19:00-tól Knicks-Clippers, majd 21:30-tól Nuggets-Jazz a Sport TV-n

Lesz Pacers-Sixers rangadó, Washingtonban játszik a Brooklyn, otthon javíthat a Toronto. Beharangozó. 

New York Knicks - Los Angeles Clippers 19:00

A Clippersnél legutóbb már visszatérhetett Paul George és Kawhi Leonard is, a gárda pedig összességében egy vereséggel lehozta az utóbbi tíz meccsét, így üldözi a ligaelső Jazzt és mivel ilyen jó formában van, ezért természetesen idegenben is egyértelmű esélyesnek számít. A Knicks három vereség után legutóbb legyőzte a Clevelandet, de Julius Randle-éket sokkal nehezebb belőni, jobb napjaikon bármire képesek, bármilyen bravúrt be tudnak mutatni, a rosszabbakon viszont meg sem közelítik az elégséges szintet. Hogy most melyiket hozzák, az rejtély, az viszont biztos, hogy a jelenlegi, csak Patrick Beverley-t nélkülöző Los Angelest csak akkor tudják megverni, ha a jobbik arcukat mutatják. 

Denver Nuggets - Utah Jazz 21:30

Ez mindenképpen kiemelt rangadó lesz, hiszen a ligaelső, sorozatban tizenegy győzelemből érkező, bombaformában lévő Utah látogat a szintén fellendülő, az idegenbeli túráját 4-1-gyel lehozó Nuggetshez. Mindkét csapat jól játszik tehát, rátalált a legjobb formájára, ráadásul van múltjuk is, hiszen tavaly elképesztő párharcot vívtak a playoffban - az idei első meccsüket egyébként ebben a csarnokban négy ponttal megnyerte a Jazz. A vendégeknél nagy kérdés Donovan Mitchell játéka, a dobógép kihagyta az előző két meccset az agyrázkódás-protokoll miatt és hivatalosan most is kérdéses a pályára lépése, pedig a Nuggets ellen akkor is szükség lenne rá, ha Inglesék az utóbbi két találkozón meg sem érezték a hiányát. Izgalmas lehet megint Jokics és Gobert csatája, mindketten óriási szezont futnak, de nyilván a Jazz tripladobása, vagy éppen a Nuggets labdajáratása is kulcsfaktor lehet - a Denvernél egyébként a kisebb sérüléssel bajlódó Jamal Murray vállalja a játékot, ő ott lesz a parketten. 

Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 01:00

Ez is mindenképpen rangadó lesz két jó keleti csapat között, ahol alapvetően természetesen esélyesebb lenne a listavezető Philly, de mivel Indianában van a meccs, így ezt nem feltétlenül jelenthetjük ki. A Pacersnek voltak remek mérkőzései mostanában is és bár legutóbb kikapott Charlotte-ban, de az idegenbeli back-to-backekben idén hatványozottan benne vannak az ilyenek, úgyhogy nincs miért magyarázkodni. A Phillynél mindig kérdés az idegenbeli forma, a szezonban eddig 4-5-öt hoztak vendégként Ben Simmonsék és bár legutóbb Minnesotában nyertek, de ez most azért más jellegű feladat lesz. Ezzel együtt most az utóbbi évekhez képest kiegyensúlyozottabbnak tűnnek és ha Joel Embiid most is vállalja a játékot (továbbra is fáj a háta, de legutóbb így is játszott), akkor bőven nyerhetnek - mondjuk a centernek most nehéz dolga lesz Myles Turner ellen, valahogy Domantas Sabonist is limitálniuk kellene Tobias Harrisszel, úgyhogy azért nekik is vannak megoldandó feladataik...

Toronto Raptors - Orlando Magic 01:00

Mindkét együttesnek nagyon kellene már a győzelem, a Magic egy kisebb fellendülés után most megint nagyon rossz irányba megy és körülbelül ugyanez igaz a Torontóra is, amely elindult felfelé, aztán most megint kikapott zsinórban háromszor. Hazai pályán a kanadaiaknak az ilyen mérkőzéseket hozni kellene, de így volt ez legutóbb, a Kings ellen is, akkor viszont nem sikerült, meglátjuk, hogy most mi lesz - a gond az, hogy Anunoby és Powell megint nem játszhat, így ismét elég rövid lehet a rotáció és hiányos a szerkezet. A Magicnél alapvetően is van jó pár sérült, új hiányzó nincs, meglátjuk, hogy Vucsevics tud-e dominálni Baynesék ellen belül, illetve hogy Fournier mennyire tud majd alkotni a periméteren - nekik támadásban kell többet mutatni, hogy legyen esélyük, míg a Raptorsnak az utóbbi meccsek védekezését kellene kijavítani. 

Washington Wizards - Brooklyn Nets 01:00

Itt természetesen toronymagas favorit a Brooklyn, a Washington abszolút nem találja a siker receptjét, ugyan a keret alakul a visszatérőkkel, de legutóbb az Atlantától is kikaptak, méghozzá elég simán, nagyon nem akar működni ez a csapat. A Nets ezzel szemben elindult felfelé, a játék kicsit még ingadozó, de zsinórban négy sikerrel már keleti második Steve Nash legénysége, ráadásul elvileg most már újra rendelkezésre áll Kevin Durant - James Harden játéka viszont kérdéses, neki van egy kisebb sérülése a legutóbbi mérkőzésről. Akárhogy is, ha azon az úton folytatják Irvingék, amelyen elindultak, akkor mindenképpen nyerniük kell Washingtonban, ez a Wizards most nem az ő szintjük - persze Bradley Bealben mindig benne van egy 45-50 pontos meccs, de ez nem szokott elég lenni...

Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers 02:00

Ez lesz a legkevésbé érdekes találkozó a játéknap során, a nyugati tökutolsó fogadja a legutóbb borzasztóan játszó Clevelandet. Alapvetően a vendégek azért jobbak, az előző meccsen valamiért nagyon rossz napot fogtak ki a Knicks ellen és minden téren alulmúlták önmagukat, ha ezt vissza tudják fordítani és maguk mögött hagyni, akkor a korábbi játékukkal még idegenben is esélyesebbek. Érdekes lesz látni a centerposztot, ahol Andre Drummond komoly ellenfelek ellen is dominálni tud, a Minnynél pedig itt lyukas a keret Towns és Reid nélkül, bár utóbbi visszatérésére van valamennyi esély. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus