18:00-tól NBA-meccs a tv-ben, hét találkozót rendeznek

Lesz Celtics-Knicks, Raptors-Warriors, vagy Bucks-Cavs is, 18:00-tól pedig egy kiváló Pistons-Rockets kerül képernyőre - sok meccset erősen befolyásolnak a sérülések, vagy éppen a koronavírus, úgyhogy érdekes játéknap elé nézünk. 

Detroit Pistons - Houston Rockets 18:00 (Sport 1)

Magyar idő szerint is korán rendezik a találkozót, amelyen az erőviszonyok annak ellenére is a Rockets sikerét vetítik előre, hogy az utóbbi két meccsét megint elvesztette a gárda és hogy vannak hiányzói - Christian Woodra még mindig nem számíthatnak, Danuel House Jr.-t pedig kivágták a keretből. A Pistons továbbra is sereghajtó, összesen négy győzelme van az egész szezon során és most éppen zsinórban 13 vereség után lép pályára, úgyhogy természetesen nem lehet favorit, főleg nem Jerami Grant nélkül. A Rockets kicsit akadozó formája ellenére így egyértelmű a helyzet: ha nem süllyed vissza korábbi önmagához a texasi alakulat, akkor kell találnia magában annyi tűzerőt, hogy ezt a meccset hozza. 

 

Boston Celtics - New York Knicks 01:00

A Celtics back-to-backet játszik a Warriors elleni hazai vereség után, így fáradtabb lesz, ráadásul a COVID miatt vannak hiányzói: Horford, Grant Williams, Parker és Langford sem játszhat a fontosabb emberek közül. A Knicks pihentebb, de szintén tartalékos, öten is kiestek a koronavírus miatt, ráadásul Derrick Rose pályára lépése is kérdéses, úgyhogy meglehetősen nehéz most jósolni. A Tatum-Brown párossal lehet elég erő a Bostonban ahhoz, hogy fáradtan is nyerjen, a New Yorkot talán jobban érintik a rotációs problémák, de ha Randle és Fournier jó napot fog ki, Rose pedig játszik, akkor nekik is lehet keresnivalójuk, hiszen a gyenge időszak után legutóbb 13 pontos győzelmet arattak Houstonban. Mindkét csapatnak nagyon fontos lenne egy győzelem, hogy kicsit feljebb tudjon kapaszkodni, jelenleg egymás közvetlen riválisai és mindketten 50% alatti mérleggel állnak. 

 

Brooklyn Nets - Orlando Magic 01:30

Ez érdekes meccs lesz, mert a Netsnél alapvetően a fél keret kidőlt, a cserejátékosokkal nyerték meg az utóbbi két találkozójukat, a megemelkedett játékpercek miatt viszont most inkább úgy döntöttek, hogy elengedik a dolgot és pihentetnek: Kevin Durant és Patty Mills sem játszik, így tényleg egy G-Ligába illő kerettel fognak kiállni. Bármennyire is gyenge a Magic, bármennyire is back-to-backet játszik a Heat elleni vereség után, így lehetne esélye, csakhogy a vendégeknél is mindenki maródi, előző este már a G-Ligából igazolt játékosokkal töltötték fel a keretüket. Hogy ebből mi lesz, az rejtély, de itt nincs értelme keleti első Netsről beszélni, mert ez nem az a csapat lesz - aki jobban alkalmazkodik a helyzethez, az fog nyerni, kicsit olyan meccsre számíthatunk, mintha a Summer League-et néznénk...

 

Toronto Raptors - Golden State Warriors 01:30

Itt a Warriors döntött úgy, hogy elengedi a dolgot, a back-to-back második felén Curry, Green, Iguodala, Wiggins, Porter Jr. és Poole sem lesz ott a vendégek keretében, így pedig gyakorlatilag kötelező a győzelem a Raptors számára. A hazaiak pihentebbek és az utóbbi meccseken látott rotációjukat alkalmazhatják most is, úgyhogy az erőviszonyok egyértelműek, most muszáj nyerniük VanVleetéknek - ők három teljes napot készülhettek erre a derbire, amire az ellenfél B kerettel jön, tehát komoly blama lenne, ha kikapnának. 

 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 02:00

A Thunder jelenleg nyugati sereghajtó, míg a Clippersnek voltak nagyon szép győzelmei még tartalékosan is, és bár legutóbb 21 ponttal kapott ki a Jazztől, de azóta pihenhetett két teljes napot és magabiztosan léphet most pályára. Ha az utóbbi időben látott koncentráció és akarat meglesz Bledsoe-éknál, akkor ezt a Thundert meg kell verniük idegenben is, ráadásul hivatalosan George és Batum játéka is kérdéses, elvileg nem kizárt, hogy ott lesznek a parketten. Ha nem lesznek, akkor is nekik áll a zászló, feltéve, hogy a kiegészítők most is úgy fognak pörögni, mint az elmúlt két hétben - új hiányzójuk nincs, igaz, az OKC-nél viszont állítólag jó esély van arra, hogy Lu Dort már ott lesz a pályán.

 

Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 03:00

Itt a Cavs az egyértelmű favorit, a Bucks amúgy is nagyon tartalékos és a rotációjának első hat emberéből ötre nem számíthat, ráadásul back-to-backet játszik, sőt, olyan back-to-backet, amelynek első felén hosszabbítást vívott, tehát most valószínűleg térden járva fog pályára lépni. A Cleveland ezzel szemben kiemelkedő formában, a liga egyik legjobb csapataként érkezik, zsinórban ötöt nyert, két teljes napot készülhetett, a kerete a mostanában megszokott lesz, őket nem kapta el a koronavírus, úgyhogy igazából minden mellettük szól. A körülmények ismeretében komoly meglepetés lenne a Milwaukee esetleges sikere, a kérdés az, hogy hogyan birkózik meg ezzel a szokatlan helyzettel a Cavs, de az utóbbi meccseken olyan döbbenetesen magabiztosak voltak Rubióék, hogy ez annyira azért mégsem kérdés. 

 

Utah Jazz - Washington Wizards 03:00

A csapatok egy hete találkoztak Washingtonban, akkor nagyon simán, 25 ponttal nyert a Jazz és igazából az erőviszonyok most is ugyanolyanok, egy különbséggel: a Utah back-to-backet játszik, miután előző este, a Spurs elleni hazai meccsen váratlanul megszakadt a nyolcmeccses sikerszériája. A Wizards az említett mérkőzés óta egy 0-3-as nyugati túrán van és legutóbb teljesen reménytelenül játszott Phoenixben, most sem várhatunk túl sokat Bealéktől, mert minden átütőerő elveszett belőlük az elmúlt hetekben, így még ebben a formában a Jazz az esélyes, de tény, hogy ez a vereség most megállította őket és ráadásul fáradtak is lesznek utána. Fontos hiányzójuk viszont elvileg nem lesz, úgyhogy ezzel együtt is blama lenne, ha ismét kikapnának. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus