19:00-kor kezdődik a Raptors-Celtics, 21:30-kor Mavs-Clippers a tv-ben

Hatodik meccs jön a Dallas-Clippers és a Jazz-Nuggets párharcban, közben viszont Keleten már a második kör kezdődik - 19:00-kor rajtol a játéknap, íme a felvezető.

 

Toronto Raptors - Boston Celtics 19:00

A feleknek volt idejük rápihenni és felkészülni erre a párharcra, hiszen itt már a második kört kezdik meg, miután mindketten söpréssel tudták le az elsőt. Két nagyon hasonló csapatról van szó nagyon jó edzőkkel, hasonló erényekkel, izgalmas lesz látni, hogy elsőre mire mennek egymással - főleg azt lesz érdemes figyelni, hogy mi Nick Nurse első opciója Jayson Tatumra, hogy mennyire tudják lassítani Kemba Walkert, hogy tudnak-e fölénybe kerülni a festékben, illetve hogy a túloldalon mennyire tud variálni Brad Stevens, hozzá tud-e tenni a kispad. Elsőre még a sötétben tapogatózunk és mivel nincs pályaelőny, így az ilyenkor szokásos "első meccsen a hazaiakon van a nyomás" mantrát sem tudjuk ellőni - minden bizonnyal egy hosszú és érdekes sakkjátszma megnyitására kerül majd sor ezen az estén.

A párharc részletes felvezetője ide kattintva olvasható!

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 21:30 (Sport 2)

Kristaps Porzingisről kiderült, hogy már nem számíthat rá a Dallas, így nélküle kellene valahogy életben maradnia a hatodik meccsen úgy, hogy Luka Doncic a leállás előtt meglehetősen fáradtnak tűnt, a túlodal viszont brillírozott, Paul George és Montrezl Harrell pedig éppen elkapta a fonalat. Emiatt a realitás azért az, hogy a Los Angeles ezen az estén lezárja a párharcot és továbbjut a következő körbe - eddig is inkább az ő akaratuk érvényesült, csak Doncic extrája és a Dallas szíve elég volt már két győzelemre is. Kérdés persze, hogy a szünet hogyan érintette a feleket, a Clippers elsőre ugye a hazamenetelre szavazott, illetve Kawhi Leonardék voltak lendületben, javuló formában, legutóbb domináltak - lehet, hogy ezt most megtörte az átmeneti leállás, de ettől függetlenül is ők az esélyesebbek. Náluk egyébként Patrick Beverley állapota javul, most már "kérdéses" a játéka, lehet, hogy visszatérhet ő is.

A párharc állása: 3-2 a Clippers javára.

Utah Jazz - Denver Nuggets 02:30

Ez az első négy meccs során a Jazz párharca volt, de legutóbb élesebbnek, "kétségbeesettebbnek" tűnt a kiesés szélére kerülő Denver és a Murray-Jokics páros extrájával sikerült életben maradnia - most viszont még kétszer kellene ugyanezt megtennie a gárdának, nagy kérdés, hogy sikerül-e. A Utah játszott már jobban a legutóbbinál, új sérültje nincs, a Mitchell-Conley hátvédpárnak elvileg működnie kell, ha védekezésben egy kicsit még tudnak javulni az ötödik meccshez képest, akkor azért inkább náluk van a párharc kulcsa - a Denvernek megint óriási szüksége van Murray 40-50 pontos estéjére és Jokics jó játékára is, bár tény, hogy Mike Malone változtatásai (az átalakított kezdő) óta azért közelebb van ellenfeléhez a társaság. Meglátjuk, itt már azért a mentális erő is nagyon sokat számít, hiszen hatodik meccsről, kiélezett helyzetről beszélünk - Gary Harris játéka egyébként továbbra is kérdéses, elvileg folyamatosan javul, de még nem láthattuk játszani.

A párharc állása: 3-2 a Jazz javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus