18:00-tól Knicks-Bucks a Sport TV-n

Extra korán kezdődik az NBA-játéknap, idegenben játszik a Nets, otthon a Lakers - íme a mérkőzések felvezetői. 

New York Knicks - Milwaukee Bucks 18:00 (Sport 2)

A Knicks két vereséggel zárta idegenbeli túráját, most pedig otthon szeretne javítani, de a Spurs elleni felvillanás óta megint nem játszott jól a gárda, úgyhogy nagy kérdés, hogy mire lesz most képes hazai pályán. A Bucks a Miamiban elszenvedett veresége után legutóbb javított Houstonban, Giannis Antetokounmpo parádés meccset játszott és bár ezen a két találkozón a védekezésük nem volt az igazi, de így is egyértelműen ők vannak jobb formában. méghozzá nem is kevéssel - az utóbbi 13 meccsükből 11-et nyertek meg. Két dolog szól ellenük, egyrészt idegenben azért jóval többet botlottak eddig és csak 8-6-ra állnak saját pályájuktól távol, másrészt a keretük most sem lesz teljes: Lopez és DiVincenzo mellett a legutóbb remeklő Matthews sem játszhat, mert az egészségügyi protokoll alá került. A kérdés mégis inkább a Knicks játéka lesz, nekik kell többet bizonyítani, a Milwaukee nagyjából stabilan halad előre, amikor a sztárjai bevethetőek...

 

Detroit Pistons - Brooklyn Nets 00:00

Itt egyértelműek az erőviszonyok, nyernie kell a Netsnek a ligautolsó ellen, ráadásul a Detroit dolgát tovább nehezíti, hogy Jerami Grant ujjsérülést szenvedett és határozatlan időre kidőlt, így gyakorlatilag a legjobb játékosát vesztette el a társaság. A sorozatban 11 vereség és a 4-21-es, sereghajtó helyre elég mérleg miatt amúgy sem várhattunk tőlük sokat, így még kevesebbet fogunk és ha a keleti listavezető, idegenben is 10-3-ra álló Brooklyn kellően komolyan veszi az összecsapást, akkor nem okozhat neki problémát a győzelem begyűjtése. Ez a komolyan vétel kicsit mondjuk rögtön megkérdőjelezhető azzal, hogy elvileg James Harden és LaMarcus Aldridge is pihenőt kap, ők nem fognak játszani, de még így sincs egy súlycsoportban a két alakulat. 

 

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 01:00

A Dallas egy-egy villanást leszámítva hetek óta "kóvályog", az utóbbi 12 meccsén 3-9-es mérleget tudott összehozni, már 50% alá süllyedt az egész szezont tekintve is, támadásban félelmetesen erőtlen és főleg pontatlan a csapat, különösen ami a távoli dobásokat illeti. A Thunder két győzelem után legutóbb nem tudta felvenni a kesztyűt a Lakers ellen, de egy-egy biztató meccse azért előfordul és ha a Mavs nem tudja összekapni magát elöl, akkor ez is kínkeserves mérkőzés lehet a vendégek számára. Papíron persze muszáj lenne nyerniük Porzingiséknek és egyértelműen esélyesebbek is, de jelenlegi formájukban nem tudjuk azt mondani, hogy ezt jó eséllyel érvényesítik is - amíg így dobnak, addig bármikor, bárhol, bárki ellen képesek kikapni. Mindezt ráadásul tetézi, hogy a hírek szerint Luka Doncic megint maródi és ezt a meccset kihagyja - jöhet a Brunson time...

 

San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 01:00

A Spurs back-to-backet játszik a Denver elleni csúnya hazai pofon után, amikor 32 pontos hátrányból jöttek vissza a tét nélküli negyedik negyedben vállalható távolságra, de egyébként közük sem volt ellenfelükhöz - különösen a kezdők játszottak gyengén, ami az utóbbi időszak jó teljesítménye után elég váratlanul következett be. A Pelicans két vereség után egy remek második félidővel hozta a Pistons elleni kötelezőt, de ebből azért túl sok következtetést nem vonhatunk le, nem mondhatjuk, hogy különösebben jó formában lenne a gárda. Az biztos, hogy frisebbek, pihentebbek lesznek Valanciunasék és ha a center, valamint Ingram egyszerre fog ki jó napot, akkor lesz esélyük - a Spursnél Pöltl védekezésének és Murray támadójátékának lesz nagy szerepe, ha legalább ők ketten feljavulnak, akkor a texasiak sem lesznek elveszettek, de nekik továbbra is csapatként kell nyerniük, egyénileg még ez a Pels sem rosszabb náluk. 

 

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 03:00

Két süllyedő csapat találkozik és ezúttal valamelyiknek valahogy nyernie kell, érdeklődve várjuk, hogy melyik fél lesz az. A Portland a Lillard-McCollum páros nélkül, az egyre erősödő cserepletykák és egyéb ötletek közepette zsinórban négyet bukott, ebből háromszor a 95 pontot sem érte el, amikor pedig igen, akkor 145-öt kapott a Bostontól, míg a Minnesota egy jobb időszaka után most már zsinórban ötször kapott ki úgy, hogy mind az ötször legalább 110 pontot engedett aktuális ellenfelének. Adott tehát egy kiüresített, erőtlen támadójáték, valamint egy egész szezonban akaratgyenge védekezés az egyik oldalon, illetve egy rossz felfogásban, sok rossz döntéssel dolgozó támadójáték, illetve egy manapság egészen pocsék védekezés a másik oldalon - ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy mire mennek egymással a felek. A hazai pálya a Blazers mellett szól, de a Minny egészségesebb, egyébként pedig full egálban, 11-15-tel állnak jelenleg. 

 

Los Angeles Lakers - Orlando Magic 03:30

A Lakersnél valami megmozdult, ha védekezésben nem is, de támadásban mostanában potensebbnek tűnik Frank Vogel alakulata és LeBron James visszatérése óta nyertek is pár meccset, az utóbbi hat találkozójukból négyet be tudtak húzni, ebből hármat elég magabiztosan. A Magic nem ez a szint, 5-21-gyel a liga utolsó helyéért "küzd" a Pistonsszal, ráadásul back-to-backet játszik, de éppen az a találkozó világított rá ismét, hogy csak úgy azért nem adja magát az együttes, hiszen a Clippers is csak az utolsó pillanatban tudta felülmúlni Anthonyékat. Ezzel együtt a pihentebb, otthon játszó Lakers nem hibázhat, az megint megtörné a kicsit felfelé ívelő alapszakaszukat és bár Anthony Davis játéka ismét erősen kérdéses, de ha játszik, ha nem, nem ronthatják el ezt a kötelezőt Westbrookék. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus