19:30-tól Heat-Raptors, majd Pels-Grizzlies a Sport TV-n

Hat meccs, ebből kettőt magyar televízión is megnézhetünk - íme a beharangozó.

Miami Heat - Toronto Raptors 19:30 (Sport 2)

Keleti rangadó lesz, de könnyen lehet, hogy a Heatnél éppen a vezér nem lesz ott - továbbra sem tudni, hogy mi van Jimmy Butlerrel, de egy elejtett morzsából úgy tudni, hogy karanténban van, akkor pedig értelemszerűen nem játszhat. A Miami egyébként remekül kezdett a Denver ellen, sima győzelmet aratott, de Butler nélkül azért biztosan más lenne, főleg hogy ez a Toronto sokkal jobban nézett ki, mint a három kezdőjét nélkülöző Denver - a Raptors a Lakerst védekezte szét az első meccsén, nagy győzelemmel nyitott. A kanadaiaknál nincs új sérült, az alapcsapat bevethető, úgyhogy izgalmasnak tűnik az, hogy Adebayo mire megy Gasol és Siakam, vagy Ibaka ellen, illetve hogy Nunnék, Robinsonék mennyire tudják magukat megszórni kintről - itt a Torontónak is mást kell védekezni, mint a Lakers ellen, mindenképpen érdekes párharcnak tűnik. Ezzel együtt ha nincs Butler, akkor az esélyek a Toronto mellett szólnak - igaz, a swingman egyébként hivatalosan nem szerepel a floridaiak sérültjelentésében.

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 22:00

Ez komoly nyugati rangadó lesz két jó csapat között, ahol az a fő kérdés, hogy kiegészül-e a Denver - Harris és Barton biztosan nem játszik most sem, de Jamal Murray pályára lépésére van esély. Nagyon kellene is nekik egy irányító, mert már a Heat is ízekre szedte őket ebben a felállásban, az OKC pedig elsőre akkorát védekezett, főleg hátvédposzton, hogy a legutóbb látott Nuggets vért fog izzadni a legutóbb látott Thunderrel szemben - persze kérdés, hogy Paulék megint úgy védekeznek-e. Jokicsnak sem lesz könnyű dolga Adamsszel a palánk alatt, úgyhogy tényleg nem áll túl jól a Denver - igaz, Mike Malone vezetőedző múltkor nagyon kiakadt csapatára, hogy mennyire akaratgyengén kosaraztak, számíthatunk rá, hogy most az "életükért" (de legalábbis egy lazább edzésért) fognak küzdeni...

Washington Wizards - Indiana Pacers 22:00

A Washington back-to-backet játszik, előző este a Brooklyn ellen kapott ki és azért a buborékban a back-to-back talán még fájdalmasabb tud lenni, mint máskor - közel sincsenek megfelelő fizikai állapotban a játékosok, így még megterhelőbb lehet számukra. A Washingtonnak mondjuk amúgy sincsenek túl jó esélyei, a Pacers egyértelműen jobb csapat, a kérdés csak az, hogy mit tud átmenteni az első meccsről Nate McMillan alakulata: akkor TJ Warren döbbenetes karriercsúcsával megverték a Phillyt, de ez azért nem lehet elvárható alap, viszont az akkori kerethez képest most már Victor Oladipo játéka is valószínűtlen. Malcolm Brogdon visszatérésére van esély, de erősen kérdéses a dolog, ha sem ő, sem Oladipo nem lesz, akkor azért megint nagyon támaszkodniuk kell Warrenre, hiszen Sabonis sincs - mondjuk azért még ebben a formában is jobbnak kellene lenniük, mint a szintén tartalékos, ráadásul fáradtabb Washington.

New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 00:30 (Sport 2)

Itt a Memphis játszik back-to-backet, pedig úgy kellene most már egy győzelem a csapatnak, mint egy falat kenyér - 0-2-vel kezdtek, magukra húzták a többeieket, el kellene indulniuk előre. A Pelicans viszont legalább ennyire szeretne nyerni, szintén 0-2-vel nyitott és ráadásul egészen pocsékul játszik, Zion Williamson még mindig erős perclimiten van, de a többiek sem találják a ritmust - amíg a Ball-Holiday páros így kosárlabdázik, addig vérmes reményeik nem lehetnek. Nekik is nagyon kellene a győzelem, de a Grizzliesnek is, Moranték jobb formában vannak, de a szoros végjátékokat elrontják és fáradtabbak lesznek - kérdés, hogy ez utóbbi mennyire látszik meg rajtuk, ahogy az is, hogy fejben melyik fél tud jobban ott lenni a parketten.

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 02:00

Ezt nyernie kellene a Phillynek, a Pacers elleni első meccses vereség után most egy gyengébb, ráadásul back-to-backet játszó csapattal szemben lépnek pályára - a Spurs eddig kettőből kettőt nyert, előző este a Memphist verte meg az utolsó másodpercben. Ezzel együtt a Sixers esélyesebb, Joel Embiid parádés formában kezdett, Tobias Harris sem volt rossz és bár bőven van még min javítani, frissebbek és nagyobb céljaik vannak, mint a San Antoniónak. A Phillynél Mike Scott sérült, ő nem fog játszani, míg a Spursnél Belinelli és Forbes játéka most sem valószínű - meglátjuk, hogy a b2b mennyit vett ki DeRozanékból.

Utah Jazz - Los Angeles Lakers 03:00

Mindkét együttes 1-1-re áll, mindkettő nyerte az első meccset, aztán másodjára kapott egy kijózanító pofont - a Jazzt az OKC, a Lakerst pedig a Raptors védekezte le nagyon, most mindketten javíthatnak. Jamesék számára igazából nincs tét a formába lendülésen kívül, főleg a kinti dobásaikon kellene javítani a legutóbbihoz képest, de akkor éppen James és Davis sem állt a helyzet magaslatán - a Utah az előző meccsen nem nagyon tudott megmozdulni támadásban, a Conley-Mitchell duótól kellene jóval több. Sérültfronton egyik oldalon sincs változás, így azért alapvetően jobb csapat a Lakers, de ha a Jazz 100%-on fog pörögni, akkor bármi elképzelhető, motivációban lehetnek különbségek Gobert-ék javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus