19:00-tól pályán a Philly és a Raptors, majd Hawks-Bucks a Sport TV-n

Korán kezdődik a mai NBA-program és több sztárcsapatot is megnézhetünk - mutatjuk a beharangozót.

New York Knicks - Philadelphia 76ers 19:00

Itt most komoly nyomás lesz a Philadelphián, Brett Brown csapata az előző két meccsét elvesztette, a washingtoni vereség még csak-csak elmegy, de utána az Atlanta ellen otthon kikapni már nem igazán fér bele, úgyhogy ezen a találkozón kötelező feledtetni azt a bukást. Viszont Joel Embiid hiányát eddig mindig nagyon megérezte az együttes és a klasszis center játéka most is kérdéses, nélküle pedig egyrészt szerkezetileg is gondjaik lehetnek, másrészt védekezésben is nagyon hiányzik a légelhárító. Tetézi a problémáikat, hogy Jimmy Butler sem 100%-os és lehet, hogy ő sem tudja vállalni a játékot, márpedig ha egyikük sem lesz ott a pályán, akkor azért kemény feladat vár a többiekre - ezzel együtt a liga három leggyengébb csapata közé tartozó New York ellen semmilyen kifogás nem elfogadható...

Washington Wizards - Toronto Raptors 19:00

Ez komoly rangadónak ígérkezik az aktuális formát nézve, ugyanis a ligaelső Raptors megnyerte az előző négy meccsét, míg az újjáéledő Wizards négyből három sikernél tart úgy, hogy az OKC-t, a Phillyt, majd a Milwaukee-t intézte el, úgyhogy otthon a Toronto ellen is magabiztosan léphet pályára. A minta még mindig kicsi ahhoz, hogy komoly következtetést vonjunk le a Wall nélküli Washingtonnal kapcsolatban, de az tény, hogy ha a Beal-Satoransky duó ilyen jól kiegészíti egymást, a shooterek ilyen jól dobnak kintről, a védekezésük pedig ilyen jól működik, mint ahogy az elmúlt négy meccsből háromszor, akkor bárkit képesek lehetnek megverni. A vendégeknél kisebb sérülések nehezítik a munkát, a továbbra is hiányzó Valanciunas mellett Miles szinte biztosan nem játszik, de VanVleet pályára lépése is kérdéses - ez és a hazai pálya az, ami miatt lehet esetleg gondja a Raptorsnak, de Leonardék azt is megmutatták már többször, hogy ha felpörögnek, bárkit, bárhol meg tudnak verni. 

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 21:30 (22:45-től Sport 1)

Viszonylag korán lép ma pályára egy harmadik keleti sztárcsapat, a Milwaukee is, amely legutóbb Giannis Antetokounmpo nélkül kapott ki Washingtonban, emiatt pedig lépéshátrányba került a Torontóval szemben, úgyhogy mindenképpen nyernie kellene. A felek másfél hete találkoztak Milwaukee-ban, akkor 144-112-re nyert a Bucks, de azóta Middletonék 2-2-t hoztak, míg a Hawks megverte a Miamit, kis híján győzött Torontóban, majd legutóbb nyerni tudott Philadelphiában is, úgyhogy most más meccsre készülhetünk. A papírforma nyilván a Bucks sikerét jósolja, de ha jó napot fognak ki az Atlanta dobógépei, akkor lehet keresnivalójuk a hazaiaknak, bár a hírek szerint most Antetokounmpo visszatérhet és a nem 100%-os Bledsoe is pályára léphet. 

Orlando Magic - Houston Rockets 22:00

Az Orlando back-to-backet játszik egy komoly hazai bravúr után, hiszen előző este nagy csatában legyűrték a Bostont, meglátjuk, hogy rá tudnak-e duplázni egy talán még nagyobb hal ellen. A Rocketsnél ugyanaz a lemez van fent továbbra is, James Harden földöntúli formában van, a többiek pedig próbálják kiegészíteni az ő extráját, mostanában azért kétszer kikaptak, de legutóbb például 141 pontot dobtak a Clevelandnek. Idegenben azért kevesebb babér termett eddig a D'Antoni-legénységnek, sérültfronton nincs náluk változás, viszont frissebbek és biztosan kellően motiváltak is - alapvetően a Magic ellen kötelező lenne nekik a győzelem egy ilyen szoros nyugati csatában. A hazaiaknak persze biztos lesz ehhez egy-két szavuk és ha olyan ritmusban tudnak támadni, mint a Boston elleni második félidőben, akkor nincsenek is reménytelen helyzetben. 

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 1:00

Most már azért elmondhatjuk, hogy jó formában van a GSW, az igazi mélypont óta Klay Thompson mindenképpen összeszedte magát és az előző hat meccsükből ötöt megnyertek, bár tegyük hozzá, hogy az ellenfelek azért nagyrészt a liga leggyengébbjei közé tartoztak - kivéve a Houstont és éppen azt az egy meccset vesztették el. A Dallasnak nagyon kellene ez a bravúrgyőzelem (mert az lenne, ha nyernének), hiszen bár az előző két mérkőzését megnyerte a gárda, legutóbb Minnesotában idegenben is behúzott egy ki-ki meccset, de a playofftól így is le van maradva és azért az elmúlt hetekben adós volt a jó játékkal. Otthon viszont nem véletlen a 16-4-es mérleg és ebben a csarnokban idén egyszer már a Warriorst is legyőzték Luka Doncicék, úgyhogy a címvédő egyáltalán nem veheti félvállról a találkozót, sőt... Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a hazaiaknál Dennis Smith Jr. továbbra sem egészséges és ha vállalja a játékot, akkor az csak azért lesz, mert JJ Barea legutóbb Achilles-szakadást szenvedett és őt elvesztette a csapat hosszú időre - ez egyébként morálisan is hatással lehet Jordanékre amellett, hogy az irányító játéka is nagyon hiányozni fog nekik. 

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 2:00

A Denver back-to-backet vív egy komoly blama után, hiszen a nyugati listavezető nagyon gyengén játszva kikapott Phoenixben, ez a meccs pedig nem igazán illett a csapat utóbbi időben mutatott formájához. Kérdés, hogy mennyit vett ki a társaságból ez az este, mert azért hazai pályán mindig sokkal dominánsabbak, mint vendégként, viszont a fáradtság és az ellenfél azért ezt együtt már módosíthatja: a Blazers ugyanis parádés formában van, gyakorlatilag simán nyerte az előző meccsét, még ha ez nem is a legveretesebb ellenfelekkel szemben történt. Lillardéknál is meg kell említeni azért a hazai pályát, hiszen vendégként csak 8-10-et hoztak eddig, míg a Nuggets otthon 17-3-at, ráadásul a Denvertől egyszer már otthon is kikapott idén a Blazers. Igazi csemegének ígérkezik a Jokics-Nurkic centercsata ötös poszton, mindketten szenzációs szezont futnak és csapatuk vezérei, de amíg a hazaiaknál a csapatvédekezés működik sokkal jobban, addig a vendégeknél Lillard és McCollum is képes extrára támadásban. Érdekes meccs lehet, ha a Nuggets kikap, könnyen elvesztheti nyugati első helyét, míg a Portland nagy felzárkózása megakadhat, ha vereséget szenved. Ami a sérülteket illeti: a Denvernél Barton aligha vállalja a back-to-back második felét is, míg Harris továbbra sem bevethető. 

Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 3:30

Ez most mindenképpen kötelező meccs a Lakers számára, Luke Walton csapata két szép siker után legutóbb borzalmasan gyenge játékkal kapott ki simán, de a ligautolsó ellen, otthon egyszerűen nem hibázhat, ha akar valamit - már csak fél meccs az előnye a nyugati kilencedik Jazz előtt, nem fér bele most több baki. James, Rondo és Beasley nélkül megint a fiatalokon lesz a teher, de a Cavs ellen ezt el kell viselniük, a vendégeknél ugyan összeállt valami támadásban és mostanában pontzáporosabb meccseket játszanak, de nem véletlenül kaptak ki zsinórban tizenkétszer, ráadásul az előző két meccsükön benyeltek összesen 281 pontot...

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus