18:00-kor tálalja a vacsorát az NBA, három meccset ad a Sport TV

Ugyan a koronavírus és a karanténhelyzet jelentősen befolyásolja a karácsonyi NBA-menüt, de így is érdemes lesz nézni a mai kínálatot. 

New York Knicks - Atlanta Hawks 18:00

Mindkét csapatot erősen sújtja a koronavírus és mindkettő abszolút tartalékos lesz ezen az estén is: a New Yorknál Rose, Quickley, McBride, Knox és Noel, míg a Hawksnál Young, Capela, Huerter, Gallinari, Williams, Luwawu-Cabarrot, Huerter, Hill, Cooper és most már a legutóbb kezdő Okongwu is kidőlt. Mindez azt jelenti, hogy ha Wright és Reddish kisebb sérülését rendezik, akkor pont nyolc emberrel tud kiállni a vendégcsapat és a hírek szerint minden törekvés ebbe az irányba mutat, a liga nagyon nem szeretné, ha karácsonyi meccset kellene elhalasztani. Az erőviszonyok ennek ellenére is megjósolhatatlanok, mert a Hawks például legutóbb tartalékosan is bravúrt mutatott be a Sixers ellen, úgyhogy bár a Knicks papíron most jóval egészségesebb, hiszen a húzóemberei közül Randle, Fournier és a bombaformában lévő Walker is bevethető, ráadásul Barrett is újra edzhetett már tegnap, de mégsem vehetjük automatikusan biztosra a hazai sikert. 

Frissítés: Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be arról, hogy Capela kikerült a protokoll alól és a tervek szerint játszani is fog.

 

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 20:30 (Sport 1)

Ezt a meccset is a koronavírus határozza meg, hiszen a Celticsnél tovább gyűrűzött a járvány és most konkrétan 12 emberük van a protokoll alatt, bár közülük csak nyolcra írta azt a csapat, hogy nem játszik, négy esetében kérdéses a pályára lépés. A vendégek tulajdonképpen minimumlétszámon vannak és az a kérdés, hogy ki tudnak-e állni, de a liga nyilván itt is azt szorgalmazza minden lehetséges módon, hogy ez sikerüljön. Ezzel szemben a Bucks helyzete már sokkal jobb, a címvédő az utóbbi két meccsét meg is nyerte a kiegészülőben lévő keretével, most pedig már Giannis Antetokounmpo is szabadult a karanténból, a kérdés az, hogy ennyi kimaradt edzés után pályára küldik-e őket ezen az estén. Az esélyek így azért mindenképpen a Milwaukee mellett szólnak, bár a bostoni rotáció "eleje" nagyjából meglehet (Tatum, Brown, Robert Williams és Smart is játszhat, ha minden igaz, bár utóbbi sérüléssel bajlódik), de annyira rövid a keret, hogy óriási bravúr lenne most egy vendégsiker.

 

Phoenix Suns - Golden State Warriors 23:00 (Sport 1)

A csúcsrangadón sem lesznek egyenlőek a feltételek, a nagy formában lévő hazaiaknál már visszatért és vissza is rázódott Devin Booker, csak a hosszú időre kidőlt Saric-Kaminsky párosra nem számíthatnak, míg a vendégeknél a Thompson-Wiseman duó mellett két kezdő, Poole és Wiggins, illetve két fontos csere, Lee és Iguodala játékát sem vethetik be - most már Moses Moody is kidőlt, de ő azért kevésbé számít. A hírek szerint egyébként az említettek közül Iguodala és Poole visszatérésére van minimális esély, de akárhogy is, mindenképpen a Suns lesz előnyben, amely ráadásul sorozatban 15 hazai meccset nyert meg és gyakorlatilag minden mellette szól. Ez a két csapat eddig kiemelkedik az idei mezőnyből, így a színvonal persze ezzel együtt is garantált, mindkét eddigi meccsükön remek védekezéseket láttunk és úgy állnak 1-1-re, hogy egyszer már mindketten érvényesíteni tudták az akaratukat. Most mindenképpen a Phoenix a favorit, a GSW győzelme ebben a felállásban, idegenben komoly bravúr lenne, de sose írjuk le Steph Curryt és a Warriorst...

 

Los Angeles Lakers - Brooklyn Nets 02:00 (Sport 1)

A Brooklyn most már egy hete nem lépett pályára, hiszen több meccsét is halasztani kellett, sőt, már az utolsó, Magic elleni vereség idején is tartalékjátékosokkal állt ki, így annak sem volt már értelme. Most végre újra van nyolc bevethető embere Steve Nash-nek, James Harden, James Johnson, vagy Bruce Brown például már szabadult, így bár Kevin Durant és még sokan mások nem lesznek elérhetők (ahogy Kyrie Irving sem), de legalább már egy minimumkerettel ott tudnak lenni a meccsen. A Lakers sincs sokkal jobb helyzetben, az arany-lilák padlón vannak, LeBron James remeklése ellenére sorra gyűjtik a vereségeket a megtépázott keretükkel és James szerint az ok már nem is a szűk létszám (a jelenlegi ligaátlaghoz képest még annyira nem is szűk az, bár most ők is igazoltak tíznapos szerződéseket), hanem az, hogy egyszerűen nincs chemistry, össze-vissza lépked pályára mindenki, semmi folyamatosság nincs náluk. Így meglehetősen nehéz jósolni, két nehéz helyzetben lévő csapat feszül majd egymásnak és igazából fogalmunk sincs, hogy melyikük milyen állapotban lesz a másikhoz képest...

 

Utah Jazz - Dallas Mavericks 04:30

Itt a Dallas a "koronavírusos" fél, a texasiaknál is rengeteg a hiányzó, tíznapos szerződésekkel összegereblyézett emberek vannak a keretben, úgyhogy a Jazz mindenképpen tiszta favorit. A hazaiak ligaharmadikak, gyakorlatilag teljességgel egészségesek és bár nincsenek kirobbanó formában a játékot nézve, de azért így is megnyerték az előző két meccsüket és teljesen más helyzetben vannak, mint a szedett-vedett Mavs. Így tehát ahogy a többi meccsen, úgy ezen a derbin is a koronavírus és az ebből fakadó problémák dönthetnek, nagyon komoly blama lenne a Utah részéről, ha egy ilyen, ebben a helyzetben kötelezőnek számító találkozót nem tudna megnyerni.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus