19:00-tól Celtics-Heat, 21:30-tól Clippers-Knicks a Sport TV-n

Este 7-től jön a keleti kulcsmeccs Bostonban, 21:30-tól pedig a Sport TV is közvetíti a Clippers-Knicks derbit - nyolc találkozót rendeznek, íme a beharangozó.

Boston Celtics - Miami Heat 19:00

Abszolút kulcsmeccs lesz ez a derbi, hiszen jelenleg a Heat egy mérkőzéssel vezet a Celtics előtti a keleti hatodik-hetedik helyen, vagyis a playin elkerüléséért vannak óriási harcban a felek - ráadásul a meccs után még egyszer találkoznak ugyanitt, ez a két összecsapás eldöntheti ezt a csatát. A Boston legutóbb pocsék játékkal kikapott a Bullstól, továbbra sem tudja stabilan összeszedni magát, de ugyanez elmondható a Heatről is annyi különbséggel, hogy Erik Spoelstra csapata legutóbb éppen nyerni tudott. A felek jól ismerik egymást, tavaly egy kiváló keleti döntőt vívtak egymással és a húzóemberek azóta is ugyanazok, úgyhogy nagy csodára nem számíthatunk, playoff-hangulatra és hatalmas küzdelemre viszont biztosan. Hogy ki tudja magát jobban feltüzelni, ki teszi magát oda jobban védekezésben, az lesz a fő kérdés - mindkét félnek gondjai voltak ezzel a teljes alapszakaszban, de egy-egy mérkőzésre bármikor képesek elit teljesítményre hátul is. A Bostonnál már csak Brown játéka kérdéses, de az övé sincs kizárva, míg a Heatnél Oladipo nem léphet pályára, a többiek viszont elvileg bevethetőek. 

Los Angeles Clippers - New York Knicks 21:30 (Sport 1)

Ez is rangadó lesz, még ha konkrétan nem is egymással rivalizálnak a csapatok - a Clippers a nyugati harmadik, a Knicks pedig a keleti negyedik helyet igyekszik megőrizni, ehhez kellene nagyon a győzelem. A hazai pálya és a minőség azért inkább a Los Angeles mellett szól, a New York brutális szériában van és Denverben, valamint Phoenixben el is vesztette az előző két meccsét, most pedig hasonló feladatot kellene megoldani, de mindenképpen jobb játékra, stabilabb védekezésre lenne ehhez szükség. A Clippers két győzelemmel stabilizálta magát, Ibakát leszámítva mindenki vissza is tért, ráadásul most két teljes napot pihenhetett is a gárda, ami ilyenkor már sokat ér, így mindenképpen jobb passzban várhatják a derbit Leonardék - a vendégeknél ráadásul Burks és Quickley sem játszhat, ez nem segít Randle-ék ügyén. 

Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 01:00

A New Orleansnál Brandon Ingram után Zion Williamson is kidőlt, egyikükre sem számíthatnak és bár legutóbb így is remekül helytálltak, de minőségben azért így egész más a keret, mint a két húzóemberrel - márpedig muszáj lenne nyerniük, mert kis túlzással csak rajtuk múlik, hogy ledolgozzák-e a Spursszel szemben meglévő kétmeccses hátrányukat. A Hornets is tartalékos, Hayward, Bridges és Graham sem játszhat, Monk viszont állítólag igen, az ő legutóbbi sérülése nem bizonyult komolynak - nekik is fontos lenne nyerni, mert a Wizards nagyon jön mögöttük és a playin-helyezkedés miatt nagyon nem mindegy, hogy nyolcadikként, vagy kilencedikként zárják az alapszakaszt. Tét tehát mindkét csapat számára van, a helyzet viszont egyik oldalon sem ideális...

Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 01:00

Itt kötelező a győzelem a Dallas számára, a texasiak remek formában vannak, sorra nyerik a meccseiket és már egyre stabilabb a nyugati ötödik helyük, ha itt is nyernek, akkor lassan kijelenthető, hogy a playint elkerülték, márpedig az esélyek nyilván mellettük szólnak. A sérülésekkel (is) küzdő Cavs sorozatban kilenc meccset vesztett el, a liga egyik legrosszabb formában lévő csapatának számít, tartalékos, minden baja van, a végeredmény pedig abszolút nem számít már neki régóta, úgyhogy a hazai pályát kivéve semmi nem szól mellette. A Mavsnél Porzingis még mindig nem bevethető, de ez az utóbbi időben abszolút nem zavarta Doncicékat, most sem számíthat sokat. 

Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 01:00

Ez teljességgel tét nélküli mérkőzés, mindkét csapat szezonjának érdemi része véget ért már régen, annyi, hogy a Minnesota nemrég találta meg önmagát és azóta kedvére dobálgat, illetve próbálja jó szájízzel lezárni a szezont - egyúttal Anthony Edwards Év Újonca címe is ott lebeghet a célkeresztben. Az 1/1-es kirobbanó formában van és vele a csapat is nagyszerű dolgokra képes támadásban, védekezni ugyan továbbra sem tudnak, de az most kevésbé számít, ráadásul a Magicet akkor is túldobhatják, ha hátul nem nagyon csinálnak semmit. A hazaiak is nyeregettek mostanában, legutóbb a Charlotte ellen is helytálltak, úgyhogy leírni abszolút nem lehet őket, de ha a tűzerőt és a tehetséget nézzük, akkor ez egy olyan meccs, ahol a Wolvesnak meg kelle mutatnia azt, hogy képes nyerni. Mondjuk a pickjüknek ez nem tenne jót...

Detroit Pistons - Chicago Bulls 02:00

A Pistons back-to-backet játszik a Sixers elleni viszonylag sima vereség után, míg a Chicago feljavult, megnyerte az előző két meccsét, legutóbb a Bostont is legyőzte és matematikai esélye még mindig van a playinre, valószínűleg nem fog hátradőlni a gárda ezen a mérkőzésen. Az esélyek mindenképpen a pihentebb vendégek mellett szólnak, akiknél  Vucsevics jó formában van, LaVine is jól tért vissza, elvileg mindenük megvan ahhoz, hogy most is nyerjenek és életben tartsák halovány reményeiket - igazából tankolniuk sincs értelme, úgyhogy biztosan a győzelemért fognak menni. Új sérültek nincsenek, a Detroit továbbra is tartalékos lesz. 

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 04:00

Érdekes meccs lehet ez, mert a Lakersnek iszonyatosan kellenének a győzelmek, mert már playin-helyen vannak, a Portland kezd is meglógni, de LeBron James és Dennis Schröder nélkül továbbra is borzasztóan nehéz helyzetben vannak. Anthony Davis ugyan már régi önmagát idézi, de ez így még kevés volt a Blazers ellen is, a Suns pedig még jobb csapat, amely ráadásul szintén motivált, hiszen a ligaelső helyet célozza és hajtja maga előtt a Jazzt. A hazaiaknál állítólag most Kuzma sem lesz, sőt, Caruso és Horton-Tucker játéka is kérdéses, ha egyikük sem lehet ott a parketten, akkor lassan ott tartunk, hogy el kell engedni mindent és a playinre készülni, pihentetni, mindenkit kezelni - a Phoenixnél nincs gond, minden fontos játékos bevethető, a minőség is mellettük szól, jelen pillanatban komoly bravúr lenne a Los Angeles győzelme. 

Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 04:00

Ez lényegtelen meccs, ahol azért amúgy a Kings az esélyes, mert Hieldék egészen összeszedték magukat, míg az OKC back-to-back lép pályára a GSW elleni újabb sima vereség után. Teljesen mindegy, hogy mi történik itt, egyik csapatnak sem számít már sehova az eredmény, de a minőség, a frissesség és a forma is a Sacramento mellett szól a legutóbbi, Spurs elleni vereség ellenére is - aztán ha elengedik és esetleg kikapnak, akkor sem történik semmi...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus