18:00-kor tálalják a karácsonyi NBA-menüt

Jön a szokásos karácsonyi kiemelt játéknap: több igazi csemegének ígérkező rangadót is rendeznek, a Sport TV is közvetít egymás után három találkozót. 

 

Toronto Raptors - Boston Celtics 18:00

Egy keleti derbivel indul a játéknap, ahol két olyan csapat találkozik, amelynél egyaránt vannak fontos sérültek. A Raptorsnál a Siakam-Gasol-Powell trió továbbra sem bevethető és bár nélkülük is jó teljesítményeket hoztak Lowryék mostanában, azért nyilván jelentősen gyengébbek ebben a felállásban, míg a Boston oldalán Marcus Smart és Gordon Hayward maródi - róluk jelenleg teljesen biztosat nem tudni, de a hírek szerint Smart most sem játszhat, Hayward viszont úgy tűnik, hogy igen. Nehéz jósolni, a hazai pálya nagyon komoly faktor, hiszen a Raptors 13-3-ra áll otthon, míg a Celtics csak 8-6-ra idegenben és idei első találkozójukat is az aktuális hazai csapat (akkor a Boston) nyerte meg. Döntő lehet a Lowry-Walker csata, illetve hogy Anunobyék tudják-e limitálni Jayson Tatum játékát, ha igen, akkor azért jó esélyeik lehetnek - egyébként azért az egészségesebb Celtics jobb passzban van, ráadásul egy nappal többet is pihenhetett ellenfelénél. 

Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 20:30 (Sport 1)

Keleti csúcsrangadó, ugyanis bár a Sixers jelenleg nem második a konferenciában, de a keret erejét, tehetségét tekintve a legtöbben talán Joel Embiidéket várják a Bucks igazi kihívójának - különösen hazai pályán, ahol nagyon sokáig veretlenek voltak. Összességében eddig jobb szezont fut a Milwaukee, megnyerte a Lakers elleni rangadót is nemrég és kiemelkedő teljesítménnyel vezeti a ligát, ráadásul a bajnokság messze legjobb csapatának számít idegenben is a 12-2-es mérlegével, úgyhogy nekik számít legkevesebbet az, hogy hol kell pályára lépniük. Ezzel együtt azért amikor a Philly igazán felpörög, akkor méltó ellenfele tud lenni bárkinek, illetve azt is jó lesz élesben látni, hogy Brett Brownék terve hogyan működik: Al Horforddal megerősödve ők tűnnek ligaszinten a legjobb matchupnak Giannis Antetokounmpo ellen. Meglátjuk, hogy mire mennek egymással a gigászok, mindkét csapatnak presztízsmeccs lesz ez, sérültfronton pedig csak a Bucksról kell beszélni, hiszen a vendégeknél Eric Bledsoe továbbra is sérült, a többiek elvileg mindkét csapatnál játszhatnak. 

Golden State Warriors - Houston Rockets 23:00 (Sport 1)

Ezt a meccset valószínűleg egész másképp képzelték el az NBA-nél akkor, amikor betették a karácsonyi menübe, nem láthatták előre, hogy a Warriors mennyire ligaalja csapat lesz ebben a szezonban, így ez abszolút nem lesz rangadó. Steve Kerr alakulata azért képes a meglepetésekre, olyannyira, hogy a Pelicans és a Wolves ellen megnyerte az előző két hazai meccsét, de a Rocketsnek ettől még természetesen kötelező a győzelem - a vendégek egészen más szinten vannak, ráadásul nincsenek rossz formában sem, hiszen sorozatban négy mérkőzést nyertek. Az erőviszonyok egyértelműek, egy esetleges hazai sikerhez D'Angelo Russell nagy napja és a többiek kiváló dobóformája mellett egy pocsék teljesítmény is szükséges lenne a Houston részéről. 

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 02:00 (Sport 1)

A Los Angeles-i városi derbi idén két kiemelt bajnokesélyes csatáját jelenti, de jelenleg egyik fél sincs csúcsformában: a Lakers a szezon során először került gödörbe és sorozatban három vereséget szenvedett, míg a Clippers ötből háromszor kapott ki, ott is nagyon akadozik a gépezet. A Lakersnél a legnagyobb problémát jelenleg LeBron James sérülése jelenti, a legutóbbi meccset ki is hagyta, de így öt teljes napja volt regenerálódni és összeszedni magát erre az estére - hivatalosan kérdéses az állapota, de azért valószínűbb, hogy pályára lép, hacsak nincs nagyobb baj. A Clippersnél zajlik a load management, de most biztos, hogy mindenki a fedélzeten lesz, ők jelenleg egészségesebbek, mint mostani ellenfelük, amelynél Anthony Davis játéka is kérdéses - nem túlzás azt állítani, hogy a "hazai" sztárok állapota lehet a leginkább döntő faktor. A két csapat egyszer találkozott eddig idén, a nyitómeccsen, de az nem mérvadó, ott még teljesen más fázisban voltak, mint most - jósolni nagyon nehéz, teljes fegyverzetben eddig jobbnak tűnt a Lakers, de mindkét gárda annyira a liga legszűkebb elitjébe tartozik, hogy akinek ezen a napon éppen jobban jön ki a lépés, az kerekedhet felül.

Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 04:30

Itt egyértelmű a helyzet, a sorozatban hét győzelemből érkező nyugati második helyezett természetesen toronymagas favorit a liga egyik leggyengébb szezonját futó ellenfelével szemben. A Pelicans legutóbb mondjuk pont nyerni tudott Portlandben és egyelőre meglepetésre 2-1-et hozott az idegenbeli túráján, illetve még azt is említsük meg, hogy idén egyszer 122-107-re legyőzte már a Nuggetset New Orleansban, úgyhogy teljesen leírni természetesen nem lehet - ezzel együtt blama lenne a Denver számára, ha most szakadna meg a győzelmi széria. Jokicséknál elvileg egészségügyi gond sincs, ők játszhatnak otthon, ahol eddig 13-3-ra állnak, úgyhogy igazából minden mellettük szól, a Pels sikere nagyon komoly bravúr lenne.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus