA karácsonyi játéknapja

Lesz Rockets-Thunder, Celtics-Sixers és Warriors-Lakers is, nézzük, hogy mit várhatunk ettől a játéknaptól.

 

New York Knicks - Milwaukee Bucks 18:00

Egy olyan meccsel kezdődik a játéknap, ahol papíron egyértelműek az erőviszonyok, hiszen a Bucks a liga második legjobb mérlegével bír, míg a Knicks az előző tíz meccséből kilencet elvesztett. A Milwaukee ráadásul el sem kényelmesedhet igazán, mert legutóbb kapott egy kellemetlen pofont Miamiban, ami után elég frusztráltak voltak Giannis Antetokounmpóék, úgyhogy most biztosan bizonyítani akarnak, ehhez pedig meg is van mindenük - nincs olyan tényező a hazai pályát leszámítva, ami a New York mellett szólna, Brogdon játszhat, más fontos sérültjük nincs. Az figyelmeztető jel lehet, hogy ebben a csarnokban idén egyszer már kikaptak, de ha nem ragadja el őket a karácsonyi vacsora és 100%-ig odateszik magukat, akkor hozniuk kell a kötelezőt. 

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 21:00

Ez viszont már komoly rangadó lesz, akárhogy is nézzük. A Rockets eddig jóval gyengébb szezont fut, mint az OKC, de Harden most már jó ideje MVP-formában van, az elmúlt hét meccsükből csak egyszer, Miamiban kaptak ki egy kosárral, a többit megnyerték, legutóbb pedig már Chris Paul nélkül győzték le a San Antoniót. A Thunder masszívabb, ligaelső védekezést mutat be, Paul George szenzációs formában játszik, de legutóbb belefutottak egy hazai bakiba a Minnesota ellen, úgyhogy lenne min javítaniuk, főleg hogy a nyugati első helyért vannak harcban. A hazaiaknál már elvileg játszani fog a frissen leigazolt Austin Rivers, hogy Chris Paul helyén ne legyen akkora űr a szerkezetben, de az biztos, hogy így is félelmetes teher lesz megint Hardenen, akinek meg kell küzdenie Westbrookkal is, lehet hogy a pálya mindkét oldalán. Nagy meccsre számíthatunk, idei első találkozásukat otthon 98-80-ra nyerte a Thunder, de azóta a Rockets azért feljebb tudott kapcsolni és bár CP3 biztos, hogy nagyon hiányozni fog nekik, otthon így is bármire képesek lehetnek. Egy apróság: az OKC elvileg a liga egyik legjobb tripla elleni védekezését mutatja be, míg a Rockets játéka természetesen továbbra is főleg a távoli dobásokra épül.

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 23:30 (Sport 1)

Egy hamisítatlan keleti rangadó is szerepel a kínálatban két olyan csapattal, amelyeket sokan a konferencia megnyerésére is nagy esélyesnek tartanak és amelyek tavaly már egymásnak feszültek a rájátszásban - parázs csatára lehet számítani. Még a szezon elején találkoztak egymással és akkor 105-87-re győzött a Boston, Joel Embiid pedig úgy fogalmazott, hogy nincs szó rivalizálásról, mert a Celtics mindig megveri őket - most mindenképpen változtatni szeretnének ezen. Alapvetően jobb formában is vannak ellenfelüknél, de egyrészt idegenben csak 6-9-re állnak, másrészt a Boston legutóbb visszakapta már Al Horfordot és Marcus Morris is játszhatott, úgyhogy már csak Aron Baynes hiányzik, így pedig a szerkezeti problémájuk kevésbé került előtérbe - ezzel együtt kulcsfontosságú lesz, hogy Horford mennyit játszik és hogy hogyan tudja, vagy tudják limitálni a festékben Embiidet. A tavalyi PO-párharchoz és az idei első meccshez képest egy Jimmy Butlerrel azért bővült a Philly repertoárja, de ami a védekezést illeti, még mindig nincs egy szinten a két csapat, ez és a hazai pálya abszolút a Celtics mellett szól.

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 2:00 (Sport 1)

Ez is kiemelt rangadó lesz, bár egyik csapat sincs most kirobbanó formában, de azért a címvédő és az utóbbi években legnagyobb ellenfelének számító LeBron James találkozása mindenképpen kiemelendő esemény. A Warriors jelenleg első-második, a Lakers pedig negyedik Nyugaton, de a hazaiak magukhoz képest egyáltalán nem villognak és kicsit nehézkesen hozzák a meccseiket, ha egyáltalán hozzák, míg a LAL az előző négy összecsapásából hármat is elveszített, nincs minden rendben a vendégeknél. Jamesék ráadásul idegenben csak 7-8-ra állnak, míg a GSW otthon azért 15-3-ra, ebben a tekintetben elég éles a kontraszt, márpedig ha a Los Angeles kikap, lehet, hogy rögtön két helyet is visszacsúszik a tabellán. Pedig a papírforma inkább ezt jósolja, a Golden State-nél csak a hosszú időre kidőlt Cousins és Jones nem bevethető, míg a Lakersnél ötös poszton lehetnek gondok, hiszen McGee ezúttal sem játszhat, de Chandler pályára lépése is kérdéses.

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 4:30

Ennek a meccsnek az az apropója, hogy alig négy napja találkoztak egymással a felek és akkor komoly meglepetésre 30 ponttal győzött Portlandben a Jazz, pedig otthon nagyon erősnek számít a Blazers - Lillardék azóta hosszabbításban megverték a Dallast, míg Mitchellék kikaptak az OKC-től, de egy nappal többet készülhettek erre a találkozóra. Megjósolhatatlan, hogy itt mi fog történni, mindkét csapat elég ingadozó teljesítményre képes és bár összességében stabilabb volt az elmúlt időszakban a Portland, az a Jazz elleni pofon is elég váratlan volt, ráadásul idegenben egyébként is csak 6-9-et hozott eddig a társaság - igaz, a Utah esetében sem feltétlenül előny a hazai pálya, alig 6-7-es mérleget produkáltak eddig otthon Gobert-ék. Számottevő sérült egyik oldalon sincs, az előzetes információk alapján ez nem lesz befolyásoló tényező.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus