18:00-kor kezdődik az NBA-játéknap, hajnalban Lakers-Celtics

A Sport TV is közvetít, pályán a Bucks és a Blazers is - nézzük, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

 

New York Knicks - Sacramento Kings 18:00 (20:30-tól Sport 2)

Európai idő szerint is korán rendezik a találkozót, ami okozhat némi zavart a csapatoknál, meglátjuk, hogy melyik fél tud jobban alkalmazkodni a szokatlan kezdési időponthoz. Az esélyes természetesen a Kings, de a vendégcsapatnak már egyre haloványabb az esélye a rájátszásra, a többiek bombaformában vannak, míg Hieldék egyáltalán nem, az elmúlt öt találkozójukból négyet is elvesztettek, így jelentősen megnőtt a hátrányuk. Viszont éppen emiatt nem hibázhatnak a ligautolsó ellen, a Knicksnek ugyan volt egy jobb periódusa (egy-két meccs), de az előző négy összecsapását zsinórban elbukta és jelenleg a hazai pályán kívül semmi sem szól DeAndre Jordanék mellett.

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 1:00

Ez izgalmas találkozó lehet, a Nets két hazai győzelemmel javította az előtte elszenvedett vereségeket, de a Mavs és a Cavs ellen is kötelező volt a siker, a Hawks jelenleg azért mindkét említettnél jobb csapat, főleg úgy, hogy otthon fogadhatja a Brooklynt. Trae Youngék ugyan elbukták az előző két meccsüket, de Miamiban és a Spurs ellen sem voltak rosszak, bár Dedmonra most sem számíthatnak, amit azért megérezhetnek. Mindenesetre egy jó dobóformával a Young-Collins duó akár elég is lehet a hazai sikerhez, ha a Nets nem pörög fel igazán, legutóbb Spencer Dinwiddie extrája kellett nekik a sikerhez a Clevelanddel szemben, meglátjuk, hogy mennyire érzik létfontosságúnak ezt az összecsapást - fél meccsel becsúsztak a Pistons mögé, úgyhogy azért jó lenne nekik a győzelem...

Minnesota Timberwolves - Washington Wizards 2:00

Itt a Washington back-to-backet játszik, a fővárosiak előző este kikaptak Charlotte-ban, méghozzá nem is túl jó játékkal, ezzel újabb lépéssel távolodtak a playofftól, most pedig fáradtan kellene lenyomniuk az otthon egyébként jónak számító Minnesotát. Townsék rájátszása is elment már, bár matematikailag még él a reményük, de otthon azért sok mindenre képesek, ahogy azt nemrég a Thunder ellen is bizonyították - náluk a fő kérdés a védekezés, mert abban komoly problémákkal küzdenek. Ez viszont a Wizardsra is igaz, ráadásul most a Wolves a pihentebb, a hazai pálya is segíti, úgyhogy minden esélye megvan egy győzelemre - óriási tétje azért nincs már ennek az összecsapásnak.

Los Angeles Lakers - Boston Celtics 2:30

Mondhatnánk, hogy ez a játéknap rangadója, de ez inkább csak a hírverést tekintve igaz, mert a Lakers jelenleg olyan zuhanórepülésben van, amiben aligha áll meg a szezon végéig - LeBron Jamest már perclimitre is tették, a kisebb sérültjeiket sem fogják erőltetni, hiszen elúszott számukra a playoff. Emiatt a hangulat is pocsék most a csapatnál, a túloldalon pedig az a Boston érkezik, amely ugyan szintén sok rossz meccset játszott idén, de ezt az idegenbeli túrát most parádésan, back-to-back győzelemmel kezdte, ráadásul a Philly botlásai miatt hirtelen rá is eshet riválisa nyakára a tabellán. Éppen ezért most kötelező a győzelem Irvingék számára, ráadásul otthon volt már egy fájó vereségük a Lakers ellen idén, úgyhogy van miért visszavágni, illetve persze egy Lakers-Celtics mindig komoly presztízst jelent - meglátjuk, hogy a hazaiak hogyan állnak ehhez a kérdéshez. Ami a sérülteket illeti, Kyrie Irving 100%-on edzett és játszani fog ezen a meccsen a vendégeknél, míg a hazaiaknál Chandler és Ball biztosan hiányzik, Kuzma, Ingram és Stephenson játéka pedig kérdéses.

Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 3:00

A Charlotte back-to-backet játszik a Wizards elleni fontos győzelem másnapján és ebben a back-to-backben ezzel le is tudta a lényegi kérdést, Milwaukee-ban hatalmas bravúr lenne a győzelem Kemba Walkeréktől - igaz, fontosnak fontos lenne nyerni, mert nagyon éles a harc a keleti rájátszásért. A két vereség és a rövid pihenő után a listavezető Bucks viszont legutóbb már nem adott esélyt a Pacersnek, most otthon, (szinte) teljes kerettel, pihentebben komoly blama lenne, ha kikapna a gárda, bár a Raptorsszal szembeni előny éppen elbírhat még egy-egy betlit, de az nem jelenti azt, hogy "kötelező" elveszteni a simának tűnő meccseket. Csak a hozzáállás állíthatja meg most Antetokounmpóékat, ha megfelelő fordulatszámon fognak játszani, akkor minden mellettük szól. Igaz, egyszer Charlotte-ban kikaptak már idén...

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 4:00

Ez pedig a Portland számára kötelező, Damien Lillardék legutóbb nem bírtak a most már mumusnak tűnő OKC-vel, így ismét csak ötödikek Nyugaton, úgyhogy a kiváló formájuk után becsúszó két vereség miatt most mindenképpen javítaniuk kellene. A Suns ugyan jó formában van (zsinórban hármat, ötből négyet nyert), de azért idegenben más a helyzet és ha nyerni tudnának Portlandben is Devin Bookerék, akkor az nagyon komoly meglepetés lenne még így is. Ezzel együtt a hazaiaknak azért vigyázni kell, oda kell magukat tenni, mert a Phoenix oda már eljutott jelenleg, hogy ha lebecsülik, akkor tud kellemetlen meglepetést okozni, támadásban abszolút megvan a győzelemhez szükséges tűzereje, de ha Nurkicék összerakják a korábban sokszor látott jó védekezésüket, akkor kontrollálhatják a játékot és a meccs alakulását.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus