18:00-tól Nets-Celtics visszavágó, hosszú játéknap jön

Szokatlanul korán kezdődik az NBA-játéknap, amely 13 mérkőzést tartalmaz - sok nagycsapatot megnézhetünk, mutatjuk a programot. 

Brooklyn Nets - Boston Celtics 18:00

Magyar idő szerint is korán, 18 órakor kezdődik a játéknap a Barclays Centerben, ahol a két nappal ezelőtti meccs visszavágóját rendezik majd. Az az este Kemba Walker 39 pontjáról és a bostoni szurkolók Irving-szidalmazásáról szólt, egyébként pedig a Celtics nyert 11 ponttal, meglátjuk, hogy most otthon vissza tud-e vágni a Nets - van rá esélye, a vereség előtt jó formában volt és azért Walkertől mindig nem várható a 39 pont. Irving még mindig sérült, most sem fog játszani, más új hír nincs sérültfronton egyik oldalon sem, a kérdés az, hogy Spencer Dinwiddie-ék tudnak-e jóval hatékonyabban védekezni, főleg Walkeren - ha igen, akkor lehet keresnivalójuk, a Celtics a 7-0-s hazai mérlege mellett idegenben azért csak 6-4-et hozott eddig. 

Orlando Magic - Toronto Raptors 01:00

A Raptors továbbra is nagy formában van és jelenleg idegenben is esélyesnek számít még akkor is, ha vendégként csak 5-4-re áll eddig - voltak már nagy győzelmei más csarnokokban, de egy hosszú túra és a sérülések azért rontottak a mérlegén. Egyébként viszont 13-4-re áll és zsinórban öt győzelem után érkezik meg ahhoz a Magichez, amely ugyan legutóbb nyerni tudott Clevelandben, de továbbra is nélkülözi a Vucsevics-Gordon párost, úgyhogy ha előkapja az agresszívebb védekezését a Toronto, akkor annak elégnek kell lennie ezen az estén - két fontos playmakere nélkül nem nagyon látni, hogy egy jó védekezés ellen hogyan szerez elég pontot az Orlando. Persze pontot a Raptorsnak is kell dobni, de ez Lowry és Ibaka nélkül is megy, ha Siakamnak és VanVleetnek nem lesz különösebben rossz napja, akkor mindenképpen ők a favoritok. 

Detroit Pistons - Charlotte Hornets 01:00

Két napja kiélezett meccsen egy ponttal győzött a Hornets Charlotte-ban és életben tartotta most már elég hosszúra nyúló sikersorozatát a Detroit ellen - a Pistons valahogy nem tud érvényesülni a Hornets ellenfeleként, meglátjuk, hogy most otthon sikerül-e megtörnie az "átkot". Hasonló erősségű csapatokról beszélünk, két napja Devonte' Graham masszív dupla-duplája és a pontosabb játék döntött a Charlotte javára, a Detroitnál pedig hiányoztak az igazi playmakerek, Blake Griffin is sokat hibázott, Andre Drummondnál keveset volt a labda, úgyhogy javítani azért lenne min. A hazai pálya sokat számíthat, a Detroit 5-3-ra áll otthon, míg idegenben csak 1-9-re, úgyhogy ha valamikor, akkor most megverheti a Hornetset. 

New York Knicks - Philadelphia 76ers 01:30

Kötelező meccs a Philly számára, Joel Embiidék egyszerűen nem tehetik meg azt, hogy továbbra is ennyire botrányosan szerepelnek idegenben, különben hamarosan elúszik a szezonjuk - New Yorkban minden élcsapatnak muszáj nyernie, így kell kimenniük a pályára. Pedig annyira azért nem rossz a Knicks, RJ Barrették meg tudják nehezíteni mindenki dolgát, főleg otthon, a Sixers helyzetét pedig a sérülések keserítik: Josh Richardson és Kyle O'Quinn sem tud pályára lépni, Al Horford pedig a hírek szerint pihenőt kap, ő sem fog most játszani. Muszáj dominálnia az Embiid-Simmons párosnak és jól dobnia a Harris-Korkmaz duónak, mert ha itt is kikapnak és 4-7-re romlik az idegenbeli mérlegük, az most már borzasztó kínos lesz.

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 01:30

Itt a Bucks érkezik meg úgy, hogy kötelező nyernie, a keleti listavezető azért nem brillírozik, vannak bődületes negyedei, meg méretes leolvadásai, de eddig tehetségből, lendületből szinte mindent megoldott és zsinórban kilenc győzelemnél tart - ráadásul idegenben is jó, 8-2-t hozott saját pályájától távol. A Cavs más szint, otthon is elbukta az előző két meccsét, nincs jó formában sem támadásban, sem védekezésben és komoly meglepetés lenne, ha Kevin Love-ék állítanák meg a Khris Middletont legutóbb már visszakapó Milwaukee-t. A hazaiak esélye igazából a vendégek esetlegesen lazább hozzáállása lehet, mert az ilyeneket azért képesek megbüntetni - George Hill egyébként visszatérhet a Bucksnál, méghozzá rögtön korábbi csapata otthonában. 

Miami Heat - Golden State Warriors 02:00

Ez a Miami számára kötelező meccs, a floridaiak a nagycsapatok ellen kevésbé meggyőzőek (illetve inkább ritkábban), legutóbb Houstonban kaptak ki Jimmy Butler nélkül, otthon viszont 7-0-ra állnak és az ilyen kötelező meccseket eddig tökéletesen hozza is a gárda. A Warriors legutóbb némi meglepetésre megverte a Chicagót, jól védekezett, de ettől még a játékerőket tekintve hatalmas a különbség a felek között - a kérdés az, hogy Butler játszhat-e, teljesen még nem heverte ki a betegségét, jelenleg kérdéses a státusza. A GSW oldalán nincsenek nagy meglepetések, kaparnak becsülettel, teher nélkül és ha az ellenfél olyan, akkor akár még nyerni is tudnak - viszont ha a Heat komolyan gondolja, hogy keleti élcsapat, akkor ezt a meccset nem szabad elhibáznia. 

Indiana Pacers - Atlanta Hawks 02:00

Eddig kiválóan játszik a Pacers, a visszatérő játékosokkal a támadójáték is nagyon él, ezt pedig legutóbb egy komoly csapat ellen is megmutatták - a Jazzt verték simán, ami azért nem megszokott jelenség a ligában. Így otthon a továbbra is pocsékul védekező Hawks ellen természetesen kötelező a győzelem Jeremy Lambék számára, a vendégek sorozatban nyolc vereség után érkeznek, senkit sem tudnak megállítani és bár a Bucks ellen szoros meccset játszottak, de az is inkább csak a Young-Parker páros tűzerején és a Milwaukee-n múlt. Az otthon 8-2-re álló Indynél bevethető az alap rotáció, fejben és játékban is nagyon együtt vannak, váratlan lenne most tőlük egy blama, ráadásul igazából a játék minden elemében jobbak, mint az Atlanta. 

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 02:00

A GSW legyőzése után Portlandben is kikapott az összességében gyenge szezont produkáló Thunder, amelyben azért több van annál, mint amit a mérlege mutat - sok szoros meccset bukott el, akár élcsapatok ellen is, valahogy nem tudja lezárni a mérkőzéseket. A Pels nagyon hasonló mérleggel rendelkezik, zsinórban háromszor kikapott, szintén nincs igazán jó formában, bár legutóbb egy-két játékon múlt, hogy nem verte meg a Lakerst és azért ezt a három vereséget három komoly együttes ellen szenvedte el. Nehéz jósolni, mindkét fél képes kiváló teljesítményekre és teljes összeomlásokra is - a hazai pálya az OKC, a talán nagyobb tűzerő viszont a New Orleans mellett szól, de az ő dolgukat nehezíti Ball és Favors hiánya. 

Memphis Grizzlies - Utah Jazz 02:00

A Jazznek nagyon kéne most ez a győzelem, Donovan Mitchellék november legvégére sem tudták igazán kiegyenesíteni a játékukat, sok a hullámvölgy, sok a rossz vállalás, sok az összevissza egyéni teljesítmény és zsinórban két vereséggel csak hatodikak Nyugaton. A Memphis alapvetően természetesen gyengébb csapat, de Ja Moranték egyszer már megverték idén ebben a csarnokban Mike Conley-ékat, legutóbb a Clippers és kicsit korábban a Lakers ellen is egy dobáson múlt a bravúrjuk, úgyhogy leírni azért nem lehet őket - nagyon gyorsan játszanak, a Morant-Jackson-Clarke-Valanciunas-Brooks sor pedig bárkit képes megszórni, ha olyan napja van. Ettől függetlenül muszáj lenne visszavágnia és stabilizálnia magát a Utah-nak, a sorozatban három vereség már nagyon nem festene jól számukra. 

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 02:30

Nyert ugyan egy meccset, de a gödörből igazi kiutat még nem talált a Spurs, úgyhogy a sorozatban hét győzelemből érkező Clippers ellen is nehéz estére számíthat. A vendégek 2-0-ra hozzák eddig idegenbeli túrájukat, megverték a bombaerős Dallast és olyan védekezést képesek összerakni, ami bárkit képes megfogni, a jelenlegi San Antonio pedig ugyan jó támadásban, de nem az a csapat, amely ezt csak úgy ellensúlyozni tudja. A LAC oldalán Kawhi Leonard is visszatérhet a legutóbbi pihentetéséből, Shamet és McGruder fog hiányozni, de ha bírják még erővel Lou Williamsék, akkor így is masszív favoritok - az otthon is harmatos, erőtlen, szörnyen védekező SAS oldalán ugyan mindenki egészséges, de így is bravúr lenne a győzelmük. 

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 03:00

Ricky Rubio ugyan már visszatért, de ő sem tudta megmenteni a Phoenixet, reménytelenül elindult lefelé a gárda, már negatívba fordult a mérlege, nagy kérdés, hogy sikerül-e elállítani a vérzést. A feladat nem egyszerű, ugyanis a parádés győzelmek után legutóbb a Clippers ellen vereséget szenvedő Dallas lesz az ellenfél, egy nyugati élcsapat, amely idegenben is bizonyított már és amely az egyik MVP-esélyest is a soraiban tudja - jelenleg nagy a különbség a Mavs javára, főleg támadásban, úgyhogy meglepetés lenne, ha nyerni tudna a Suns. Most azért már Aron Baynes játéka is valószínű, meglátjuk, hogy ő mit tesz hozzá, míg a Mavsnél Porzingis és Finney-Smith nem 100%-os, de a hírek szerint ott lehetnek a pályán. 

Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 04:00

Négy napja találkoztak a felek Chicagóban és akkor nagyon magabiztos győzelmet aratott a Portland, amelynél talán ott tört meg valami: a korábbi borzalmas játék után ott jó volt a csapat, majd azt követően 136 pontot dobott a Thundernek, úgyhogy abszolút pozitívan, lendületben érkezhet meg erre a meccsre. A Bullsra ez nem igaz, ők azóta a sereghajtó GSW ellen is kikaptak 104-90-re, nagy kérdés, hogy mi tudja kimozdítani ebből a helyzetből a gárdát, mert nem úgy tűnik, hogy lenne megoldásuk - a hangulat sem jó, az eredmények sem jönnek, a játék sem javul, úgyhogy most sem bízhatnak sok másban, mint hogy mondjuk LaVine, White, vagy Markkanen "megőrül". A Blazersnél persze még el kell hinni, hogy tényleg megindultak felfelé, de Carmelo Anthony az utóbbi meccsein olyan jól játszott, hogy ténylegesen felpörgette a társaságot, új sérültjük nincs, úgyhogy otthon jelenleg esélyesebbnek számítanak. 

Los Angeles Lakers - Washington Wizards 04:30

A Lakers 4-0-val hozta le az idegenbeli túráját, úgyhogy zsinórban kilenc győzelem után természetesen a Washington ellen is kötelező lenne nyernie. A Wizards azért egész vállalhatóan teljesít mostanában azzal együtt, hogy továbbra is a "dobjuk túl az ellenfelet, mert védekezni nem menő" mentalitással játszik, de a 6-10-es mérleg jelenleg már-már playoff-helyet ér Keleten, úgyhogy nem lehet rossz a hangulat a csapatnál. A Los Angeles persze ettől függetlenül toronymagas favorit, csak a "minden sorozat megszakad egyszer" közhely szólhat LeBron Jamesék ellen - na meg az, hogy Anthony Davis válla továbbra sem jó, de a hírek szerint ezt a mérkőzést sem fogja kiülni, játszani fog. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus