18:00-tól Sixers-Pistons, majd további hét meccs az NBA-ben

Korán kezdődik a mai NBA-program - visszavágna a Portlandnek a Lakers - visszatérhet James Harden - pályán a Boston és a Denver - Golomán György is játszik - íme a játéknap beharangozója.

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 18:00 (21:30-tól Sport 1)

Szokatlanul korán kezdődik a mai NBA-program, így viszont ezt a meccset "főidőben" nézhetjük meg Magyarországon is. A Sixers elkezdte gyűjtögetni a győzelmeket, legalábbis otthon, saját közönsége előtt 5-0-ra, idegenben 0-4-re áll a gárda, így komoly jelentősége van annak, hogy ezt az összecsapást Philadelphiában rendezik - így inkább ők az esélyesek annak ellenére is, hogy a játékuk még mindig nem az igazi. A Pistons a 4-0-s rajt óta 0-3-at hozott, ez pedig az idegenbeli túra harmadik állomása már számukra, nincsenek ideális állapotban, viszont az előző két meccsüket szoros küzdelemben veszítették el, igazából szinte minden találkozójuk kiélezett véget ér. Kulcsfontosságú lesz, hogy Embiid hozza-e megint az extrát a hazaiaknál és hogy mire megy majd Drummonddal, nekik egyébként is van már közös történetük tavalyról és most is nagyon sok múlhat azon, hogy melyikük kerekedik felül. Idén egyszer már találkoztak a felek Detroitban, akkor egy ponttal, 133-132-re a Pistons tudott nyerni, meglátjuk, hogy vissza tud-e vágni a Sixers.

Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 00:00

A Cavaliers jelenleg a liga egyik leggyengébb és talán legreménytelenebb csapata, a Hawks elleni győzelem után a Denver ellen megint nem volt esélye a társaságnak és jó kérdés, hogy mivel, mitől indulnának el felfelé - nem csak egyénileg kevésbé tehetségesek (főleg Kevin Love nélkül), de a csapatjátékuk sincs egyben sem elöl, sem hátul. A Charlotte továbbra is az egy ilyen, egy olyan elvet követi, győzelemre vereség érkezik náluk, most a sorminta szerint a győzelemnek kell következnie, miután legutóbb kikaptak az OKC-től annak ellenére, hogy az első félidőben nagy előnyben voltak. Az ilyen meccsek azért kötelezőnek számítanának a Hornets számára, otthon fogadják az egyik legkönnyebb ellenfelet, hozniuk kellene a győzelmet - egészségesek, nincs különleges matchup-hátrányuk sem, ha nem nyernek, az blama lesz számukra.

Indiana Pacers - Boston Celtics 00:00

A Pacers back-to-backet játszik, méghozzá egy végletekig kiélezett találkozó után, amelyet nagy küzdelem után tudtak megnyerni Chicagóban - ez nem segíti az ügyüket, a hazai pálya viszont igen. Eddig ugyan kissé ingadozó hatásfokkal dolgoztak, de a 6-3-as mérleg nem rossz és ha a hazai meccseiket hozni tudják, akkor jó helyzetbe hozhatják magukat a következő egy hétben, bár a Boston azért elég kemény dió lesz számukra. A Celtics folyamatosan lépeget előre, a gyengébb szezonrajt óta sorra nyeri a meccseit, Kyrie Irving is elkapta a fonalat, legutóbb már Gordon Hayward is kezdett ráérezni a dologra, ha igazából belendülnek, az ilyen mérkőzéseken egyértelmű favoritnak számítanak. Most ez még nincs feltétlenül így, de a védekezésük nagyon jó, az Indiana fő támadófegyvereire meg is vannak a válaszaik és ha Irving ugyanúgy fog pörögni, mint az elmúlt két meccsen, akkor a fáradtabb Pacers ellen jó esélyeik lehetnek. 

Atlanta Hawks - Miami Heat 00:30

Egyik csapat sincs jó formában, a Hawks az előző négy mérkőzését vesztette el, a Heat pedig az előző kettőt, méghozzá Erik Spoelstra szerint csalódást keltő játékkal, nekik is van min javítaniuk - igaz, most azért kaptak pár napot arra, hogy összerakják, ami hiányzik. Papíron a Miami természetesen jobb csapat, több támadófegyvere van, többet láttunk tőlük már védekezésben is, ami nem csoda, hiszen az Atlanta 120 pontot kapott eddig átlagban, ami borzalmas adat. Persze ha a Young-Bazemore-Prince trió egyszerre játszik jól a hazaiaknál, akkor okozhatnak meglepetést, főleg úgy, hogy Dragic, Wade és Tyler Johnson sem edzett a Heatnél, mindegyiküknél a meccs előtti bemelegítésnél dől el, hogy játszik-e - Waiter és James Johnson biztosan hiányozni fog. 

Chicago Bulls - Houston Rockets 1:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik és valamilyen szinten mindkettő erőt meríthet az előző estéből, a Bulls szoros találkozón maradt alul a Pacers ellen, míg a Rockets sorozatban négy vereség után meg tudta magát rázni és nyerni tudott Brooklynban - ehhez extra teljesítmény kellett Chris Paultól és többen is felszívták magukat, de végre legalább egy félidőn keresztül mutattak valamit az igazi énjükből. Ezúttal ráadásul Mike D'Antoni szerint már James Harden is visszatérhet, akivel megint más lehet a helyzet, de ha a brooklyni második félidőben látott "hustle" meglesz náluk, akkor ki kell jönnie a tehetségkülönbségnek - lelkes csapat a Chicago, de továbbra is több alapemberét nélkülözi, képességben nincs egy szinten a Houstonnal.

San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 1:30

Belendült a Spurs, az elmúlt három mérkőzését megnyerte, két körömrágós siker után legutóbb 30 ponttal verte a Sunst, itt pedig már pihenni is tudott a DeRozan-Aldridge páros, amire nagy szükségük volt - ezzel szemben a Pelicans süllyed, zsinórban négyszer kapott ki és a sérülések sem kímélik a csapatot. Anthony Davis játéka most is kérdéses, továbbra is fáj a könyöke, Elfrid Payton biztosan hiányozni fog, így ezúttal sem nekik áll a zászló, ez a rotáció nehezen visel el ilyen fontos hiányzókat - a Spursnél a megszokott keretből mindenki bevethető, náluk ilyen probléma nem lesz.

Denver Nuggets - Utah Jazz 2:00

A Utah egy back-to-back második felén érkezik, méghozzá egy hazai, Memphis elleni vereségből, ráadásul Donovan Mitchellre egyébként sem számíthatnak sérülés miatt, úgyhogy vannak gondjaik - főleg egyébként védekezésben, közel 110 pontot kapnak átlagban, ezt pedig Mitchell nélkül nem nagyon tudják ellensúlyozni a túloldalon. A Denver sokkal jobban védekezik és sokkal jobban oldja meg a kiélezett helyzeteket eddig, persze a szerencsével sem áll hadilábon, de a 7-1-es mérleget és a 4-0-s hazai mutatót nem kell megmagyarázni, egyelőre üzembiztosan hozza a győzelmeket a társaság. Will Barton ugyan hiányzik, de Jokics lefoglalhatja Gobert-t, a periméteren pedig a Harris-Murray duó alkothat - pihentebbek, mélyebbek, szerkezetileg sincs kirívó gondjuk, otthon inkább nekik áll most a zászló.

Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 3:30

Egyszer már találkoztak a felek idén, akkor ugyanebben a csarnokban 128-119-re nyert a Portland és most is esélyesebbnek számít, bármiről is beszél Magic Johnson a Lakersnél - ahogy arról beszámoltunk, nem igazán tetszik neki, hogy a Lakers nem hozza a győzelmeket, bár a kirohanása óta lejátszott egy meccset behúzta a gárda. A Blazers jelenleg 6-2-vel ott van a liga élmezőnyében, sorozatban három sima győzelem után érkezik, a hazai pálya is segíti és bár CJ McCollum eddig nem igazán villog, kellően mélynek tűnik a kispad ahhoz, hogy nagyobb megingás nélkül hozzák a sikereket - ezzel szemben a Lakers még mindig csak tanul, főleg ami a szoros végjátékokat és a védekezést illeti. Persze LeBron Jamesben bármikor benne lehet egy olyan teljesítmény, amivel nyernek, a Kuzma-Ingram párosban is bőven van pont, ha össze tudják rakni a védekezést és kevesebb buta hibát követnek el, lehet keresnivalójuk.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Honfitársunk, Golomán György is mérkőzést játszik éjféltől a G-ligában, a Westchester Knicks a Long Island Nets ellen lép parkettre - ezt is élőben lehet majd nézni, ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus