18:00-tól Heat-Pacers, majd 20:30-tól Boston-Orlando a Sport TV-n

Több mérkőzést is koraeste rendeznek az NBA-ben, mutatjuk a programot és hogy mit kell tudni a mérkőzések előtt. 

Miami Heat - Indiana Pacers 18:00

Két napja nagyon simán nyert ebben a csarnokban a Pacers, az addig hetekig jól záró Miami-védekezés 137 pontot engedélyezett, úgyhogy most az a nagy kérdés, hogy "újraindítják-e" magukat Jimmy Butlerék - egyúttal persze az Indy részéről is érdeklődve várjuk a hasonló játékot, tekintve hogy a meccs előtt tízből nyolcszor kikaptak Brogdonék. Ha most is nyernek a vendégek, akkor az elindíthatja őket felfelé, az eddig remeklő Heatet pedig lefelé - ennek elkerülését mindenképpen a védekezésben kell megoldania a Miaminak, ha ott újra összeszedi magát Erik Spoelstra csapata, akkor biztosan lesz esélye. A hazaiaknál Bradley nem fog játszani, de Iguodala és Dragic pályára lépése is erősen kérdéses, míg a Pacersnél a régóta sérült TJ Warrent leszámítva elvileg minden fontosabb játékos bevethető. 

Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 19:00

Alsóházi csata lesz ez, ahol a sorozatban 19 vereségénél tartó Rockets próbálja valahogy megtörni ezt a szériát a jobban játszó, de nagyon hullámzó OKC-vel szemben. Jelenleg nyilván mindenki úgy utazik Houstonba, hogy az egy kötelező meccs, meglátjuk, hogy a texasiak tudnak-e ezen bármit változtatni, hiszen legutóbb azért némi tűz már látszott bennük a Wood-Wall-Oladipo hármassal - most is elég tartalékosak még, a keretük továbbra sem tekinthető komoly NBA-rotációnak, de az említettekben benne lehet egy jobb este. A Thunder négyből háromszor kikapott, az előző két meccsét viszonylag simán vesztette el, úgyhogy szintén nincs igazán jó formában, de nyilván nem hasonlítható a helyzete a Houstonéhoz - meglátjuk, hogy Gilgeous-Alexanderék megoldják-e a feladatot. 

Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 20:00

A Denver továbbra is jó formában van, legutóbb ugyan nagyon rezgett a léc a Bulls ellen, de végül valahogy azt is megoldotta a gárda, úgyhogy most otthon megint magabiztosan léphet pályára. A New Orleansnak voltak, vannak remek meccsei és vannak olyanok, amikor jól játszik, de mégis vereség a vége, legutóbb Portlandben éppen a játék sem volt rendben - hiába hozza a jó számokat Zion Williamson, a csapat nem működik körülötte. Emiatt összességében most is a Nuggets az esélyes, főleg hogy a Pelsnél most Lonzo Ball játéka kérdéses - benne van persze, hogy pont most jön ki jól a lépés Ingramék számára, de a felfelé tartó Denvernek kezelnie kellene a helyzetet. 

Boston Celtics - Orlando Magic 20:30 (Sport 2)

Nagyon kell ez a győzelem a Bostonnak, már az előző is kellett volna, de a Kings ellen is kikapott a gárda, így már zsinórban három vereségnél tart, 50% alá süllyedt és kifejezetten pocsék formában van. A Magic pont legutóbb tudta megtörni kilencmeccses vereségsorozatát és bravúrgyőzelmet aratott a Brooklyn ellen, ha az akkori támadójátékból, főleg Aaron Gordon teljesítményéből sok megmarad mostanra, akkor ezúttal is lehet esélyük. Alapvetően persze a Celticsnek kell favoritnak lennie, a Thompson-Langford párost leszámítva a többiek bevethetőek, míg a Magicnél még mindig sok a sérült, a hazai pálya is Tatumék mellett szól, meglátjuk, hogy kirángatja-e a gödörből csapatát Brad Stevens. 

Brooklyn Nets - Washington Wizards 00:00

A Nets győzelmi sorozata legutóbb váratlanul megszakadt az Orlando ellen, de Kyrie Irving nagyon motiváltan nyilatkozott a meccs után, hogy most akkor jó sokáig nem akarja újra ezt érezni - ha pedig motiváltan, koncentráltan játszanak, akkor természetesen most is ők az esélyesek. A Wizards a pocsék formája után éppen legutóbb szívta fel magát és aratott bravúrgyőzelmet a Jazz ellen, azóta pihenhetett két napot, rákészülhetett erre a találkozóra, meglátjuk, hogy mire mennek a fővárosiak. A Harden-Westbrook csata mindenképpen érdekesnek tűnik és úgy egyáltalán a két sztár hátvédpár küzdelme abszolút döntő faktor lehet - a Netsben azért nyilván több van, főleg otthon, de láthattuk már többször, hogy a Washington jobb napjain bármire képes. A keretekben nincs változás, a Brooklynnál nincs még Durant és Griffin, míg a Wizardsnál Bertans esett ki. 

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 00:00

Égetően fontos lenne megnyerni ezt a meccset a Torontónak, a kanadaiak sorozatban hét vereség után próbálnának megkapaszkodni és ott maradni a playoff-harcban, de ehhez az ilyen találkozóikat most már be kell húzni - visszatértek a fontos játékosok, Pascal Siakam például kifejezetten jó formát is mutat, nincs mire várni. A Cavs abszolút verhető, gyengén tértek vissza az All-Starról Sextonék, aztán feljavuló játékkal megverték a Bostont, de legutóbb a Spurstől megint kikaptak, igaz, ott sem játszottak feltétlenül rosszul, meglátjuk, hogy most mit mutatnak. A nyomás nyilván a Raptorson van, a sérültjelentésben megjelenő "no injuries" felirat eddig nem nagyon fordult elő velük, most igen - muszáj lenne nyerniük, lezárniuk a rossz szériát, önbizalmat építeni és elindulni felfelé. 

Detroit Pistons - Chicago Bulls 00:00

A Chicago egyszerűen képtelen stabilan teljesíteni és élni az adódó lehetőségekkel, legutóbb minden sansza megvolt a gárdának egy denveri bravúrra, de újabb szörnyű leolvadással és balszerencsével az sem jött össze - így nehéz lesz playoffba jutni, pedig nyilván ez a cél. Detroitban alapvetően egy ilyen csapatnak muszáj lenne nyerni, úgy is kell pályára lépniük Zach LaVine-éknek, hogy nem is történhet más, de nyilván a Pistonsnak is lesz ehhez egy-két szava - Beyék legutóbb Houstonban nyertek, előtte a Raptorst verték, nincsenek rossz passzban magukhoz képest. A Bullsnál nincsenek komoly sérültek, elvileg minden adott ahhoz, hogy megverjék a keleti sereghajtót Markkanenék, már csak nekik kell elbírni ezt a terhet...

New York Knicks - Philadelphia 76ers 01:00

A Sixers back-to-backet játszik a Kings szétszedése után és nagyon érdekes helyzetben van a csapat, mert az All-Star óta úgy van 5-1-ben egy Bucks elleni hosszabbításos vereséggel, hogy Joel Embiidet és Ben Simmonst is alig használhatta - ők most sem lesznek ott a pályán (bár Simmons kihagyása tegnap meglepetés volt, de elvileg fáj a térde), sőt, Seth Curry sem játszhat még mindig. Így elutazni New Yorkba elég kemény feladat, főleg hogy a Knicks ezen a héten egyszer már kis híján elkapta az akkor még csak Embiidet nélkülöző Phillyt és csak egy szoros végjátékban izzadták ki a győzelmet Tobias Harrisék. A New York azóta hasonló meccsn leküzdötte az Orlandót, de tény, hogy támadásban Julius Randle-ék sem az igaziak, főleg azért, mert minden irányítójuk kidőlt - most is több játékosuk játéka erősen kérdéses, ha nem bővül a keretük, akkor ők sincsenek egyszerű helyzetben. Nehéz jósolni, a Phillynek alapvetően "nem kellene" ilyen jónak lennie három kezdője nélkül, meglátjuk, hogy egy playoffba vágyó, keményen védekező, pihentebb (de szintén tartalékos) keleti csapat otthonában is megmarad-e a lendület. 

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 03:00

A Lakersnél Anthony Davis és Marc Gasol mellett LeBron James sem játszhat, amúgy is back-to-backet vívnak egy olyan vereség után, ahol 94 pontot dobtak otthon, úgyhogy az esélyek egyértelműen a Suns mellett szólnak. Devin Bookerék kettőt is botlottak már az All-Star óta, de ettől még természetesen ligaelitnek számítanak, egészségesek, otthon játszhatnak, frissebbek is és mindenük adott ahhoz, hogy ezt a Lakers B-t megverjék - óriási meglepetés lenne, ha ez nem így történne. Az mondjuk még elképzelhető, hogy James kidőlése miatt Marc Gasolt bevetik a vendégek, de ő még messze van a jó formától fizikálisan és vele sem lennének sokkal előrébb, nem biztos, hogy lenne értelme erőltetni. 

Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 03:00

A felek két napja találkoztak és akkor szoros meccsen nyerni tudott a Portland, mert Damian Lillard mellé fel tudott nőni a sérüléséből nemrég visszatért CJ McCollum, míg a túloldalon Luka Doncic remeklése önmagában kevésnek bizonyult. Kérdés, hogy mi változik erre a találkozóra, az ilyen dupláknál mindig elmondjuk, hogy a legtöbbször 1-1-gyel végződtek eddig a szezonban, de nyilván volt példa a 2-0-ra is - a keretekben elvileg nem lesz változás, bár a hazaiaknál Lillard nem 100%-os, de jelen állás szerint vállalni fogja a játékot. Ha ez így lesz, akkor most is szoros találkozóra van kilátás, amelyen bármi elképzelhető - amelyik fél egy kicsit jobban összeszedi a védekezését, az nyerhet, de nyilván ha McCollum romlik, esetleg Kristaps Porzingis feljavul, az a Mavs felé billentheti a mérleg nyelvét. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus