19:00-tól Sixers-Celtics a Sport TV-n, két párharc is lezárulhat

A Boston és a Toronto is kisöpörheti ellenfelét, de folytatódik a Clippers-Mavs és a Jazz-Nuggets is.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 19:00 (Sport 1)

Itt az a kérdés, hogy ki tudja-e söpörni ellenfelét a Boston, vagy egy becsületgyőzelemmel még életben marad-e a Sixers - az utóbbi meccsek alapján a Philly-siker sincs kizárva, de az biztos, hogy javulniuk kell Joel Embiidéknek. Elsősorban támadásban, dobásban, triplázásban és a Harris-Horford páros játékában keresendő a baj, ha ezekkel tudnak bármit kezdeni, vagy akár csak kifognak egy jobb napot, akkor lehet keresnivalójuk, ha viszont nem, akkor ez a széria és annak azonnali lezárása a Celtics kezében van - még Gordon Hayward nélkül is egyértelműen jobbak voltak eddig Tatumék, ráadásul a rövid érdemi rotáció miatt a plusz pihenő sem ártana a második kör előtt. A keretekben nincs változás, az eddigiekből kell többet kihoznia Brett Brownnak, de olyan rendszerszintű gondok vannak ezzel a Phillyvel, hogy ha a Boston a jobbik arcát mutatja (ők is tudnak azért gyengén dobni kintről, legutóbb Tatumnak voltak faultgondjai, ilyesmi), akkor ma este véget érhet a párharc.

A párharc állása: 3-0 a Celtics javára.

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 21:30

Ez a csata eddig szorosan alakul, mindkét együttesben megvan az, ami a győzelmekhez kell, de eddig a Clippers volt valamivel pontosabb, vagy szerencsésebb, így 2-1-re vezet - igaz, legutóbb már végig előnyben volt és végig maga mögött tartotta a Dallast már Luka Doncic sérülése előtt is. A szlovén klasszis bokájával elvileg nincs nagy gond, a hírek szerint valószínűleg játszhat, de ezt véglegesen majd csak a feldobás előtt döntik el - ugyanakkor ha az orvosok szerint valahogy játszhat, akkor 1-2-nél nincs hova tartalékolni, mert villámgyorsan kieshetnek. Persze nélküle is jók voltak eddig, a kiegészítők jobb napjaikon parádésak és Kristaps Porzingis is felszívta magát, ha ő úgy játszik, mint legutóbb, akkor rá nem nagyon lehet ellenszere a Clippersnek - ahogy persze Doncicra sem igazán volt eddig. A túloldalon Kawhi Leonard szenzációs, de Paul George nem találja a dobását és az egész csapatjáték döcögős még elöl-hátul - azért inkább ők az esélyesebbek, de ha Doncic viszonylag egészségesen pályára lép, Porzingis és a kiegészítők pedig hozzák a legutóbbi formát, akkor bármi elképzelhető, főleg ha a LAC perememberei nem javulnak fel. Pat Beverley egyébként a hírek szerint most sem játszhat.

A párharc állása: 2-1 a Clippers javára.

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 00:30

A Bostonhoz hasonlóan a Toronto is lezárhatja a maga párharcát és ha ezt megteszik mindketten, akkor már készülhetnek is egymás ellen. A Raptors eddig nagyon meggyőző, rengeteg lábon áll, jól védekezik, háromból kétszer leoktatta a Brooklynt, egyszer szenvedve nyert és most is az a papírforma, hogy valahogy azért behúzza a negyediket - Joe Harris nincs a Netsnél, ez a keret pedig egyszerűen nem alkalmas arra, hogy bármiben is előrébb lépjen. Támadásban nagy csodákra nem képesek, védekezésben igazából szintén nem tudnak sokat változtatni, nyilván azért Jarrett Allen múltkori 0 mezőnykísérletén szeretnének javítani, de ez önmagában nem biztos, hogy elég - ha a Raptors most is koncentrált lesz, akkor valószínűleg 4-0-lal ér véget a széria.

A párharc állása: 3-0 a Raptors javára.

Utah Jazz - Denver Nuggets 03:00

Érdekes, hogy itt söprés már nem lehet, de az utóbbi két mérkőzés alapján nagyobb a felek közötti különbség, mint mondjuk a Boston-Phillyn, mert a Jazz kétszer döngölte a földbe nagyon csúnyán a teljesen széteső Denvert. Nikola Jokicséknak mindenben javulni kell, méghozzá azonnal, mert ugyan a 3-1 nem olyan végzetes még, mint a 3-0, de ha sorozatban harmadszor is lejátssza őket a Utah, akkor nem nagyon tudnak már mibe kapaszkodni. Jokicsnak személy szerint is többet kell tennie, Jamal Murraytől sokkal több kell és a kiegészítők sem hozzák eddig a megfelelő szintet - a csapatvédekezésről már kár is beszélni, abban olyan szinten omlottak össze, hogy felesleges a nagy javulást várni egyik napról a másikra. Viszont ha a Jazznél a Mitchell-Conley páros tartja a szintet, Gobert pedig továbbra is ilyen teljesítményt nyújt Jokics ellen, akkor egyértelműek az erőviszonyok - a Denvernél nem tér vissza senki, Harris játéka valószínűtlen, így a meglévő kerettel kellene valamit kitalálni.

A párharc állása: 2-1 a Jazz javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus